27 / 04 / 2024

Kooperatif kuruluş harcı 2016

Kooperatif kuruluş harcı 2016

Kanunen bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatif kuruluş harcı 2016 ne kadar?

Kooperatif çeşitleri!

Kooperatiflerin kuruluş amaçları nedeniyle birçok çeşitleri bulunuyor. Kooperatif çeşitleri haberimizin içerisinde yer alıyor...

Kooperatif yönetim kurulu üyesi aynı zamanda kooperatifte sekreter olabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kooperatif yönetim kurulu üyesinin aynı zamanda bu kooperatifte sekreter olmasının önünde bir engel var mıdır?' sorusunu cevapladı.

Yeni nesil kooperatif anlayışı ile kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı!

CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, yeni nesil kooperatif sistemiyle farklı bölgelerde de konut geliştireceklerini belirtti. 

Kurulan şirket ve kooperatif sayısı Temmuz'da 10 bin 394 oldu!

Türkiye'de Temmuz'da 10 bin 394 şirket ve kooperatif kuruluşu gerçekleştirildi. Kurulan şirket ve kooperatiflerin 3 bin 632'si ticaret, 1593'ü imalat ve 1280'i inşaat sektöründe yer aldı.

Mart ayında 937 inşaat şirketi kuruldu!

Türkiye'de Mart'ta 8 bin 425 şirket ve kooperatif kuruluşu gerçekleştirildi. Kurulan şirket ve kooperatiflerin 2 bin 840'ı ticaret, 1286'sı imalat ve 937'si inşaat sektöründe yer aldı.

Tapu harcı ve KDV indirimleri devam edecek mi?

Bursa iş dünyası 2020 için iyimser bir öngörüde. İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, ''2019’da başlayan tapu harcı ve KDV indirimlerinin 2020’de sürmesi gerektiği kanaatindeyiz'' diye konuştu.

Konutta KDV ve tapu harcı indiriminde son 15 gün!

Konut satışlarında geçerli tapu harcı ve KDV indirimleri süresi 31 Aralık'ta sona erecek. KDV indirimi ile ilgili konuşan İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Konutta hiçbir zaman bu kadar fırsat aynı anda sunulmadı. Ev alacaklar bu teşvikleri kaçırmamalı" dedi..

Kooperatif aidatları şahıs hesaplarına yatırılmaz!

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kooperatif aidatları yönetim kurulu üyesi bir kişi adına yatırılıyor. Bu durumda bir sakınca olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi kalıcı olacak mı?

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda, konutta başlatılan KDV ve tapu harcı indiriminin kalıcı hale getirilmesi gündeme geldi.

Tapu harcı ve KDV indirimi bugün sona eriyor!

Bakanlar Kurulu tarafından başlatılan tapu harcı ve KDV indirimi bugün itibariyle sona eriyor. Kampanya kapsamında konut teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulanıyor ve tapu harcı da konut ve iş yerleri için binde 20'den binde 15'e düşürüldü.

Tapu harcı ve KDV indirimi yarın sona eriyor!

Bakanlar Kurulu tarafından başlatılan tapu harcı ve KDV indirimi yarın itibariyle sona eriyor. Kampanya kapsamında konut teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulanıyor ve tapu harcı ise konut ve iş yerleri için binde 20'den binde 15'e düşürüldü.

Yabancılar sadece konuta değil, içine de para harcıyor!

Bahaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdüssamet Bahadır, Kasım ayı yabancılara yapılan konut satışları verilerinin son derece sevindirici olduğunu söyleyerek, “Yabancı yatırımcı sadece konuta değil, içine de ciddi para harcıyor” diye konuştu.

Tapu harcı ve KDV indirimi bugün sona eriyor!

Bakanlar Kurulu tarafından başlatılan Tapu harcı ve KDV indirimi bugün sona eriyor. Kampanya kapsamında konut teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulanırken, tapu harcı ise binde 20'den binde 15'e düşürüldü.

Kooperatif kuruluş harcı 2016 Haberi

Kooperatif kuruluş harcı 2016

Kooperatif kuruluş harcı 2016 ne kadar?

Ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklar kooperatif oluyor.


Kanunen bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor.


Kooperatifler ve üst kuruluşlarının unvanlarında, kamu kurum ve kuruluşlarının isimlerine yer verilemiyor. Ana sözleşme, Ticaret Bakanlığına veriliyor. Peki, kooperatif kuruluş harcı 2016 ne kadar?


Kooperatif kuruluş harcı 2016

KURULUŞ : 1.500,00.TL.  (3 İmza) + Her eklenen imza 107,70.TL.  

ilaveten      Oda Kayıt Ücreti ve Yıllık Aidat


GENEL KURUL : 435,00.TL.    (Seçimsiz)


İMZA YETKİLİSİ SEÇİLMESİ  :605,00.TL.    (3 İmza) + Her eklenen...