08 / 05 / 2024

kooperatif borcu üyelerin sorumluluğu

kooperatif borcu üyelerin sorumluluğu

Kooperatiften bir daire satın aldım. Yönetim kurulu kooperatifi terk edip kaçtı. Şimdi kooperatif bize borç çıkarıyor. Bunun bir müeyyidesi yok mu? Sorusunu Tamer Heper yanıtlıyor.

Kooperatif ile alınan ev satılırsa kooperatif ortaklığı sona erer mi?

Kooperatiften daire aldım.Kooperatifin arsa sahibi ile ve müteahhit ile ihtilaflarının devam ettiğini biliyorum. Ancak şimdi dairemi satmak istiyorum. Dairemi sattığımda kooperatif ortaklığım da sona erer mi? Sorusunu Tamer Heper yanıtlıyor.

Vergi borcu olanlar DİKKAT!

2014 Torba Yasa'da yer alan vergi borcu yapılandırmasında son başvuru tarihinin 1 Aralık 2014 olduğunu hatırlatan Vergi Dairesi yetkilileri, tüm mükellefleri ödeme süresi konusunda uyardı.

Çevre temizlik vergisi borcu taksitlendirme!

Mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Torba Yasası ile ödenmeyen çevre temizlik vergisi borcu taksitlendirilebiliyor...

YıIdızevler Kooperatif Camii temel atma töreni gerçekleşti!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Talas'ın Başakpınar Mahallesi 'nde arsası belediyeye ait, yapımı hayırseverler tarafından gerçekleştirilecek olan YıIdızevler Kooperatif Camii temel atma törenine katıldı.

Elektrik borcu Torba Yasa ile nasıl taksitlendirilir?

6552 sayılı Torba Yasa esasları gereğince yapılandırılabilen vergi ve alacaklar arasında elektrik borcu da bulunuyor. Peki, elektrik borcu Torba Yasa ile nasıl taksitlendirilir? İşte elektrik borcu af şartları..

Elektrik borcu taksitlendirme 2014!

Torba Yasa kapsamında elektrik borcu yapılandırması da bulunuyor. Elektrik borcu affından yararlanmak için Kanunun yayımlandığı Eylül 2014 tarihini izleyen ikinci ayın sonuna kadar başvuru yapılması gerekiyor. İşte elektrik borcu taksitlendirme 2014...

Elektrik borcu yapılandırma 2014!

2014 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanan 6552 sayılı Torba Yasa'nın geçici 2. maddesi gereğince, elektrik dağıtım şirketlerinden devir alınan elektrik alacakları yeniden yapılandırılabiliyor. İşte elektrik borcu yapılandırma 2014..

Kooperatif devir sözleşmesi örneği!

Kooperatifte hisse bir başkasına devredilebiliyor. Hissesini devreden kimsenin devrettiği kimse ile sözleşme yapması gerekiyor. Peki, kooperatif devir sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kooperatif devir sözleşmesi örneği...

Kooperatif ana sözleşmesinin değiştirilmesi!

Kooperatifler tüm ortakların imzaladıkları bir ana sözleşme ile kuruluyor. Kooperatif sözleşmesinin değiştirilmesi de yine tüm ortakların kararı ile mümkün olabiliyor. Peki, kooperatif ana sözleşmesini değiştirme kararı nasıl alınır?

Kooperatif ortaklık senedi nedir?

Kooperatifler kanunu gereğince, her ortağın üyelik haklarının, ada yazılı ortaklık senedi ile temsil olunması gerekiyor. Peki, kooperatif ortaklık senedi nedir? Kooperatif ortaklık senedi nasıl olur?

Kooperatif kurmak için nereye başvurulur?

Kooperatif kurmak için gerekli koşulları sağlayan ortakların, ana sözleşme yaparak noterde onaylatmaları gerekiyor. Peki, kooperatif kurmak için nereye başvurulur? Kooperatif kurmak için başvuru dilekçesi nasıl yazılır?

Kooperatif kurma dilekçesi!

Kooperatif kurmak için en az 7 ortak gerekiyor. Ayrıca bulunulan yerin valiliğine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile başvuruda bulunuluyor. İşte kooperatif kurma dilekçesi örneği...

Kooperatif kuruluş evrakları nelerdir?

En az 7 ortak ile ve tüm ortaklar tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kooperatif kurulabiliyor. Peki, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu gereğince kooperatif kuruluş evrakları nelerdir?

kooperatif borcu üyelerin sorumluluğu Haberi

kooperatif borcu üyelerin sorumluluğu

Bir kooperatiften daire almıştım. Daire eşimin ardına tescil edildi. Şimdi kooperatif eşime borç çıkarıyor. Üstelik 104 daire varken 46 daireye bu borç çıkarılıyor. Kooperatifin eski yönetimi kooperatifi terk edip kaçmış. Bunun bir müeyyidesi yok mu? • H.D. 


Kooperatiflerin kuruluş amacı ortaklarına yarar sağlamak iken bizde kooperatifler ortaklarına azap çektirmekte, ortaklar da bu azaba katlanmaktadırlar. Birincisi kooperatife aidat gibi ödeme yapmak için o kooperatife üye olmak lazım. Bina bitirilmiş ve tapusu alınmış bir yapıda daire satın alanların kooperatife ortak olma mecburiyeti yoktur. Şayet tapu işlemleri sırasında eşinize bir de ortaklık talep dilekçesi imzalattınlmadı ise sizler sadece sitenin veya bloğunuzun ortak giderine katılacaksınız, kooperatif giderlerine katılmayacaksınız. 


Aynca 46 dairenin ayrı tutulmasının nedeni önemli. Bunlar acaba sizin durumunuzda olup ortak olmadan daire alan kimseler...