08 / 05 / 2024

kooperatif yeni üyelerinin sorumlulukları nelerdir

kooperatif yeni üyelerinin sorumlulukları nelerdir

Kooperatifler Kanunu gereğince; Anasözleşmede aksine hüküm olmadıkça kooperatif, alacaklılarına karşı yalnız mamelekiyle sorumlu oluyor. Peki, kooperatif yeni üyelerinin sorumluluğu nedir? İşte Kooperatifler Kanununda yer alan esaslar..

Tarım Kredi 7-14 Ocak fiyat listesi! Kooperatif marketlerinden 1 alana 2. ürün yüzde 50 indirim kampanyası! 

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, vatandaşların ekonomik alışveriş yapabilmesi için yeni senenin ilk haftasına özel indirimler ile karşımıza çıkıyor. İşte kampanya ve haberin detayları...

5 kilo ayçiçek yağı 135 TL, toz şeker 105 TL! Tarım Kredi yeni ay kataloğunu yayımladı! 1 Mart 2023 fiyat listesi

Tarım Kredi Kooperatif Market yeni ay indirimli ürünler kataloğu belli oldu. İşte 1-14 Mart güncel indirimli ürünler kataloğu fiyat listesi...

Tarım Kredi Marketleri yeni indirimli ürünlerini yayınladı! Tarım Kooperatif marketlerinde hangi ürünler indirimde?

Tarım Kooperatif marketlerinde hangi ürünler indirimde? vatandaşlar merakla araştırıyor. İşte yanıtlar!

Tarım Kredi Kooperatif Marketi'nden 5 litre ayçiçek yağına zam! 5 Temmuz 2022 fiyat listesi

Küresel ayçiçek yağı piyasasında yüzde 30 düşen fiyatlara rağmen Türkiye'de satılan ayçiçek yağlarına indrim beklenirken Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nden zam haberi geldi. Market yeni fiyatını sosyal medya hesabından paylaştı.

Yeni nesil kooperatif anlayışı ile kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı!

CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, yeni nesil kooperatif sistemiyle farklı bölgelerde de konut geliştireceklerini belirtti. 

CVS Hava Kent Taşoluk projesinin temeli atıldı!

İstanbul Havalimanı çevresinde konut üreten CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi, Taşoluk projesinin 1. etap temelini attı. 1. etabın üye alımları doldu ancak kooperatif yeni üyeler için yıl sonuna kadar 500 konut daha inşa edecek...

Tapu ve kat mülkiyetine yeni düzenleme!

Tapu, kat mülkiyeti, kat irtifakı, kooperatif ve belediyelere yeni düzenlemeler geldi. Düzenlemelerin yer aldığı 7099 sayılı Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Kütahya Emet'te yeni işyerlerinin tapusu alındı!

Kütahya'nın Emet ilçesinde Esentepe bölgesinde yer alan arsanın satışını alarak yeni sanayi işyerlerinin yapımına başlayan kooperatif, hazineye ait alanında tapusunu aldı.

Isparta Yeni Sanayi'deki tren garı kaldırılacak mı?

Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, Yeni Sanayi altından geçen demiryolu ve tren garının kaldırılması gerektiğini belirtti.

Denizli Çameli'ne yeni pazar yeri inşa ediliyor!

DENİZLİ'nin Çameli İlçesi'nde yeni yapılıyor. AK Partili Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve meclis üyelerinin katıldığı törende yeni yapılacak olan kapalı pazaryerinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Sorgun Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin yeni binası açıldı!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Bozdağ, "Bu bina sayesinde kooperatif gerek üyelerine, gerek Sorgun’a, gerekse Yozgat’a daha iyi hizmet verecektir" dedi

Kooperatif istifa dilekçesi örneği!

Kooperatif üyelerinin kanunen kooperatiften çıkma hakkı bulunuyor. Çıkış, ancak bir hesap senesi sonu için ve en az 6 ay önceden bir dilekçe ile haber verilerek yapılıyor. İşte kooperatif istifa dilekçesi örneği..

Kooperatif denetim kurulu üyelerinin cezai sorumluluğu!

Kooperatif yönetimi denetçiler tarafından denetleniyor. Bunun için genel kurul, denetleme organı olarak en az bir yıl için bir veya daha çok denetçi seçer. Peki, kooperatif denetim kurulu üyelerinin cezai sorumluluğu nedir?

kooperatif yeni üyelerinin sorumlulukları nelerdir Haberi

kooperatif yeni üyelerinin sorumlulukları nelerdir

Kooperatif yeni üyelerinin sorumluluğu!

Kooperatifler Kanunu gereğince; Anasözleşmede aksine hüküm olmadıkça kooperatif, alacaklılarına karşı yalnız mamelekiyle sorumludur. 


1. Sınırsız sorumluluk: 

Anasözleşme, kooperatifin varlığı borçlarını karşılamaya yetmediği hallerde, ortaklarının da şahsan ve sınırsız olarak sorumlu tutulacaklarını hüküm altına alabilir. Bu takdirde alacaklılar kooperatifin iflası veya diğer sebeplerle dağılması halinde alacaklarını tamamen sağlıyamazlarsa, kooperatifin borçlarından dolayı, kooperatif ortakları zincirleme ve bütün varlıklariyle sorumlu olurlar. 

2. Sınırlı sorumluluk: 

Anasözleşmeye, kooperatif borçları için her ortağın kendi payından fazla olarak şahsan ve belirli bir miktara kadar kooperatiften sonra sorumlu olacakları hususunda bir hüküm konabilir. Ortakların tek başına sorumlu olacakları miktar kooperatifteki paylarının tutarı ile orantılı olarak da gösterilebilir. 

İflasın sonuna kadar bu sorumluluk iflas idaresi tarafından ileri sürülür. 

3. Ek ödeme yüklemi: 

Anasözleşme, ortakları ek ödemelerle yükümlendirebilir. Ancak, ek ödemelerin yalnız bilanço...