05 / 05 / 2024

kooperatif kurma şartları

kooperatif kurma şartları

Kooperatifler Kanunu gereğince, kooperatif kurmanın bazı koşulları bulunuyor. Örneğin kooperatifin bir ana sözleşmesinin olması gerekiyor. Peki, kooperatif kurmak için kaç kişi gerekir? İşte kooperatif şartları..

Yapı Kooperatiflerinin İş ve İşlemlerinde Uyulacak Esaslar!

Yapı Kooperatiflerinin İş ve İşlemlerinde Uyulacak Esaslar, 5983 sayılı Kooperatifler Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda açıklanıyor. İşte kooperatif işleri...

Kiracılardan fahiş kira isyanı: Zam yapamayan ev sahipleri, kiracıları tehdit ediyor! 

Geçinemiyoruz Platformu öncülüğünde, İstanbul’da bir parkta “Barınma Haktır” sloganıyla forum gerçekleştiren kiracılar, dernek veya kooperatif kurma kararı aldı. Kiracıların öncelikli talepleri sosyal konut olacak. 

Kooperatif dairesi müteahhitin borcundan dolayı riske girer mi? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Müteahhitten inşaat halindeyken bir bina aldım.Şartları kağıda yazdık.Ödemeleri yaptım ve kat irtifakı yazılı tapu aldım. Bazı muafiyetler olduğu için inşaatı kooperatif olarak yaptığını söyledi. Zararım olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif ortaklığından ayrılma şartları nelerdir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun ''Kooperatif ortaklığından ayrılma şartları nelerdir?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Kooperatif için gerekli evraklar!

Kooperatif kurma süreci ve kooperatif üyelerinin hak ve sorumlulukları 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kooperatif için gerekli evraklar nelerdir? Kooperatif ana sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte yanıtı..

Kooperatif ortaklık şartları neler?

Kooperatif, fertlerin tek tek altından kalkamayacak işleri gerçekleştirilen mükemmel bir dayanışma kuruluşu olarak biliniyor. Peki, kooperatiflere nasıl ortak olunur? Kooperatif ortaklık şartları neler?

Kooperatif ortaklığına giriş dilekçesi!

Kooperatif ortaklığı için belirli şartlar gerekiyor.Kooperatifin kurulması için ortakların verilen dilekçe vermeleri şartı da bulunuyor.Peki,kooperatif ortaklığına giriş dilekçesi nasıl yazılır?İşte,kooperatif ortaklığına giriş dilekçesi!

Kooperatif kurma aşamaları 2015!

Kooperatiflerin kuruluş koşulları, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince, bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. İşte kooperatif kurma aşamaları 2015...

Kooperatif kurma dilekçesi!

Kooperatif kurmak için en az 7 ortak gerekiyor. Ayrıca bulunulan yerin valiliğine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile başvuruda bulunuluyor. İşte kooperatif kurma dilekçesi örneği...

Kooperatif kurmak için kaç kişi gerekir?

Kooperatifler Kanunu gereğince, kooperatif kurmanın bazı koşulları bulunuyor. Örneğin kooperatifin bir ana sözleşmesinin olması gerekiyor. Peki, kooperatif kurmak için kaç kişi gerekir? İşte kooperatif şartları..

Kooperatif yönetim kurulu nasıl seçilir?

Kooperatif yönetim kurulu; kanun ve anasözleşme hükümleri içinde kooperatifin faaliyetini yöneten ve onu temsil eden icra organı olarak ifade ediliyor. Peki, kooperatif yönetim kurulu nasıl seçilir? Yönetim kurulu üyelerinde hangi şartlar aranır?

TOKİ kooperatif kredisi nedir?

14 Haziran 1997 tarihinde 23019 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Toplu Konut Kredileri Uygulama Yönetmeliği'ne göre kooperatif şirketlerine verilen TOKİ kooperatif kredisi nedir? Kredi şartları nelerdir?

Kooperatif hisse devri nasıl olur?

Kooperatif ortaklığını devredilebilinyor. Hisse devir alacak kişinin, ortaklık şartlarını taşıması halinde, yönetim kurulu bu kişiyi ortaklığa kabul etmek zorunda kalıyor. Peki kooperatif hisse devri nasıl olur?

Cins değişikliği şartları!

Cins değişikliği, bir taşınmazın durumunu dönüştürmek için paftasında ve tapu sicilinde yapılan işleme deniyor. Peki tapuda cins değişikliği nasıl yapılır? İşte tapu cins değişikliği şartları...

kooperatif kurma şartları Haberi

kooperatif kurma şartları

Kooperatif kurmak için kaç kişi gerekir?

Genellikle bir yapı inşa etmek için oluşturulan kooperatifler; üzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklar olarak tanılanıyor.


Kooperatifler Kanunu gereğince, kooperatif kurmanın bazı koşulları bulunuyor. Örneğin kooperatifin bir ana sözleşmesinin olması ve ortaklar tarafından imzalanması gerekiyor. Peki, kooperatif kurmak için kaç kişi gerekir?


Kooperatif kurmak için en az 7 ortak gerekiyor. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor.

Kuruluş, muteberlik şartları, isim kullanma yetkisi :

Madde 2 – Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulur. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması...