08 / 05 / 2024

kooperatif toplantı sayısı

kooperatif toplantı sayısı

Kooperatif genel kurul toplanamadığı takdirde ilgili bakanlık genel kurulu toplantıya çağırma yetkisine sahip oluyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantı yeter sayısı nedir? Karar alma yeter sayısı nedir?

Yıl sonu verileri açıklandı! İşte kepenk kapatan şirket sayısı

TOBB aralık ayı verilerine göre; bir önceki aya göre kapanan şirket sayısı yüzde 177,3, kapanan kooperatif sayısı yüzde 218,8, kapanan gerçek kişi ticari işletmelerin sayısı yüzde 41,3 yükseldi.

Kapanan şirket ve kooperatif sayısında büyük artış! İşte detaylar…

Mayıs 2022’de kapanan şirket sayısı, 2021’in aynı ayına göre yüzde 259,7, kapanan kooperatif sayısı yüzde 671,4 ve kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısıysa yüzde 122,2’ye yükseldi.

Site kararlarında kat maliklerinin sayısı esas alınır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Sayı ve arsa payı çoğunluğu’ ifadesi, bir kat malikleri kurulu toplantısına katılanlar çerçevesinde mi düşünülmelidir, yoksa mutlaka toplam kat malikleri sayısı mı esas alınmalıdır?'' sorusuna cevap verdi...

Millet bahçelerin ve korunan alanların sayısı artacak!

"Sıfır Atık Mavi Projesi"nin, Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, millet bahçelerin ve korunan alanların sayısının artacağını söyledi.

8 maddede kurul toplantılarında yeter sayısı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "kurul toplantılarında yeter sayısı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Çine'de bina kat sayısını yükseltmek çok zor!

Çine Belediye Meclisi toplantısındaki gündem dışı konuşmalarda ilçedeki bina kat sayısı da tartışıldı. Gündem dışı konuşmalarda AK Partili Üye Muhammet Doğan, İncirliova'daki 8-9 katlı yüksek binaları örnek gösterirken, "Çine'de 2-3 katlı binalarla cebelleşiyoruz. " dedi.

Muğla Menteşe'de TOKİ 2. Etap konut sayısı artırıldı!

AK Parti Menteşe İlçe Divan toplantısında konuşan Ak Parti İl Başkanı İhsan Küreci, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Menteşe ilçesinde yapılacak 2. Etap TOKİ konut sayısının 800’den Bin 100’e çıkarıldığı müjdesini verdi.

Eylül ayında kurulan şirket sayısı yüzde 4,80 arttı!

Eylül ayında kurulan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 4,80, kapanan şirket sayısı yüzde 5,90 arttı. Kooperatif sayısı yüzde 20,69 ve gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 13,89 azaldı.

Kooperatif genel kurul toplantı yeter sayısı!

Kooperatif genel kurul toplanamadığı takdirde ilgili bakanlık genel kurulu toplantıya çağırma yetkisine sahip oluyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantı yeter sayısı nedir? Karar alma yeter sayısı nedir?

Kurulan şirket sayısı Temmuz'da azaldı!

Kurulan şirket sayısı 2015 Temmuz aynıda bir önceki aya göre yüzde 19.12 azaldı. Kurulan kooperatif sayısında ise yüzde 30,38 ve gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 25,89 azalış oldu.

Site yönetimi toplantı yeter sayısı kaçtır?

Site yönetiminde kararların alınabilmesi için, kat maliklerinin en az yılda bir kere toplantı yapmaları gerekiyor. Peki, site yönetimi toplantı yeter sayısı kaçtır?

Şubat'ta kurulan şirket sayısı yüzde 15 arttı!

Kurulan şirket sayısı şubatta, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15.59 artarak 4 bin 676, kapanan şirket sayısı ise yüzde 9.1 azalarak bin 99 oldu. Yılın ilk 2 ayında 11 bin 980 şirket ve kooperatif kuruldu.

Site yönetimi toplantı yeter sayısı!

Site yönetiminde kat malikleri tarafından yapılan genel kurul toplantısında görüşülen konuların karara bağlanması için yeter sayısı önem arz ediyor.İşte site yönetimi toplantı yeter sayısı!

kooperatif toplantı sayısı Haberi

kooperatif toplantı sayısı

Kooperatif genel kurul toplantı yeter sayısı!

Kooperatif yönetim kurulu veya anasözleşme ile bu hususta yetkili kılınan diğer bir organ ve gerektiğinde denetçiler kurulu, ortağı olduğu üst birlik ve tasfiye memurları genel kurulu toplantıya çağırma yetkisine sahiptirler. 


Ancak genel kurul toplanamadığı takdirde ilgili bakanlık genel kurulu toplantıya çağırma yetkisine sahip oluyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantı yeter sayısı nedir?


Kooperatif toplantı yeter sayısı ana sözleşmede gösteriliyor.Genel kurulda kararları yeterli sayı ile alınıyor.


Genel Kurulda her ortak yalnız bir oya sahiptir. Esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatifleri hariç olmak üzere, ortak sayısı 500’den fazla olan kooperatiflerin ve üst kuruluşlarının genel kurul toplantılarındaki yönetim ve denetim kurulu belirleme seçimleri, gizli oy açık tasnif esasına göre yapılır. 


Kooperatiflerin organ seçimlerinde her ortak, en fazla bir ortağı temsilen...