03 / 05 / 2024

kooperatif tapusunun harcı ne kadar

kooperatif tapusunun harcı ne kadar

Kooperatif tapu masrafları, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı' nın görüşü alınarak Maliye Bakanlığı' nca tespit ve ilan edilmiştir. Kooperatif tapu masrafları binde 5,4 olarak belirlenmiştir...

İşyeri hibe harcı 2017!

Bir işyerinin tapusunun bağış işlemine konu olması durumlarında, yapılacak iş ve işlemler satış işleminden farklı oluyor. Ödenecek harçlar da satış işlemine göre yüksek oluyor. Peki, işyeri hibe harcı 2017 ne kadar?

Kooperatif kuruluş harcı 2016 ne kadar?

Kanunen bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatif kuruluş harcı 2016 ne kadar?

Tapu hibe harcı 2016!

Bir taşınmazın tapusunun devir işlemleri bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Tapu dairesinde yapılan hibe işlemi için belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, tapu hibe harcı 2016 ne kadar?

Kooperatif tapu harcında esas alınacak vergi değeri!

Kooperatif tarafından yapılan binaların üyelere teslimi sırasında ödenecek tapu harcının nasıl yapılması gerektiği Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanıyor. İşte kooperatif tapu harcında esas alınacak vergi değeri..

Arazi satışında tapu harcı 2015!

Gayrimenkul tapusunun devir işlemleri, taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinde gerçekleşiyor. Peki, arazi satışı nasıl olur? Arazi satışında tapu harcı 2015 ne kadar ödenir?

Tapuda bağış harcı 2014!

Tapuda gerçekleşen; herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine bağış veya hibe deniyor. Peki, tapuda bağış harcı 2014 ne kadar?

Kira sözleşmesinin tapuya şerh harcı 2014!

Tapu dairesinde yapılabilen işlemler arasında kira sözleşmesinin tapuya şerhi de bulunuyor. Peki, kira sözleşmesi şerh bedeli ne kadardır? İşte kira sözleşmesinin tapuya şerh harcı 2014...

Taksim harcı 2014!

Tapuda taksim işlemi; kanunen ortak mülkiyete konu olan mülkiyetten her hissedara en azından bir mal düşecek şekilde paylaşılması işlemine deniyor. Peki işlem masrafı ne kadardır? İşte taksim harcı 2014...

İfraz harcı 2014!

Arsa ifraz işlemleri ya da bir gayrimenkulün ifraz işlemleri, tapu kütüğü üzerinde yapılabilen değişiklikler arasında yer alıyor. Peki ifraz işlemi nasıl yapılır? İfraz harcı nasıl hesaplanır?

Tapu harcı muafiyeti!

Tapu harcı ile ilgili yasal esaslara göre, bazı kurum, kuruluş ve kişiler tapu harçlarından muaf tutuluyor. Peki, tapu harcından muaf kurumlar hangileridir? İşte tapu harcı muafiyeti esasları...

Kooperatif üyeliğinden istifa etmek!

Yapı kooperatiflerinde konut, işyeri ve ortak sayısı genel kurulca belirlenir. Yönetim Kurulu, genel kurulca kararlaştırılan sayının üzerinde ortak kaydedemez. Peki, kooperatif üyeliğinden nasıl çıkılır? Kooperatif üyeliğinden nasıl istifa edilir?

Malul Gaziler tapu harcı ödemeden faizsiz konut kredisi kullanabiliyor!

Bankadan konut kredisi kullanacak Şehit ve Gaziler tapu harcını ödememek için, bankadan aldıkları İpotek Üst Yazısına, Şehit ve Gaziler için verilen faizsiz konut kredisi olduğunu ve her türlü harç ve vergiden muaf olduğunu yazdırmaları gerekiyor...

Trampa işleminde tapu harcı!

Takas işlemi olarak da bilinen trampa, taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine deniyor. Peki, trampa için gerekli belgeler nelerdir? Trampa işleminde tapu harcı ne kadardır?

kooperatif tapusunun harcı ne kadar Haberi

kooperatif tapusunun harcı ne kadar


Kooperatif tapu masrafları!


Kooperatif tapu masrafları yapılan düzenlemeyle şöyle açıklanmıştır: 


13. a) (Değişik: 18/2/2009-5838/17 md.) Arsa ve arazi üzerine yeniden inşa olunacak bina vesair tesislerin tescilinde (Her bir bağımsız bölüm vesair tesis için) Bayındırlık ve İskan Bakanlığının görüşü alınarak Maliye Bakanlığınca tespit ve ilan edilmiş bulunan sosyal mesken, işçi evleri ve bunlardan daha düşük nitelikteki meskenlerin tescilinde (Her bir bağımsız bölüm için) Tapu siciline tescil yapılmaması halinde de bu harcın tahsili aynı esaslar dahilinde yürütülür.

b) Meşfu payın şüf’a hakkı sahibi tarafından ilama müsteniden iktisabında, kayıtlı değer üzerinden

c) (Değişik: 18/2/2009 – 5838/17 md.) (a) fıkrası dışında kalan her nevi cins ve kayıt tashihinde (her bir işlem için)

14. (Değişik : 21/1/1982 – 2588/17 md.)

Tapu Harcı mevzuuna giren işlemlerle ilgili tescil ve şerhlerin terkininden 

15....