27 / 04 / 2024

kooperatife üye olurken dikkat edilmesi gerekenler

kooperatife üye olurken dikkat edilmesi gerekenler

Genellikle konut üretimi için kurulan kooperatifler, tapuların teslim edilmesi ile dağıtılıyor. Kooperatif en az 7 üye ile kuruluyor. Kooperatife nasıl üye olunur? Kooperatife üye olma şartları nelerdir?

İngiltere'de 4.5 milyon TL'ye ev alabilirsiniz!

Türkiye'de konut satışları son zamanlarda azalırken, yatırımcılar yurt dışına, özellikle de İngiltere'ye doğru yöneliyor. Bu kapsamda Türkiye'de 4.5 milyon TL'ye alabileceğiniz bir evin kira getirisi 15-16 bin Türk Lirası olurken, İngiltere'de aynı fiyata aldığınız evin kira getirisi çok daha yüksek

Miras paylaşımları nasıl yapılır? Amcadan yeğene miras kalırsa süreç nasıl işler?

Günümüzde miras konusu vatandaşlar arasında merak edilen ve sıkça araştırılan konular arasında yer almaktadır. Bir miras paylaşımına dair belirtilen ayrıntılar merak konusu olurken amcadan yeğene hangi durumlarda direkt olarak miras kalır. İşte haberin ayrıntıları...

Yüzde 100 elektrikli Ford Mustang Mach-E’ye 73 bin 800 TL zam geldi! İşte Mustang’in yeni fiyatı...

Ford, dünya çapında en büyük üne sahip araçlarından Mustang’in yüzde 100 elektrikli olan modeli Mach-E’ye Ekim 2023 kapsamında 73 bin 800 TL zam yaptı. Bu araca yeni bir zam gelip gelmeyeceği merak konusu olurken, aracın güncel fiyat listesi Ford’un resmi internet sitesinden paylaşıldı.

A101’de Vernel konsantre yumuşatıcı 44,90 TL’ye, yasemin kokulu pirinç 24 TL’ye, tam yağlı yoğurt 62 TL’ye düştü!

A101’de haftanın yıldızları belli olurken 4 Ağustos’a kadar bu ürünler müşterileri bekleyecek. Bu kapsamda, 2 Ağustos’ta Vernel konsantre yumuşatıcı 44,90 TL’ye, yasemin kokulu pirinç 24 TL’ye, tam yağlı yoğurt 62 TL’ye düşecek. İşte 2 Ağustos 2023 A101 fiyat listesi...

Migros’ta Ramazan şenliği başladı! Mikrodalga fırın 1350 TL’ye, borcam 130 TL'ye düştü! Bugün son!

Türkiye’nin en büyük zincir marketlerinden Migros’ta ayın ürünleri belli olurken, Migros’ta mikrodalga fırın 1350 TL’ye, borcam 130 TL'ye, ölçü bardağı 30 TL'ye, fırın tepsisi 130 TL’ye düştü. Peki, Migros’ta başka hangi ürünler indirimde? Sizin için derledik...

Site kooperatifine üye olurken nelere dikkat edilmeli?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü köşe yazısında site kooperatifi üyesi olurken dikkat edilecek konuları kaleme aldı.

Kooperatif mağdurları dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper, '1977’de kurulmuş bir kooperatife üye oldum. Bizler senelerdir üye olduğumuz halde halen bir daireye sahip olamadık. Masrafına katlanamadığımız için şikayette bulunmuyoruz, ne önerirsiniz?' sorusunu cevapladı.

Gayrimenkulün üzerinde haciz varsa ne yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Bir kooperatife üye oldum. Dairelerde haciz varmış. Bize daireleri alırsak, haczin kalmayacağı söylendi. Daireleri üzerimize aldık ama üzerindeki hacizler kalkmadı. Kooperatif de bizim kooperatife ortak olmamızı istiyor. Ne önerirsiniz?' sorusunu yanıtladı.

Ankara Urankent yeşil alanda dünya sağlık örgütü standartlarını yakaladı!

Her geçen gün artarak devam eden yapılaşma yeşil alan ihtiyacının daha fazla ortaya çıkmasına neden olurken, bu konuda en fazla sorumluluğun düştüğü inşaat sektörünün bilinçli temsilcileri, oluşturdukları peyzaj alanlarıyla kentlerdeki yeşil alan miktarının artmasını sağlıyor.

Kepez Yeşil Antalya Sanayi Sitesi tapuları dağıtıldı!

Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, 24 yıldır tapu bekleyen Yeşil Antalya Sanayi Sitesi esnafına verdiği sözü tuttu. Tütüncü, hem tapuları dağıttı, hem de kooperatife gelir sağlayacak akaryakıt istasyonu için gerekli imar plan tadilatının tamamlandığı müjde

Kooperatife üye olmak istiyorum ne yapmalıyım?

Kooperatif ortakları genelde aynı mesleği yapan, özellikle de düzenli ve sabit gelirli olanların uzun vadede birikimlerinin adım adım ilerlemesi esasına dayanıyor. Peki, siz de "Kooperatife üye olmak istiyorum ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Kooperatife nasıl üye olunur?

Genellikle konut üretimi için kurulan kooperatifler, tapuların teslim edilmesi ile dağıtılıyor. Kooperatif en az 7 üye ile kuruluyor. Kooperatife nasıl üye olunur? Kooperatife üye olma şartları nelerdir?

Yeşil çatılara ihtiyaç artıyor!

Beton yapıların içinde sıkışıp kalan şehir insanının havası yeşil çatılarla değişiyor. Sanayileşme ve kentleşme sonucunda doğa hızla tahrip olurken tüm dünyada yeşile olan ihtiyaç da artıyor..

kooperatife üye olurken dikkat edilmesi gerekenler Haberi

kooperatife üye olurken dikkat edilmesi gerekenler

Kooperatife nasıl üye olunur?

Tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklar kooperatif olarak nitelendiriliyor.


Genellikle konut üretimi için kurulan kooperatifler, tapuların teslim edilmesi ile dağıtılıyor. Peki, bir kooperatife masıl üye olunur?


Kooperatif ortaklığına girmek için gerçek kişilerin medeni hakları kullanma yeterliliğine sahip olmaları gerekiyor.


Ortak olmak isteyen gerçek ve tüzelkişiler, kooperatif anasözleşmesi hükümlerini bütün hak ve ödevleriyle birlikte kabul ettiklerini belirten bir yazı ile kooperatif yönetim kuruluna başvururlar. Kooperatif, ortaklarına kendi varlığı dışında şahsi bir

sorumluluk veya ek ödemeler yüklüyor ise ortak olmak isteği, bu yükümlerin yazılı olarak kabul edilmesi...