01 / 07 / 2024

kordon işgal harcındaki artış

kordon işgal harcındaki artış

200 metrekarelik bir dükkanın yaklaşık 6 bin lira olan ücretinin yüzde 150 oranında artarak 16 bin liraya yükselmesine tepki gösteren Kordon esnafı, bir toplantı yaparak sıkıntılarını dile getirdi...

STK'lar "Tiny House"lara tepki gösterdi! Tiny House'lar tarım arazilerini işgal ediyor...

Edirne'de sivil toplum kuruluşları Tiny House'lara tarım arazilerini işgal ettikleri için tepki gösterdiler. Buna göre, Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, "Bu şekilde tarım arazilerinin izinsiz olarak Tiny House adı verilen küçük evlerin kurulması sureti ile işgal edilmesi endişe vericidir

Beşiktaş'ta 200 bin metrekarelik alan siteler tarafından işgal altında! Sayıştay'dan Beşiktaş'a uyarı!

Beşiktaş'ta imar planlarında  yeşil alan olan ve vatandaşların kullanması gereken binlerce metrekarelik alanın site ve konutlar tarafından işgal altıda olduğu ortaya çıktı.

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

DİSK'ten yeni asgari ücret açıklaması: "Kamu ve özel sektör işçileri arasındaki ücret farkları ortadan kaldırılmalı" 

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin belirlenmesi sırasında, özel sektör ile kamu işçileri arasındaki maaş farklarının ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. İşte detaylar..

Ayçiçek fiyatları bugün kaç lira oldu? Ayçiçek fiyatlarındaki son durum ne? İşte 10 Eylül 2022 fiyat listesi...

Konya'da yerli ayçiçeği tohumu geliştirilmesi için yetiştirilen ürünlerin hasadı yapıldı. Peki ayçiçek fiyatları bugün kaç lira oldu? Ayçiçek fiyatlarındaki son durum ne? İşte ayçiçek 10 Eylül 2022 fiyat listesi...

Türkiye'de 6 ayda satılan konut sayısı açıklandı! İşte Hazine'nin tapu harcından elde ettiği gelir

Konut fiyatlarının arttığı son 6 aylık periyotta Türkiye'de 1,5 milyondan fazla gayrimenkulün satış işlemi yapıldı. Hazine'nin söz konusu satışlardan elde ettiği tapu harcı geliri yaklaşık 18,5 milyar lira oldu.

Fuzuli işgal nedir? Fuzuli işgal ne anlama geliyor?

Fuzuli işgal kelimesinin ne olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Gayrimenkul alanında pek çok terim vardır. Fuzuli işgal de bu terimlerden biridir. Peki fuzuli işgal nedir İşte detaylar!

İsrail Batı Şeria'da yasa dışı 350 konut inşa ediyor!

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da yasa dışı olarak 350 konutun inşaatını gerçekleştiriyor.

Doğu Kudüs'te bir Yahudi'den işgal ettiği evin sahibine şok eden yanıt!

İşgal altında olan Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesinde bir Yahudi, işgal ettiği evin sahibine 'evini ben çalmasam başkası çalacak' yanıtı verdi...

İsrail Batı Şeria'da Filistinlilere ait evleri yıkmaya devam ediyor!

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kentinde 2 Filistinli aileye ait 3 evin daha yıkımını gerçekleştirdi.

İsrailli Yahudiler Mescid-i Aksa'yı yıkmak istiyor mu?

Anadolu Ajansı ekibi işgal altındaki Doğu Kudüs sokaklarında İsrailli Yahudilere, "Mescid-i Aksa'yı gerçekten yıkmak istiyor musunuz?" sorusunu yöneltti. İşte gelen cevaplar...

Mesrur Barzani: PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor!

Terör örgütünün bölgede dağları, hatta yerleşim alanlarını işgal ettiğini ve bu nedenle 800 köyün yeniden inşa edilemediğini anlatan IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, ''PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor'' dedi.

İsrail güçleri Mescid-i Aksa Koruma Müdürü Fadi İleyyan’ın evini yıktı!

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa Koruma Müdürü Fadi İleyyan’ın işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan evini ruhsatsız olduğunu öne sürerek yıktı.

kordon işgal harcındaki artış Haberi

kordon işgal harcındaki artış


Kordon'da 2013 yılındaki işgal harcındaki artış, esnafın tepkisini çekti. 200 metrekarelik bir dükkanın yaklaşık 6 bin lira olan ücretinin yüzde 150 oranında artarak 16 bin liraya yükselmesine tepki gösteren Kordon esnafı, bir toplantı yaptı. Bakanlar Kurulu'nun belirlediği işgaliyeyi çok yüksek bulan esnaf, Maliye Bakanlığı'na işgal harcının makul düzeyde artırılması için İzmir Ticaret Odası kanalıyla başvuruda bulunma kararı aldı. İTO Meclis Üyeleri Ercan Çelikkaya, Adnan Koç, Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı ve çok sayıda esnaf ve işadamının katıldığı toplantıda İTO Mali Danışmanı, Yeminli Mali Müşavir Dr. Mustafa Bulut da yer aldı. İTO Mali Danışmanı Dr. Mustafa Bulut, Anayasa Mahkemesi'nin aldığı karar ile daha önce belediyelere ait olan işgal harçları dahil bazı harçların tutarının belirlenme yetkisinin Bakanlar Kurulu'na geçtiğini hatırlattı. 

Bakanlar...