14 / 05 / 2024

Kop Dapı tüneli bitiş tarihi ne zaman

Kop Dapı tüneli bitiş tarihi ne zaman

Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerini birbirine bağlayan 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı Geçidi'nde yapımı devam eden tünelin yaklaşık 4 bin metrelik bölümü kazıldı.

Kop Dağı Tüneli inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Kop Dağı Tüneli inşaatının tamamlanma tarihi ve projede çalışan işçilerin maaş ödemelerinde yaşanan sorunlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çelik, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kop Tüneli'nde çalışmalar yeniden hızlandı!

Karadeniz ile Doğu Anadolu'yu birbirine bağlayan en önemli arterlerden biri olan Kop Tüneli'nde çalışmalar yeniden hızlandı...

Kop Tüneli inşaatının toplam maliyeti ne kadar?

Kop Tüneli inşaatının bulunduğu aşamaya ve projenin toplam maliyetinin ne kadar olacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kop Tüneli'nde kazı çalışmalarının yüzde 46'sı tamam!

Kop Tüneli'ndeki kazı işleminin yüzde 46'sı tamamlandı. 13 metre uzunluğa sahip olan tünelin çalışmaları 5 yıl önce başladı.

Kop Tüneli'nin yüzde 38'i tamamlandı!

Erzurum-Bayburt karayolunda Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'i birbirine bağlayacak Kop Tüneli'nin yüzde 38'i tamamlandı.

Kop Tüneli inşaatında son durum!

Kop Dağı'nda yapımı devam eden Kop Tüneli'nin 4 bin metrelik bölümü tamamlandı. Yapımında 210 kişinin gece gündüz çalıştığı bildirilen tünel ile Bayburt-Erzurum arası yaklaşık 1.5 saat kısalacak.

Kop Dağı Tüneli inşaatında sona gelindi!

Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerini birbirine bağlayan 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı Geçidi'nde yapımı devam eden tünelin yaklaşık 4 bin metrelik bölümü kazıldı.

GAP,KOP,DAP,TRAGEP projesi ekonomiye yılda 10,8 milyar dolar katkı sağlayacak!

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen ve Türkiye’nin prestij projeleri olma özelliği taşıyan GAP, KOP, DAP ve TRAGEP tamamlandığında milli ekonomiye yılda 10,8 milyar dolar katkı sağlanacak.

Gali-Zaho Tüneli'nin kazısı tamamlandı!

Limak İnşaat, Kuzey Irak ve Türkiye'yi bağlayacak Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını bitirdi. Limak İnşaat'tan yapılan açıklamaya göre, şirket geçen yıl haziran ayında yapımına başladığı, kazı tamamlandı...

Limak, Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı!

Limak, Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı. Limak İnşaat, Kuzey Irak ve Türkiye'yi bağlayacak Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını bitirdi. Proje, Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamlayarak tünelin iki tarafını birleştirdi.

Limak‘ın tüneli 2015‘te Irak ticaretini uçuracak!

Limak‘ın tüneli 2015‘te Irak ticaretini uçuracak. Türkiye-Irak arasındaki geçişi kolaylaştıracak tünel tamamlanıyor. 3,6 km'lik tünelle Irak-Türkiye ticareti 2015’te çok daha güvenli ve hızlı hale gelecek.

Limak İnşaat Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı!

Limak İnşaat Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı. Limak İnşaat'ın, tasarım ve yapım işini 158 milyar Irak dinarı teklifle kazandığı Gali-Zaho Tüneli’nin iki tarafının birleştirilmesi için tören yapıldı.

Avrasya Tüneli 2016 sonuna yetişecek!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Ağustos 2017 ’de bitmesi planlanan ‘Avrasya Tüneli’nin 2016 sonuna yetişeceği müjdesini verdi. Tünelden geçiş ücreti 4 dolar + KDV olarak belirlendi.

Kop Dapı tüneli bitiş tarihi ne zaman Haberi

Kop Dapı tüneli bitiş tarihi ne zaman

Tarihi İpek Yolu güzergahında yer alan Erzurum-Bayburt karayolu üzerindeki Kop Dağı’nda yapımı devam eden Kop Tüneli'nin 4 bin metrelik bölümü tamamlandı.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tünel Kontrol Mühendisi Hayri Targut, yaptığı açıklamada, Erzurum-Bayburt karayolu üzerinde 2 bin 409 rakımı ile kış aylarında Türkiye'nin karla mücadele yönünden kritik geçitlerinden biri olan Kop Dağı'nda yapımı devam eden tünelin, her biri 6 bin 500 metre uzunluğundaki çift tüpten oluştuğunu kaydetti. 


Projenin maliyetinin yaklaşık 400 milyon lira olduğunu ifade eden Targut, "Kop Tüneli, Türkiye ve bölge için önemli bir proje. Gürbulak Sınır Kapısı’nı Trabzon Limanı’na bağlayan en kısa yol. Tünel tamamlandığında tamamlandığında yurtiçi ve yurtdışındaki bağlantılar direkt Trabzon Limanı ile entegre olacak" dedi.


Targut, proje kapsamında yer yer olumsuzluklarla karşılaşıldığını belirterek, "Güzergah, Doğu Anadolu fayı...