29 / 04 / 2024

Kordon esnafı sorunlarını tartıştı

Kordon esnafı sorunlarını tartıştı

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kordon’daki faal işletmelerin sahipleriyle bir araya geldi, Kordon sefasının sürmesi için esnafın olduğu kadar vatadaşların da haklarının korunması gerektiğini söyledi.

'Yetki belgesi olmayanlar sitelerde cirit atıyor' diyen ATEM Başkanı isyan etti! Konut piyasasında ciddi sorunlar var!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, geçtiğimiz hafta sarı ilan portalı ile yapılan görüşmenin detaylarını paylaşan ATEM Başkanı Hakan Akçam, bu konudan önce çözülmesi gereken daha acil sorunların olduğunu ifade etti.

CHP'li Aşkın Genç TOKİ sorunlarını meclis gündemine taşıdı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mağdurları seslerini duyurmaya çalışırken, CHP Milletvekili Aşkın Genç de TOKİ'nin '100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi'nde yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. 

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

TOKİ mağdurlarının sorunlarının araştırılması önerisi reddedildi!

CHP’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması için verdiği Meclis araştırması açılması önerisi TBMM’de AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Artan kiralar esnafı iflasın eşiğine getirdi! 

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, “Artan kiralar ve girdi maliyetlerinin yükselmesi'' esnafı iflasın eşiğine getirdiğini söyledi. 

Kiracı ev sahibi sorunlarına bir yenisi daha eklendi! Ev sahibi kiracısının parmağını ısırarak kırdı!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Ülkenin dört bir yanından gelen haberler kiracı ve ev sahibi arasındaki sorunların gittikçe arttığını gösteriyor. Son haber de Bursa İnegöl'den geldi. Ev sahibi kiracısının parmağını ısırarak kırdı.

İnşaat sektörünün sorunlarını fiyat farkı düzenlemesi çözecek mi?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ayşe Çelikbaş, bugünkü köşesinde fiyat farkı düzenlemesini kaleme aldı. İşte Ayşe Çelikbaş'ın 'Fiyat farkı düzenlemesi mevcut sorunları çözmeye yetmez' başlıklı yazısı...

Meraların kiralanmasında sorunlar tespit edilecek!

Mera alanlarının azalması ve meraların kiralanması sürecinde karşılaşılan sorunların tespit edilerek, verimin artırılması için yapılması gerekenlerin belirlenmesi için meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Vergi kanunları ve uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılması için önerge verildi!

Vergi kanunları ve uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılarak çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Eskişehirli esnafın kira isyanı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle zor günler yaşayan esnaf kirasını bile ödeyemeyecek duruma geldi....

Sezgin Tanrıkulu’nun esnaf kira sorununa yönelik teklifi beklemede!

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun kiracı esnafın sorunlarını çözmeye ilişkin kanun teklifi 10 aydır TBMM’de komisyonda bekletiliyor.

İnşaat sektöründeki sorunların tespit edilmesi için meclis araştırması önergesi verildi!

İnşaat sektöründe yaşanan sorunların tespit edilerek bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

Türkiye'deki esnaf iflaslarının sebebi yüksek faiz mi?

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye'de esnafın kredilere yönlendirildiğini fakat kısıtlamalar ve yüksek faiz sebebiyle bu kesimin iflasa sürüklendiğini yazdı.

Kordon esnafı sorunlarını tartıştı Haberi

Kordon esnafı sorunlarını tartıştı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işgaliye ücretlerinin tahsilat yetkisini Konak Belediyesi’ne devrettiği Kordon’da hizmet veren kafeterya, restoran ve bar sahipleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’la bir araya geldi. Kordon İşadamları Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantı dernek üyeleri ile belediye bürokratlarını aynı masada buluşturdu. Yeni düzenlemeyle ilgili bilgilendirmenin yapıldığı buluşmada Kordon esnafı sorunlarını dile getirme şansı da buldu.


Toplantının açılışında söz alan Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a desteklerinden ötürü teşekkür etti. Kordon’un sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin önemli ve özel yerlerinden biri olduğunu dile getiren Şanlı, "Burada yapılan her güzellik Türkiye’ye dağılıyor ve bunu görünce mutlu oluyoruz. Eskiden işletmelerle apartman sakinleri arasında büyük sorunlar yaşanıyordu. Dernek kurulduğundan bu yana sorunları çözmek için çaba gösteriyoruz. Bir araya gelip konuşamıyorduk....