04 / 05 / 2024

kooperatif evlerin emlak vergsi

kooperatif evlerin emlak vergsi

Kooperatif yoluyla alınan evlerin vergilerini tapu alınana kadar kooperatif ödüyor...

Emlak vergisi borcu olan konutlar satılabilir mi?

Emlak vergisi borcu olan dairelerin tapu devir işlemlerinin yapılıp yapılmadığı ev sahipleri tarafından merak ediliyor. Peki borcu olan evlerin satışı mümkün mü? İşte detaylar...

Devredilmemiş evin emlak vergisini kim öder?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, tapusu alınmamış kooperatif evin emlak vergisini kaleme aldı. 

Avrupa’da emlak balonu! Şehirler boş kaldı!

Kovid-19 pandemisi emlak sektörünü de etkiliyor. Avrupa'nın ışıltılı şehir merkezlerindeki lüks evlerin çoğu boş kaldı. Metrekaresi 15 ile 45 Euro'ya kiralanan evlerin birçoğu boş halde.

Sur'da 30 ila 100 bin liralık evlerin yerine yapılan villalar 2 milyona satışa çıkıyor!

Diyarbakır Sur'da, 'acele kamulaştırma' kararıyla 30 ila 100 bin lira arasında bir değerle alınan evlerin yerine yapılan villalar, emlak sitelerinde 600 bin ila 2 milyon lira arasında bir fiyatla satışa sunuldu.

Covid-19 ABD emlak piyasasını nasıl etkiledi? Emlak danışmanları nasıl çözümler üretiyor? 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 sonrası, ABD emlak piyasası yavaşlama yaşasa da hareketliliğini kaybetmedi. Kalabalık ev tanıtımları yerini sanal gezintiye bırakıyor, evlerin satışta kalma süresi uzuyor. Yine de yatırımcıların gösterdiği güven sayesinde alım satımlar sürüyor. 

Yeni bir emlak yatırım aracı: Hobi bahçeleri!

Yılmaz Emlak, 4 yılda toplam 9 kooperatif tapulu hobi bahçesi teslim etti. Yılmaz Emlak'ın Sahibi Yılmaz, "Profesyonel ekibimizle oluşturduğumuz 300-500 metrekare hobi bahçelerimizde dilerseniz bir yaşam alanınız, dilerseniz karlı bir yatırımınız olur" dedi...

Evin emlak değerini artıran 10 ipucu!

Evini satışa çıkaracak mülk sahipleri evinin değerini artırmak istiyor. Satılacak ya da kiralanacak evlerde yapılacak küçük değişiklikler evlerin emlak değerini artıyor.

İşte evlerin emlak değerini artıracak 10 ipucu!

Emlak piyasasının durgun olduğu bir dönemde ev satmak ya da kiralamak isteyenler, bazı noktalara dikkat ederek evlerine kolaylıkla alıcı bulabiliyor. İşte o 10 önemli ipucu...

Emlak Konut Konak'ta yeni proje geliştirecek!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Tariş Kooperatif Birlikleri İşbirliği protokolü imzalandı.

Bakırköy Kartaltepe'de emlak fiyatları yüzde 60 arttı!

Ataköy Emlak'ın sahibi Erdal Tanrısever Ataköy'ün emlak piyasası bakımından boğazla yarıştığını, Kartaltepe'de ise son yıllarda evlerin yüzde 60 oranında değerlendiğini söyledi.

Emlakçılardan günlük ve saatlik kira uygulamasına tepki!

Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, evlerin günlük ve saatlik olarak kiraya verilmesine tepki göstererek, ahlak polislerini göreve davet ettiğini söyledi.

Bülent Tüfenkci: Emlakçıların yasaya ihtiyacı var!

Bakan Bülent Tüfenkci, kooperatif yasası, 2. el oto satışları, emlakçılık, hal yasası ve küçük esnaf ile ilgili düzenlemeler olduğunu ifade etti. Tüfenkci; "Emlakçıların bir yasaya ihtiyacı var." dedi.

Emlak Konut projeleri 5 yılda yüzde 150 kazandırdı!

İstanbul'da Emlak Konut projelerinden alınan evlerin değeri tüm bölgelerde altının getirisini geçti. Ataşehir'de son 5 yılda yüzde 150 getiri altın fiyatlarındaki artışı ikiye katladı.

kooperatif evlerin emlak vergsi Haberi

kooperatif evlerin emlak vergsi

Kooperatif yoluyla alınan evlerin vergilerini tapu alınana kadar kooperatif ödüyor. Ayrıca tapusunun aldığı evin alındığı yıla ait emlak vergilerini de kooperatif ödüyor. Kooperatif üyesi tapuyu aldığı yılın sonuna kadar ilgili belediyeye emlak vergisi için bildirim vermeli. İzleyen yıldan itibaren ise emlak vergisi mükellifeyeti...