06 / 05 / 2024

kooperatif ortaklık payı

kooperatif ortaklık payı

Kooperatif ortaklık sıfatının kazanılması ve kaybedilmesi ile ilgili esaslar, Kooperatifler Kanunu kapsamında İkinci Bölüm'de yer alıyor. Kanuna göre kooperatif ortaklığa girme şartları nelerdir? İşte kooperatif ortaklık mevzuatı...

Düzenleme ortaklık payı nedir? Düzenleme ortaklık payı nasıl uygulanır?

Düzenleme ortaklık payı, kanunlarla desteklenen önemli düzenlemeleri ifade eden bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Bu düzenleme belirli bir süreç içinde ve kurallarla gerçekleştiriliyor. Peki düzenleme ortaklık payı nedir ve nasıl uygulanır? İşte DOP ile ilgili ayrıntılar…

Atakule GYO ortaklık davası bildirisini açıkladı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Atakule GYO ortaklık davası bildirisini yayınladı.

Deniz GYO'nun ortaklık davasında son durum!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Deniz GYO'nun ortaklık davasında son durum bildirisini yayınladı.

Akfen GYO'dan bağlı ortaklık devri açıklaması!

Akfen GYO bağlık ortaklık devriyle alakalı olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı.

Atakule GYO ortaklık davasında son durum!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Atakule GYO ortaklık davasında son durum bildirisini yayınladı.

Atakule GYO ortaklık dava süreci bildirisini yayınladı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Atakule GYO ortaklık dava süreci bildirisini yayınladı.

AccorHotels ve Rixos Hotels ortaklık anlaşması imzaladı!

AccorHotels ile Rixos Hotels, lüks otelcilik pazarında büyüme stratejileri çerçevesinde stratejik ortaklık anlaşması imzaladı.

Akmerkez GYO ortaklık davası gelişmesi!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Akmerkez GYO ortaklık davası gelişmesini yayınladı.

Atakule GYO ortaklık dava bildirisini yayınladı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Atakule GYO ortaklık dava bildirisini yayınladı.

Deniz GYO ortaklık davasında yetersizlik kararı verildi!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Deniz GYO ortaklık davasında son durum bildirisini yayınladı.

Atakule GYO ortaklık aleyhine davasında son durum!

Atakule Gayrimenkul Yatırım ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Atakule GYO ortaklık aleyhine davasında son durum bildirisini yayınladı.

Deniz GYO ortaklık davasında son durum!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Deniz GYO ortaklık davasında son durum bildirisini yayınladı.

Akmerkez GYO ortaklık davası gelişmesini yayınladı!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Akmerkez GYO ortaklık davası gelişmesini yayınladı.

kooperatif ortaklık payı Haberi

kooperatif ortaklık payı

Kooperatif ortaklık mevzuatı!

Kooperatif ortaklık sıfatının kazanılması ve kaybedilmesi ile ilgili esaslar, Kooperatifler Kanunu kapsamında İkinci Bölüm'de yer alıyor. Kanuna göre kooperatif ortaklığa girme şartları nelerdir? Kooperatif ortaklığı hangi hallerde sona erer, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Ortaklığa girme şartları ve ek ödemeler 

1. Ortaklığa girme şartları ve ortak sayısı:

Madde 8 – 

Kooperatif ortaklığına girmek için gerçek kişilerin medeni hakları kullanma yeterliliğine sahip olmaları gerekir. 


Ortak olmak isteyen gerçek ve tüzelkişiler, kooperatif anasözleşmesi hükümlerini bütün hak ve ödevleriyle birlikte kabul ettiklerini belirten bir yazı ile kooperatif yönetim kuruluna başvururlar. Kooperatif, ortaklarına kendi varlığı dışında şahsi bir sorumluluk veya ek ödemeler yüklüyor ise ortak olmak isteği, bu yükümlerin yazılı olarak kabul edilmesi halinde değer taşır. 

Yönetim Kurulu; ortaklar ile ortak olmak için müracat edenlerin anasözleşmede gösterilen ortaklık şartlarını...