06 / 05 / 2024

kooperatif sayısı arttı mı

kooperatif sayısı arttı mı

2015 Mart ayında kurulan şirket sayısında bir önceki aya göre yüzde 10,79 artış oldu.Kurulan 104 kooperatifin 49'u ise konut yapı kooperatifi olmasıyla beraber önceki yılın aynı ayına göre,kooperatif sayısında değişim olmadı.

Emlak sitelerinde takas ilan sayısı arttı! Takasla konut satışları o ilde resmen patlama yaşadı!

Artan fiyatlar ve yükselen kredi faiz oranlarından dolayı emlak sitelerinde takas ilan sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.  O ilde ise resmen takasla konut satışları patlama yaşadı...

Kredi kartı kullanımı da, borçlu sayısı da arttı

Yaşam koşulları her geçen gün zorlaşırken, kredi kartlarıyla yapılan alışverişlerin sayısı da arttı. Kart borçları nedeniyle yasal takibe alınanların sayısı da Ocak ayında 194 bin kişiye yükseldi.

İcradaki dosya sayısı bir haftada 134 bin arttı!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, icra takibinde olan vatandaşların sayısının 3 milyon 830 bin 149’a çıktığını belirterek, icradaki dosya sayısının bir haftada 134 bin arttığını kaydetti.

Kira sorununa çözüm ‘ev arkadaşlığı’ oldu! Ev arkadaşlarının yaşadığı konut sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı!

Milyonlarca vatandaş, artan kira giderleriyle baş etmenin yollarını arıyor. Bunlardan en yaygın olanı ise ‘ev arkadaşlığı’ oldu. Çekirdek aile bulunmayan birden fazla bireyin yaşadığı konutların sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı.

Araç kiralayanların sayısı her geçen ay yükseliyor! Yılın ilk on ayında toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı!

2023 Ocak – Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre araç kiralayanların toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı.

Yapı ruhsatı verilen konut sayısı yüzde 35 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Üçüncü Çeyrek, Temmuz–Eylül, 2023 yılına ilişkin Yapı İzin İstatistiklerini açıkladı. Bu kapsamda söz konusu dönemde yapı ruhsatı verilen konut sayısı yüzde 35 arttı.

TÜİK: İnşaat sektörlerinde çalışan işçi sayısı yüzde 12,8 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, inşaat, sanayi ve ticaret-hizmet sektörlerinde çalışan sayısı bir önceki aya göre eylülde değişmedi. Ancak inşaatta çalışan işçi sayısı geçen seneye göre yüzde 12,8 arttı.

Konutta rüzgar tersine mi döndü? İlan sayısı arttı, satışlar durgunlaştı! 

Konut fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ederken, ilan sayısında da yükseliş başladı. Konutta rüzgar tersine mi döndü? İşte sektörle ilgili son dakika gelişmeler...

Sinpaş Yapı’da faizsiz finansmanı tercih edenlerin sayısı 8 yılda yüzde 850 arttı!

Sinpaş, 2021 yılında hayata geçirdiği Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’nı genişletiyor. Şube sayısını 2023 sonuna kadar 70’e çıkacaklarını ifade eden Sinpaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, “Faizsiz finansmanı seçenlerin sayısı son sekiz yılda yüzde 850 arttı" şeklinde konuştu.

Otomotiv piyasasında alışılmadık artış! Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı bir yılda yüzde 86,2 arttı!

Ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan sıfır otomobil sayısı 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 86,2 oranında, toplam taşıt sayısı yüzde 110,6 oranında arttı. Ocak-ağustos ayları arasında trafiğe kayıtlar 804 bin 993’ü otomobil olmak üzere toplam 1 milyon 525 bin 213 adeti buldu.

Konut üretiminde toparlanma işareti! 2'nci çeyrekte ruhsat verilen daire sayısı yüzde 31.3 arttı! 

Konut üretiminde toparlanma işaretleri gelmeye başladı. Açıklanan rakamlara göre, 2'nci çeyrekte ruhsat verilen daire sayısı yüzde 31.3 arttı. İşte detaylar...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ikinci çeyrekte yüzde 5,7 arttı!

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı 2023 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 5,7 arttı.

Ücretli çalışan sayısı Mayıs'ta yüzde 4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ücretli çalışan sayısı, Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4 arttı.

kooperatif sayısı arttı mı Haberi

kooperatif sayısı arttı mı

2015 Mart ayında kurulan şirket sayısında bir önceki aya göre yüzde 10,79 artış oldu.Kurulan 104 kooperatifin 49'u ise konut yapı kooperatifi.Önceki yılın aynı ayına göre kurulan şirket sayısında yüzde 7,19 artış olurken,kooperatif sayısında değişim olmadı.Kapanan şirket sayısı bir ay önceki aya göre yüzde 9,50 ve kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 24,14 azalırken, kapanan kooperatif sayısı yüzde 4,40 arttı.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği verilerine göre kapanan şirket sayısında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,65 azalış oldu.Mart ayında 2014 yılı Mart ayına göre kurulan şirket sayısında yüzde 21,66 artış olurken,kurulan kooperatif sayısında değişim...