04 / 05 / 2024

Kooperatif kanunu içeriği

Kooperatif kanunu içeriği

Kooperatif Kanunu 10 Mayıs 1969 yılında 13195 sayılı Resmi Gazete'de yaynlandı. Kanun içeriğinde kooperatif hükümlerine yer veriliyor. İşte, Kooperatif Kanunu'nun tam metni!

İngiltere'de ev alacaklar son 70 senenin en zor koşullarıyla karşı karşıya!

Londra merkezli kooperatif birliği Building Societies Association'ın (BSA) yeni raporuna göre İngiltere'de ilk defa ev alacakların, yüksek faizler sebebiyle son 70 senenin en zorlu koşullarıyla karşı karşıya olduğu kaydedildi.

Tarım Kredi Kooperatif 2022 Ramazan koli içeriğinin kataloğunu yayımladı! İşte 22 Mart 2022 fiyat listesi!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatif Market 2022 Ramazan koli içeriğinin kataloğunu yayımladı. Peki katalogda hangi ürünler yer aldı? İşte ayrıntılar...

Deprem kanunu ve fay kanunu için adım atıldı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, araştırma komisyonu kurulması teklifinin kabul edildiğini, komisyonun deprem kanunu ve fay kanunu çıkarılması konusunda adım atılacağını söyledi.

Kapıcının kullandığı daire ortak alan mıdır?

6 bloklu bir sitede kooperatife ait bir daire var. Bu daire, kapıcı dairesi olarak kullanılıyor ve kapıcı 4 blok için çalışıyor. Oturduğum blok dışında bir blok tamamen arsa sahibine ait. Onun da kullanılan kooperatif dairesi için bir hakkı var mı?

Kooperatif site yönetimi nasıl değiştirilir? 

Kooperatiflerde site yönetiminin ne zaman ve nasıl kurulucağına ilişkin bilgiler Kooperatifler Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, kooperatif yönetimi nasıl değiştirilir? 

Vergi barışı başvuruları başladı!

Vergide büyük yapılandırma kanunu içinde doğru seçimler vatandaş için büyük kazançlar sağlayabilecek. Beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelirler Maliye’ye bildirildiğinde vergi aslı ödenecek, ceza ve faizler ise silinecek.

Akın Üstündağ'dan Büyükşehir Belediyesi Kanunu için 5 teklif!

Akın Üstündağ, Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair 5 ayrı kanun teklifi verdi. Kanun tekliflerinin tümü 25 Mayıs'ta İçişleri Komisyonu'na gönderildi..

İcra ve İflas Kanunu değişiyor!

İş dünyası sayısı her geçen gün artan iflas ertelemeyi tartışırken Adalet Bakanlığı, yeni bir İcra ve İflas Kanunu için çalışma başlattı.Yeni çalışmayla uygulamadan kaynaklı sorunların da çözüleceği düşünülüyor.

Birden fazla evi olanlar her durumda vergi ödeyecek!

Hükümet, 2016 Bütçe Tasarısı’nın ardından uzun zamandan beri beklemede olan Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı’nı gündeme taşıma kararı aldı. Kadük olduktan sonra yenilenen, yeni Gelir Vergisi Kanunu için start veriliyor.

Kooperatif feshi nasıl yapılır?

Bir kooperatifin konut inşası için toplandığını ve konutlarını yaparak tapularını üyelere dağıttığını düşünelim. Bu durumda kooperatif feshi nasıl yapılır? İşte kooperatif feshi işlemleri..

Kooperatif tescil işlemleri!

Kooperatifler en az 7 ortak tarafından imzalanan ana sözleşme ile kurulur. Bakanlığın kuruluşa izin vermesi halinde, kooperatif merkezinin bulunduğu yer ticaret siciline tescil ve ilan olunur. İşte kooperatif tescil işlemleri..

Kooperatif için gerekli evraklar!

Kooperatif kurma süreci ve kooperatif üyelerinin hak ve sorumlulukları 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kooperatif için gerekli evraklar nelerdir? Kooperatif ana sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte yanıtı..

Mahalleler Birliği imar affı kanunu için Ankara'ya gidiyor!

İstanbul Mahalleler Birliği, "İmar Affı Kanunu" ve "Afet Kanunu"nun haksız uygulamalarına karşı Kanun Değişikliği Teklifi önerilerini TBMM'de grubu olan siyasi partilere iletecek. Ankara'ya gidecek heyet 8 Mart Pazar günü uğurlanacak.

Kooperatif kanunu içeriği Haberi

Kooperatif kanunu içeriği

Kooperatif kanunu uygulama yönetmeliği!

Kooperatif Kanunu 10 Mayıs 1969 yılında 13195 sayılı Resmi Gazete'de yaynlandı. Kanun içeriğinde kooperatif hükümlerine yer veriliyor.


A) Tarif:

Madde 1 –(Değişik: 21/4/2004 – 5146/ 1 md.)

 Tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklara kooperatif denir.


B) Kuruluş, muteberlik şartları, isim kullanma yetkisi :

Madde 2 – Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulur. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekir. Yapı kooperatifleri ile konusuna taşınmaz mal temliki dahil bulunan diğer kooperatiflerin anasözleşmelerinde ortaklara taşınmaz mal temlik edileceği hakkındaki taahhütler başka bir resmi...