03 / 05 / 2024

körfez Büyük Kanal Projesi

körfez Büyük Kanal Projesi

Aziz Kocaoğlu, Kadifekale'de kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini ve 2 bine yakın konutun yıkıldığını söyledi...

Büyükşehir belediyesi 11 iş yerini kiraya verecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit, Karamürsel, Körfez ve Kandıra'da yer alan 11 adet iş yeri için kiralama ihalesi düzenliyor. 

Adana Büyükşehir, KDV'den muaf 3 arsayı satıyor! Arsa alacaklar dikkat! 

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana ili, Seyhan ilçesi, Kanalüstü ve Zincirlibağlar mahallesinde yer alan 3 adet arsayı satıyor. Peki arsaların fiyatları ve büyüklükleri ne kadar? İşte ayrıntılar...

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul uyarısı: Bu büyük bir tehdit!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamada İstanbul'u bekleyen en büyük sorunlardan birinin çılgın proje olarak bilinen “Kanal İstanbul” olduğunu söyledi.

Kanal İstanbul'da büyük gün yarın!

Kanal İstanbul projesinde yarın büyük gün. Proje için ilk kazma yarın Sazlıbosna'da vurulacak. Sazlıbosnalı sakinler, projeden memnun olduklarını belirtti. 

Kanal İstanbul güzargahındaki en büyük arazi yatırımı Araplardan!

Kanal İstanbul güzergahında toplamda 100 bin 630 kişiye ait 163 bin 745 adet tapu bulunuyor. El değiştiren arazilerden en büyük alana sahip ilk 10 şahıs/şirketten 3 tanesi Arap yatırımcılardan oluşmuş.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul dünyanın en büyük projelerinden biri!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin konuştu. Adil Karaismailoğlu, "Dünyanın en büyük projelerinden biri. Proje, maliyet hepsi tamamlandı. Finans yönünü halledince kanun da hemen yürürlüğe girecek" dedi.

İstanbul'un en büyük sorunu: Depreme hazırlık!

İzmir depreminin ardından beklenen büyük İstanbul depremi yeniden gündeme geldii. İstanbul depremi denince akıllara Kanal İstanbul projesi geliyor. Uğur Dündar, "Türkiye'nin bir numaralı devlet+yerel yönetim projesi, Kanal İstanbul değil, depreme hazırlık olmalıdır" diyor. 

Kanal İstanbul tartışmaları en büyük hayal kırıklığımdır!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Başkanlığı koltuğundaki 1 yılını değerlendirdi. İmamoğlu, en büyük hayal kırıklığının Kanal İstanbul çığırtkanlığı yapılması olduğunu söyledi... 

Ankara Büyükşehir ihalelerinde yüksek kırım yaşanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesapları, Youtube kanalı ve ABB TV’den canlı şekilde yayınladığı ihalelerde yüksek kırım rekorları kırılıyor.

Büyükçekmece Kaymakamlığı'ndan 'Kanal İstanbul' açıklaması!

Büyükçekmece Kaymakamlığı, Kanal İstanbul projesiyle ilgili "Kaymakamlığımızca muhtarlarımızın veya hiçbir vatandaşımızın kendi düşüncesini ifade etmesi, bu doğrultuda hareket etmesini engelleyecek herhangi bir talimat ve uyarı söz konusu olmamıştır" açıklaması yaptı.

Kanal İstanbul güzergâhında en büyük araziler 3 Arap şirketine ait!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul proje güzergâhında arazi hareketliliği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “2011’den bu yana arsa hareketi tam 30 milyon metrekareyi bulmuştur. Bölgede en büyük arazisi olan ilk 3 şirket de Arap şirketi.” dedi.

Kanal İstanbul'a en büyük gelir gayrimenkulden!

Kanal İstanbul'un ÇED raporunda, yapılan finansal fizibilite çalışmasına konu olan gelir ve gider kalemleri sıralandı. Verilere göre, Kanal İstanbul en büyük kazancı gayrimenkulden sağlayacak.

Büyük İstanbul Tüneli ve Kanal İstanbul'da projeler tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin ve Kanal İstanbul'un projelendirme faaliyetlerini tamamladıklarını söyledi.

körfez Büyük Kanal Projesi Haberi

körfez Büyük Kanal Projesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Körfez çalışmaları hakkında açıklamada bulundu. Kocaoğlu, yüzülebilir körfez hedefi ile yola çıktıklarını ve TCDD ile ortalaşa yürüttükleri Büyük Kanal Projesi sayesinde, İzmir Limanı'na yeni nesil gemilerim girmesini sağlayacaklarını ifade etti. Körfez'deki canlılık oranı için çalışmalara başladıklarını söyleyen Kocaoğlu, denizden çıkartacakları çamuru İZSU'nun arazisinde rehabilite edip, inşaat sektöründe değerlendireceklerini belirtti. 


Aziz Kocaoğlu, Kadifekale'de kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini ve toplam 2 bine yakın konut yıkımının gerçekleştiğini söyledi. Heyelan bölgesinde oturan vatandaşların taşınmasıyla birlikte, boşalan bölgeye ağaçlar dikerek Kent Ormanı yaptıklarını ifade etti. Kocaoğlu sözlerine Türkiye'nin en büyük çevre dönüşümü yaptıklarını...