09 / 05 / 2024

Kooperatifçilik özellikleri

Kooperatifçilik özellikleri

Kooperatiflerden ev almak isteyip de kafanızda soru işareti varsa, kooperatifler nasıl kurulur? Kooperatifler nasıl çalışır? Gibi sorularınızın yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Arçelik 6055 UHI E Sınıfı 5 Programlı Bulaşık Makinesi Inox ne kadara satılıyor? Teknik özellikleri neler? 

Arçelik Bulaşık Makinesi, sahip olduğu teknoloji sayesinde 5 farklı yıkma fonksiyonuyla, 14 kişilik bulaşığı tek seferde yıkar. Peki cihazın teknik özellikleri neler?

Profilo BMS621V1 Bulaşık Makinesi ne kadara satılıyor? Teknik özellikleri neler? 

Profilo bulaşık makinesi, Akıllı Deterjan Dozaj Sistemi ve Hijyen Ekstra fonksiyonu ile 13 kişilik bulaşığın yıkanmasını sağlar. Peki cihazın diğer özellikleri neler? 

Siemens 13 kişilik iQ300 Solo Bulaşık Makinesi 10 bin 120 TL! Özellikleri neler? İşte 26 Mart 2023 fiyat listesi

Siemens 13 kişilik iQ300 Solo Bulaşık Makinesi gelişmiş teknolojisi sayesinde farklı programlarla bulaşık yıkama işlemini gerçekleştiriyor. 

Profilo BMS621V1 13 Kişilik Solo Bulaşık Makinesi 10 bin 399 TL! Teknik özellikleri neler? 24 Mart 2023 fiyat listesi

Profilo BMS621V1 Solo Bulaşık Makinesi 13 kişilik yıkama kapasitesi ve 6 farklı yıkama programı sayesinde bulaşık yıkama işlemini gerçekleştirir. Peki cihazın teknik özellikleri neler? 

Profilo BM4261EG 4 Programlı 13 Kişilik Bulaşık Makinesi kaç TL,özellikleri neler? 28 Şubat 2023 fiyat listesi

Profilo BM4261EG 4 Programlı 13 Kişilik Bulaşık Makinesi,13 kişilik kapasitesi ve D sınıfı enerji verimliliği ile beklentilerinizi yüksek oranda karşılayarak hijyenik bulaşıklar elde etmenizi sağlar..

Vestel BM 5101 5 Programlı Bulaşık Makinesi kaç lira? Özellikleri neler? 19 Şubat 2023 fiyat listesi

Vestel BM 5101 bulaşık makinesi,13 kişilik kapasitesi, 5 yıkama programı ile tek seferde bir makine dolusu bulaşığı yıkar.Sahip olduğu fonksiyonlar ile hijyenik korumalı bir temizlik sunar. Peki Vestel BM 5101 bulaşık makinesi özellikleri neler?

Vestel Dört Programlı Bulaşık Makinesi kaç TL? Özellikleri neler? 15 Şubat 2023 fiyat listesi

Geniş aileler için tasarlanan bulaşık makinesi parmak izi bırakmaz ınox tasarımına sahiptir. 13 kişilik kapasiteye sahip bulaşık makinesini wifi özelliği ile kontrol etmek mümkündür. Peki bulaşık makinesinin özellikleri neler? 

Bosch Bulaşık Makinesi Inox Kaç TL! Özellikleri neler? İşte 8 Şubat 2023 fiyat listesi

Bulaşıklarım daha hijyenik olsun diyenler için Bosch , Akıllı su yönetim sistemi ,uzaktan takip özelliği ve ekstra hijyen fonksiyonuna sahip teknolojik yenilikleri ile karşımıza çıkıyor. İşte 5 programlı 13 kişilik bulaşık makinesinin özellikleri ve fiyat listesi.

Omak Elektrikli Çift Kişilik Battaniye Koçtaş’ta indirimde! İşte 7 Şubat 2023 fiyat listesi…

Omak Elektrikli Çift Kişilik Battaniye Koçtaş’ta indirimli satılıyor. Peki özellikleri neler? İşte 7 Şubat 2023 fiyat listesi…

İzmir'de Halk Konut 2. Etap için imzalar atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için Türkiye’de ilk defa İzmir'de start verdiği kooperatifçilik modeli yüzleri güldürmeyi sürdürüyor. Halk Konut 2. Etap için imzalar atıldı. İşte ayrıntılar...

Yedi kişilik ilk SUV modeli Mercedes GLB fiyatları uçtu! İşte 25 Mart 2022 Fiyat listesi!

Yedi kişilik ilk SUV modeli olan Mercedes GLB serisinin fiyat listeleri belli oldu. Peki bu modeli satın almak isteyenler en az ne kadar ödemeli? İşte 25 Mart yenilenen fiyat listesi ve otomobilin merak edilen özellikleri...

Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31060 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kooperatiften ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Kooperatiften ev alırken nelere dikkat edilmeli? Ev alırken mağdur olmamak için ne yapmalı? Merak edilen soruların yanıtlarını kooperatifçilik konusunda uzman SMMM Evren Özmen verdi.

Kooperatifçilik özellikleri Haberi

Kooperatifçilik özellikleri

Kooperatifler nasıl kurulur?

Kooperatif nedir, kooperatifler nasıl kurulur, kooperatifler nasıl çalışır gibi soruların yanıtı ve kooperatifçiliğe dair tüm hususlar Kooperatifler Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanunda yer alan bilgiler ışığında kooperatifçilik ile ilgili sorularınızın yanıtları aşağıda bulunuyor.


En az 7 ortak tarafından imzalanan ana sözleşme ile kurulan kooperatifler, tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını iş gücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıkları ifade ediyor.


Ortaklar tarafından imzalanan ana sözleşmenin noter tarafından onaylattırılması gerekiyor. Söz konusu ana sözleşme, Ticaret Bakanlığına verilip, Bakanlığın kuruluşa izin vermesi halinde, kooperatif merkezinin bulunduğu yer ticaret siciline tescil ve ilan olunuyor.


Kooperatifler,...