02 / 05 / 2024

Kooperatif ana sözleşme nedir

Kooperatif ana sözleşme nedir

Kooperatif ortaklarının imzalayıp, noterde onaylattırmaları gereken; birbirleri için bağlayıcı nitelik taşıyan sözleşmeye kooperatif ana sözleşmesi deniyor. İşte, kooperatif ana sözleşme örneği!

Kuyumcukent Gayrimenkul Ana Sözleşmesi'nin tadil metinleri onaylandı!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurusu yapılan Ana Sözleşme Tadil Metinleri, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı.

Pera GYO ana sözleşme tadili açıklaması!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ana sözleşmesini yayınladı...

Özderici GYO esas sözleşme değişikliği için Genel Müdürlüğe yetki verdi!

Özderici GYO, esas sözleşmenin tadil edilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığına başvuru yapılmasına, ana sözleşme değişikliğine ilişkin Genel Müdürlüğe yetki verilmesine, katılanların oy birliği ile karar verildi...

Antalya'da ulaşım master planı için sözleşme imzalandı!

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nca gerçekleştirilecek “Ulaşım Ana Planı Yapılması” ihalesini kazanan Boğaziçi Proje ile sözleşme imzalandı. Yeni planlamada ilçe merkezleri de yer alacak

Kooperatif ana sözleşmesi 2015!

En az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulan kooperatifin ana sözleşmedeki imzalarının noterce onaylanması gerekiyor. İşte kooperatif ana sözleşmesi 2015 örneği...

Kooperatif ana sözleşme örneği!

Kooperatif ortaklarının imzalayıp, noterde onaylattırmaları gereken; birbirleri için bağlayıcı nitelik taşıyan sözleşmeye kooperatif ana sözleşmesi deniyor. İşte, kooperatif ana sözleşme örneği!

Kiracının ev alması durumunda sözleşme feshedilir mi?

Taraflar arasında yapılan sözleşme, kanunda belirtilen fesih sebeplerinin doğması halinde feshedilebiliyor. Peki, kiracının ev alması durumunda sözleşme feshedilir mi? Kiracı yeni bir ev olursa ne olur?

Trabzon Bahçecik Konutları için sözleşme imzalandı!

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir geçen hafta içinde Ankara’ya giderek TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut, Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca ile sözleşme imzaladı ve listeyi alarak Trabzon’a döndü.

Konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu nedir?

Tüketici Kanunu gereğince, tüketicilere kredi kullandırılmasından önce konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formunun da verilmesi gerekiyor. Peki, konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu nedir? Konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu nasıl olmalı?

Devremülk sözleşme feshi nasıl yapılır?

Devremülk alındığı zaman bir konutun, yalnızca seçilen belli günlerine sahip olunuyor. Devremülk satın alan kimseler, belli bir zaman dilimi içinde cayma hakkını kullanabiliyor. Peki, devremülk sözleşme feshi nasıl yapılır?

Akiş GYO Ak Girişim Müteahhitlik ile sözleşme imzaladı!

Akiş Gayrimenkul Yatıtım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akiş GYO Ak Girişim Müteahhitlik ile sözleşme imzaladı.

Çemaş Döküm Sanayi toplu iş sözleşme görüşmelerini yayınladı!

Çemaş Döküm Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Çemaş Döküm Sanayi A.Ş. toplu iş sözleşme görüşmelerini yayınladı.

Kredi sözleşmelerine ilişkin sözleşme öncesi bilgi formu!

Finansmanın türüne göre, ilgili yönetmelik gereğince Sözleşme Öncesi Bilgi Formunun, sözleşme öncesinde tüketiciye yazılı olarak verilmesi gerekiyor. İşte kredi sözleşmelerine ilişkin sözleşme öncesi bilgi formu örneği...

Kooperatif ana sözleşme nedir Haberi

Kooperatif ana sözleşme nedir

Kooperatif ana sözleşme örneği!

Tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklara kooperatif deniyor.


Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulabiliyor. Ana sözleşmedeki imzaları noterce onaylanması önem teşkil ediyor. 


Yapı kooperatifleri ile konusuna taşınmaz mal temliki dahil bulunan diğer kooperatiflerin anasözleşmelerinde ortaklara taşınmaz mal temlik edileceği hakkındaki taahhütler başka bir resmi şekil aranmaksızın muteberdir.


Kooperatif ana sözleşmesi, kooperatif ortaklarının imzalayıp, noterde  onaylattırmaları gereken; birbirleri için bağlayıcı nitelik taşıyan sözleşme olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kooperatif ana sözleşmesi nasıl yapılır?




KONUT YAPI KOOPERATİFİ ANASÖZLEŞMESİ


BİRİNCİ BÖLÜM


KURULUŞ, TÜZEL KİŞİLİĞİN KAZANILMASI...