02 / 05 / 2024

kooperatiften konut tapusu almak

kooperatiften konut tapusu almak

Yapı kooperatiflerinde konut, işyeri ve ortak sayısı genel kurulca belirleniyor. Yönetim Kurulu, genel kurulca kararlaştırılan sayının üzerinde ortak kaydedemiyor. Peki, kooperatif inşaatı bittikten sonra kooperatif tapusu nasıl alınır?

Konut alımında yeni dönem geldi: Neler değişecek? Ev alacaklar hemen göz atın! 

Konut kredilerinde yeni dönem resmen başladı. Bundan sonra tapusu olan vatandaş, yeni bir konut daha alırsa, evin değerinin yüzde 90’ı değil, yüzde 22.5’i kadar kredi alabilecek. İşte merak edilenler...

Konut kredisi faiz oranları cep yakıyor!

Konut kredisi kullanmak isteyenlerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri gerekiyor. Peki güncel konut kredisi faiz oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Aşama aşama konut kredisiyle ev almak!

'Konut kredisi kullanmak istiyorum' diyen kişilerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri gerekiyor.

Kooperatiften alınan dairenin tapusu nasıl alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''kooperatiften alınan dairenin tapusu nasıl alınır'' sorusunu yanıtladı.

Konut alan kadın sayısı artıyor!

Cinsiyete göre konut alım istatistiklerine göre, 2016'da satın alınan konutların yüzde 29,2'sinin tapusu kadınların üzerine yapıldı.

Trabzon'daki 199 gayrimenkulün tapusu TOKİ'ye devredildi!

Trabzon Beşikdüzü'nde gerçekleşecek kentsel dönüşüm projesi kapsamında 144 konut ile 55 işyerinin tapusu TOKİ'ye verildi. Dönüşümün gerçekleşeceği arsa ihaleye çıkacak.

Kooperatif tapusu nasıl alınır?

Yapı kooperatiflerinde konut, işyeri ve ortak sayısı genel kurulca belirleniyor. Yönetim Kurulu, genel kurulca kararlaştırılan sayının üzerinde ortak kaydedemiyor. Peki, kooperatif inşaatı bittikten sonra kooperatif tapusu nasıl alınır?

Konut tapusu işlemleri!

Taşınmaz malların tapu devir işlemleri, ilgili taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devri için öncelikle tapudan randevu alınıyor. Peki, randevu alındıktan sonra konut tapusu işlemleri nasıl yapılır?

Konut tapusu sorgulama işlemleri!

Taşınmaz mal satın almak isteyenler öncelikle tapu örneği ile birlikte sorgulama yapabiliyor. Tapu sorgulama işlemleri, Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) ile yapılıyor. İşte konut tapusu sorgulama işlemleri..

Konut tapusu masrafları 2015!

Konut devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devri için, gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat ediliyor. Devir işlemleri için harç ödemesi yapılıyor. İşte konut tapusu masrafları 2015..

Konut tapusu için gerekenler!

Konut tapusu alma işlemleri alıcı ve satıcı tarafından tapu dairesinde yapılıyor. Tapu müracaatı gerekli belgeler ile birlikte yapılıyor. Peki, konut tapusu için gerekenler nelerdir? Tapu dairesine hangi belgeler götürülür?

Konut tapusu nasıl alınır?

İnşaat çalışmaları devam eden ya da tamamlanan bir yapıdan konut almak isteyen kimseler satıcı ile anlaşma sağlayabiliyor. Peki, konut tapusu nasıl alınır? Konut tapusu alma işlemleri nasıl yapılır?

Kat irtifakı tapusu ile konut kredisi alınır mı?

Kat irtifakı, bir arsa üzerinde ileride kat mülkiyetine konu olmak üzere yapılacak veya yapılmakta olan bir yapının bağımsız bölümleri için o arsanın maliki tarafından kuruluyor. Peki, kat irtifakı tapusu ile konut kredisi alınır mı?

kooperatiften konut tapusu almak Haberi

kooperatiften konut tapusu almak

Kooperatif tapusu nasıl alınır?

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulur. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor.


Yapı kooperatifleri ile konusuna taşınmaz mal temliki dahil bulunan diğer kooperatiflerin anasözleşmelerinde ortaklara taşınmaz mal temlik edileceği hakkındaki taahhütler başka bir resmi şekil aranmaksızın muteberdir.


Yapı kooperatiflerinde konut, işyeri ve ortak sayısı genel kurulca belirleniyor. Yönetim Kurulu, genel kurulca kararlaştırılan sayının üzerinde ortak kaydedemiyor.


Konut yapı kooperatifleri, anasözleşmede gösterilen işlerin tamamlanması ve ferdi mülkiyete geçilip konutların ortaklar adına tescil edilmesiyle amacına ulaşmış sayılır ve dağılır. Peki, kooperatif tapusu nasıl alınır?


Ancak tescil tarihinden itibaren 6 ay içerisinde usulune uygun şekilde anasözleşme değişikliği yapılarak kooperatifin amacının değiştirilmesi halinde dağılmaya ilişkin hüküm uygulanmıyor. 


Amacına ulaşılarak dağılma sürecine girmiş olan kooperatiflerden çıkan veya çıkarılan ortağın konutu...