09 / 05 / 2024

kooperatif borcu yoktur yazısı

kooperatif borcu yoktur yazısı

Kooperatiften bir daire satın aldım. Yönetim kurulu kooperatifi terk edip kaçtı. Şimdi kooperatif bize borç çıkarıyor. Bunun bir müeyyidesi yok mu? Sorusunu Tamer Heper yanıtlıyor.

Taksitlendirilen borçlar için devrim niteliğinde karar! Resmi Gazete’de yayımlandı! Her şey sil baştan değişiyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası vatandaşlara sağladığı kolaylıklara bir yenisi daha eklendi. Bu çerçevede taksitlendirilen borçlar için borcun yüzde 10 oranının ödenmeden "borcu yoktur" yazısı verilmeyeceği şartı 31 Temmuz tarihine kadar kaldırıldı.

Taksitli alışveriş yapanlar hemen göz atmalı! Taksit sayısı resmen değişiyor!

Taksitlendirilen borçlar için borcun yüzde 10`u ödenmeden "borcu yoktur" yazısı verilmeyeceği şartı 31 Temmuz'a kadar kaldırıldı.

Taksitlendirilen borçlar için yeni karar: "Borcu yoktur" yazısında tarih uzatıldı!

Taksitlendirilen borçlarla ilgili borcun yüzde 10'u ödenmeden "borcu yoktur" yazısı verilmeyeceğine dair kural 31 Temmuz'a kadar kaldırıldı. İşte detaylar...

Bugünlerde herkes bunu merak ediyor! SGK’den ‘borcu yoktur’ yazısı nereden ve nasıl alınır?

Bugünlerde herkesin merak ettiği sorulardan biri de, SGK tarafından verilen ‘borcu yoktur’ yazısının nasıl alındığı. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan ‘borcu yoktur’ yazısı nasıl ve nerelerden alınabilir? İşte merak edilen o sorunun yanıtı…

Kamu ödemelerinde borcu yoktur bildiriminin alt sınırı 5 bin lira oldu!

Kamu ödemelerinde "Borcu yoktur" belgesinin aranması için gerekli tutar 2 bin liradan 5 bin liraya yükseltildi.

TSYD: Haliç Üniversitesi’nin TSYD’ye 500 bin TL borcu var!

Türkiye Spor Yazıları Derneği (TSYD), Haliç Üniversitesi ile ilgili borcunu ödemediği iddialarında bulundu. Haliç Üniversitesi karşılık olarak, "Üniversitemizin TSYD'ye hiçbir borcu yoktur" açıklamasını yaptı...

Çankaya Belediyesi'nden ruhsat ve imar işlemi kolaylığı!

Çankaya Belediyesi’nin Hoş Geldiniz Masası’nda iş yeri açma, ruhsat başvurusu, emlak rayiç değeri ödeme, sicil birleştirme, borç ödeme, borcu yoktur belgesi alma, imar başvurusu ve imar durum bilgisi alma işlemleri kısa sürede gerçekleşti.

Bağımsız bölümler mesken dışında bir amaçla kullanılabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Yeni yönetim planına “Kat malikleri aidat borcunu ödemeden bağımsız bölüm satış işlemi yapamazlar, tapuya ibraz edilmek üzere borcu yoktur yazısı almak zorundadırlar” diye bir madde eklemişler. Bu nasıl uygulanır?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif kuruluş evrakları nelerdir?

En az 7 ortak ile ve tüm ortaklar tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kooperatif kurulabiliyor. Peki, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu gereğince kooperatif kuruluş evrakları nelerdir?

Kooperatif kuruluş işlemleri 2014!

1163 sayılı Kooperatifler Kanunu gereğince, bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Peki, Kooperatif kuruluş işlemleri 2014 nelerdir? İşte yanıtı..

Kooperatif sözleşmesi örneği!

Bir kooperatifin kurulabilmesi için; en az 7 ortağın olması gerekiyor. Ayrıca, tüm ortaklar tarafından imzalanacak ana sözleşmenin olması gerekiyor. Peki sözleşmede nelere yer verilir? İşte kooperatif sözleşmesi örneği...

Kooperatif kurmak için kaç kişi gerekir?

Kooperatifler Kanunu gereğince, kooperatif kurmanın bazı koşulları bulunuyor. Örneğin kooperatifin bir ana sözleşmesinin olması gerekiyor. Peki, kooperatif kurmak için kaç kişi gerekir? İşte kooperatif şartları..

Vergi borcu taksitlendirme başvuru tarihi!

Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasası ile emlak vergisine yapılandırma getirildi. Peki, vergi borcu taksitlendirme başvuru tarihi ne zaman son?

kooperatif borcu yoktur yazısı Haberi

kooperatif borcu yoktur yazısı

Bir kooperatiften daire almıştım. Daire eşimin ardına tescil edildi. Şimdi kooperatif eşime borç çıkarıyor. Üstelik 104 daire varken 46 daireye bu borç çıkarılıyor. Kooperatifin eski yönetimi kooperatifi terk edip kaçmış. Bunun bir müeyyidesi yok mu? • H.D. 


Kooperatiflerin kuruluş amacı ortaklarına yarar sağlamak iken bizde kooperatifler ortaklarına azap çektirmekte, ortaklar da bu azaba katlanmaktadırlar. Birincisi kooperatife aidat gibi ödeme yapmak için o kooperatife üye olmak lazım. Bina bitirilmiş ve tapusu alınmış bir yapıda daire satın alanların kooperatife ortak olma mecburiyeti yoktur. Şayet tapu işlemleri sırasında eşinize bir de ortaklık talep dilekçesi imzalattınlmadı ise sizler sadece sitenin veya bloğunuzun ortak giderine katılacaksınız, kooperatif giderlerine katılmayacaksınız. 


Aynca 46 dairenin ayrı tutulmasının nedeni önemli. Bunlar acaba sizin durumunuzda olup ortak olmadan daire alan kimseler...