03 / 05 / 2024

kooperatif üyeleri emlak vergisi muafiyeti

kooperatif üyeleri emlak vergisi muafiyeti

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için ödeniyor. Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor. Peki, kooperatif üyeleri emlak vergisi öder mi? Emlak vergisini kim öder?

Galatasaraylılar Düşler Vadisi’ndeki villalarına kavuştu!

1905 Galatasaraylı Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GSYİAD)’nin yönetici ve üyeleri, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesiyle Galatasaray’ın Riva arazisinde yükselen Düşler Vadisi projesinde yer alan villalarına kavuştu. 

Devredilmemiş evin emlak vergisini kim öder?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, tapusu alınmamış kooperatif evin emlak vergisini kaleme aldı. 

Emlak Konut GYO'nun yönetim kurulu ve komite üyeleri değişti!

Emlak Konut GYO'nun 25 Mart 2021 tarihli Olağan Genel Kurulu'nda seçilen Yönetim Kurulu'nun ilk toplantısındaki müzakere ve oylama sonucunda; yönetim kurulu ve komite üyeleri değişti. 

Yeni bir emlak yatırım aracı: Hobi bahçeleri!

Yılmaz Emlak, 4 yılda toplam 9 kooperatif tapulu hobi bahçesi teslim etti. Yılmaz Emlak'ın Sahibi Yılmaz, "Profesyonel ekibimizle oluşturduğumuz 300-500 metrekare hobi bahçelerimizde dilerseniz bir yaşam alanınız, dilerseniz karlı bir yatırımınız olur" dedi...

Engin Taşdemir: Belediye başkanları emlakçılık yapıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyeleri basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan CHP Meclis üyesi Engin Taşdemir, “Belediye yetkililerinin tek görevi sadece arsa satmak mı. Kendilerine emlakçılığı meslek edindiler” diye konuştu.

DTO yönetiminden İzmir Emlak Fuarı'na ziyaret!

İzmir Property Expo/İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı, 27-30 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşti. Didim Ticaret Odası (DTO) yönetimi, fuara katılan üyeleri ziyaret etti.

Eskişehir'de seyyar emlakçıların peşine düşecekler!

Eskişehir Emlakçılar Dayanışma Derneği üyeleri, yaptıkları toplantının ardından seyyar emlakçıların peşine düşeceklerini bildirdiler. 

Emlak Konut GYO yönetim kurulu üyeleri ve görevleri!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yönetim kurulu son halini aldı. Genel Müdür Murat Kurum'un bakan olması sonrasında yeni genel müdür Ertan Keleş oldu...

Emlak Konut'un başkanı yine Ertan Yetim oldu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı yine Ertan Yetim oldu. İşte diğer komite üyeleri..

Emlak Konut 2018 kampanyası!

Emlak Konut 2018 kampanyası başladı. Mart ayına devam edecek olan Emlak Konut 84 ay 0 sıfır kampanyasına GYODER, KONUTDER üyeleri de dahil oldu. İşte detaylar...

Bornova Evka-4 Yapı Kooperatif üyeleri tapularına kavuştu!

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Evka-4 Yapı Kooperatifi ortaklarının 25 yıllık tapu hasretine son verdi. Başkan Atila, “Mutlu ve huzurlu yaşamanızı diliyorum” dedi.

Kocaeli'de emlakçılara özel sağlık indirimi!

Kocaeli Konak Hastaneleri İzmit, Kocaeli Emlakçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile yaptığı anlaşmayla odanın üyeleri ve birinci derece yakınları Konak Hastaneleri İzmit, Konak Hastaneleri Gebze'den özel sağlık indirimden yararlanabilecek.

Emlak Konut Konak'ta yeni proje geliştirecek!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Tariş Kooperatif Birlikleri İşbirliği protokolü imzalandı.

kooperatif üyeleri emlak vergisi muafiyeti Haberi

kooperatif üyeleri emlak vergisi muafiyeti

Kooperatif üyeleri emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için ödeniyor. Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor. 


Emlak vergisi mükellefiyeti, tapunun satın alındığı tarihi takip eden senede başlıyor. Buna göre 2015 yılı içerisinde gayrimenkul satın alan kimselerin vergi sorumluluğu ise 2016 yılında başlıyor.


Peki, taşınmaz mal bir kooperatiften alınmışsa ne olur? Kooperatif üyeleri emlak vergisi öder mi? Kooperatif üyeleri emlak vergisi ödemelerinden muaf mı?


Yukarıda da belirttiğimiz gibi vergi mükellefiyeti, taşınmaz tapusunun alındığı tarihi takip eden senede başlıyor. Bu kural kooperatiften alınan taşınmaz mallar için de geçerli oluyor.


Kooperatiften ev alanların, tapuyu aldıkları tarihe kadar olan emlak vergisini, kooperatif ödüyor. Bir diğer ifade ile kooperatif tapusunun verildiği yıla ait emlak vergisini yine kooperatif ödemek ile mükellef oluyor.


Kooperatif üyesi,...