07 / 05 / 2024

kooperatif üyeliğinin devredilmesi

kooperatif üyeliğinin devredilmesi

Kooperatif ile ilgili yasal esaslar, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kooperatif üyeliği konut satın alma ile devir olur mu? Konut satılınca eski üyenin üyeliği devam eder mi?

Tarım Kredi Kooperatif 2022 Ramazan koli içeriğinin kataloğunu yayımladı! İşte 22 Mart 2022 fiyat listesi!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatif Market 2022 Ramazan koli içeriğinin kataloğunu yayımladı. Peki katalogda hangi ürünler yer aldı? İşte ayrıntılar...

Ebru Gündeş Kıbrıs'tan ev aldı!

O Ses Türkiye jüri üyeliğinin yanı sıra hafta sonları da Kıbrıs'ta sahne alan başarılı şarkıcı Ebru Gündeş, Kıbrıs'tan ev aldı...

Sitelerde ömür boyu kooperatif üyeliğine son!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü köşe yazısında site yönetimlerindeki kooperatif üyeliğinin suresini kaleme aldı.

Malta'da inşaat sektörü için büyük fırsatlar sunuluyor!

Akdeniz’in kritik ada ülkesi Malta, AB üyeliğinin verdiği avantajlarla Türk iş dünyası için pek çok fırsat sunuyor. Ülke, sağlık, turizm, lojistik ve inşaat sektörleri için Afrika’ya açılım üssü olabilir.

7. İstanbul Finans Zirvesi’nde Jeopolitik Riskler ve Finans tartışıldı!

7. İstanbul Finans Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, AB üyeliğinin Türkiye için stratejik hedef olduğunu belirtti.

Kooperatif ortaklığının sona ermesi!

Yapı kooperatiflerinde ortakların bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Kooperatif üyeliğinden çıkmak, ortakların hakları arasında yer alıyor. Peki, kooperatif ortaklığının sona ermesi için ne yapılır? Ortaklık nasıl sona erer?

Kooperatif üyeliğinden çıkarılma kararının iptali istemi!

Kooperatif üyeleri kanunda belirtilen gerekçelerin doğması halinde ortaklıktan çıkarılabiliyor. Ancak anasözleşmede açıkça gösterilmeyen sebeplerle ortaklıktan çıkarılan ortaklar bunun iptalini isteyebiliyor. İşte kooperatif üyeliğinden çıkarılma kararını

Kooperatif üyelik devri nasıl olur?

Genellikle konut inşaatı yapmak için bir araya gelen kooperatifler en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Peki, kooperatif kurulduktan sonra üyelerden biri üyeliğini devredebilir mi? Kooperatif üyelik devri nasıl olur?

Kentsel dönüşümde müteahhitlik kavramı tanımlanmalı!

AKAMDER; IMKON ve Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu üyeliğinin tanıtımının yapıldığı toplantı Adana Müteahhitler Birliği binasında yapıldı. Mustafa Karslıoğlu: "Müteahhitlik kavramının tanımlanması şarttır" diye konuştu.

Kooperatif davasında örnek olacak karar!

İstanbul Arnavutköy'de yüzlerce kişinin mağdur olduğu yapı kooperatifi davasında mahkeme örnek bir karara imza attı. Tarafların iddialarını dinleyen mahkeme kooperatif kararlarının iptaline hükmetti. İşte ayrıntılar...

Yapı Kredi Koray GYO yönetiminde değişiklik!

Yapı Kredi Koray GYO, yönetim kurulu üyesi Carlo Vivaldi'nin 16 Şubat 2015 tarihi itibariyle istifa ettiğini, yerine Niccolo' Ubertalli'nin üyeliğinin genel kurulun onayına sunulacağını açıkladı

Kooperatif ortaklığı devir sözleşmesi 2015!

Kooperatif üyesi,üyeliği devralmak isteyen kişi ile sözleşme imzalayarak kooperatif devrini gerçekleştirebiliyor.Peki kooperatif devir işlemleri nasıl gerçekleştiriliyor?İşte,kooperatif ortaklığı devir sözleşmesi 2015!

Kooperatif üyeliği konut satın alma ile devir olur mu?

Kooperatif ile ilgili yasal esaslar, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kooperatif üyeliği konut satın alma ile devir olur mu? Konut satılınca eski üyenin üyeliği devam eder mi?

kooperatif üyeliğinin devredilmesi Haberi

kooperatif üyeliğinin devredilmesi

Kooperatif üyeliği konut satın alma ile devir olur mu?

Tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklara kooperatif deniyor.


Kooperatif ile ilgili yasal esaslar, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kooperatif üyeliği konut satın alma ile devir olur mu?


Kanun gereğince, kooperatife ait bir konutu tapu dairesinden devir alınması kooperatif üyesi de olunduğu anlamına gelmiyor. 


Hissesini devreden kişi, kooperatif yönetimine yazılı müracaatta bulunarak hissesini devrettiğini ve alan kişinin de devir aldığınıbildirinceye kadar eski üyenin kooperatif üyeliği devam ediyor. 


Ancak, konutu satın alan kişi apartman ile ilgili ortak giderlerin ödenmesi gerekiyor.


Ortaklık...