19 / 05 / 2024

kooperatif teslimlerinde kdv

kooperatif teslimlerinde kdv

Bir yapı kooperatifi en az 7 gerçek ve 1163 sayılı Kooperatifler kanununda belirtilen tüzel kişilerce kuruluyor. Kooperatif üyelerince belirlenen koşullarda bina inşaatı yapılıyor. Peki, kooperatif teslimlerinde KDV oranı nedir?

Konut teslimlerinde KDV oranları nasıl belirleniyor?

Konut teslimleri ile ilgili katma değer oranları için 3 farklı oran uygulanıyor. Peki bu oranlar neler? İşte 2021 konut KDV oranları ve detayları...

Tapu harcı ve KDV indirimi bugün sona eriyor!

Bakanlar Kurulu tarafından başlatılan tapu harcı ve KDV indirimi bugün itibariyle sona eriyor. Kampanya kapsamında konut teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulanıyor ve tapu harcı da konut ve iş yerleri için binde 20'den binde 15'e düşürüldü.

Tapu harcı ve KDV indirimi yarın sona eriyor!

Bakanlar Kurulu tarafından başlatılan tapu harcı ve KDV indirimi yarın itibariyle sona eriyor. Kampanya kapsamında konut teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulanıyor ve tapu harcı ise konut ve iş yerleri için binde 20'den binde 15'e düşürüldü.

Tapu harcı ve KDV indirimi bugün sona eriyor!

Bakanlar Kurulu tarafından başlatılan Tapu harcı ve KDV indirimi bugün sona eriyor. Kampanya kapsamında konut teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulanırken, tapu harcı ise binde 20'den binde 15'e düşürüldü.

Tapu harcı ve KDV indirimi için son gün yarın!

Bakanlar Kurulu tarafından başlatılan tapu harcı ve KDV indirimi yarın sona eriyor. Kampanya kapsamında konut teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulanıyor ve tapu harcı ise konut ve işyerleri için binde 20'den binde 15'e düşürüldü.

Tapu harcı ve KDV indirimi için son 3 gün!

Tapu harcı ve KDV indirimi için 3 gün kaldı. Kampanya kapsamında konut teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulanıyor ve tapu harcı ise konut ve işyerleri için binde 20'den binde 15'e indirildi.

Tapu harcı ve KDV indirimi için son 1 hafta!

Tapu harcı ve KDV indirimi için son 1 haftalık döneme girildi. Kampanya kapsamında konut teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulanırken, tapu harcı indirimi ise her iki taraf için de toplamda yüzde 4 yerine yüzde 3’e indirildi.

Konut teslimlerinde yüzde 8 KDV uygulaması yürürlükte!

Geçtiğimiz yıl Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre konut teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulaması tekrar yürürlüğe girdi. 

İş yeri teslimlerinde KDV indirimi ne zamana kadar geçerli?

Gayrimenkul sektörü, yeni vergi indirimleri ve konut kredi faizlerinin aşağıya çekilmesi ile birlikte canlanmaya başladı. Konutta KDV indiriminin ardından iş yerlerinde de KDV indirimi geçtiğimiz hafta başladı. 

İş yerinde KDV yüzde 8'e düştü!

Bakanlar Kurulu kararıyla konutun ardından iş yeri teslimlerinde de uygulanan KDV oranı, 31 Ekim tarihine kadar yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldü.

Patronlar KDV düzenlemesi ve tapu harcı indirimi için ne diyor?

Bakanlar Kurulu kararıyla konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18'lik KDV oranı yüzde 8'e, tapu harcı oranı ise yüzde 4'ten yüzde 3'e düşürüldü. Peki inşaat patronları ne diyor?

Konutta KDV indirimi bu yıl ruhsat alacak tüm firmalar için uygulanmalı!

Gayrimenkul Uzmanı Köksal Ünal, konut teslimlerinde yüzde 18’lik KDV’nin yüzde 8 olarak uygulanmasında sürenin, yeni yatırımları canlandırmak için Eylül ayına kadar uzatılmasının yetmediğini yeni ruhsat alacaklar için de uygulanması gerektiğini bildirdi.

Yüzde 8 KDV oranı konut alım cazibesini arttıracak!

Zuhal Balsarı, 2016/9153 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla 8/9/2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan değişikliğe göre yüzde 18 KDV oranına tabi konutların 31/03/2017 tarihine kadar teslimlerinde vergi oranının yüzde 8'e indirildiğini kaydediyor.

kooperatif teslimlerinde kdv Haberi

kooperatif teslimlerinde kdv

Kooperatif teslimlerinde KDV!

Bir yapı kooperatifi en az 7 gerçek ve/veya 1163 sayılı Kooperatifler kanununda belirtilen tüzel kişilerce kuruluyor. Kooperatif üyelerince belirlenen koşullarda bina inşaatı yapılıyor.


Bu taşınmaz mallarının teslimi sürecinde KDV vergisinin de ödenmesi gerekiyor. Peki, kooperatif teslimlerinde KDV oranı nedir?


Konut Yapı Kooperatiflerinin Üyelerine Konut Tesliminde KDV

5904 sayılı Kanun 13 üncü maddesinin (b) bendi ile KDV Kanununun 17/4-k maddesinde yer alan ‘‘konut yapı kooperatiflerinin üyelerine konut teslimleri'' ibaresi madde metninden çıkarılmış; 5904 sayılı Kanunun 16 ncı maddesiyle KDV Kanununa eklenen geçici 28 inci maddede de, ‘‘Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce bina inşaat ruhsatı almış olan konut yapı kooperatiflerince, üyelerine yapılan konut teslimleri KDV'den müstesnadır." hükmüne yer verilmiştir.


Konuya ilişkin olarak 113 Seri No.lu KDV Genel Tebliğinin 4 üncü bölümünde gerekli...