10 / 05 / 2024

körfez ülkeleri türkiyeden konut mu alıyor

körfez ülkeleri türkiyeden konut mu alıyor

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, Türkiye'nin yabancılar için konut anlamında bir cennet haline geldiğini belirterek, "Özellikle körfez ülkelerinin konut alımı anlamında en çok tercih ettiği ülkelerin başında geliyoruz."dedi

Türkiye'den Körfez ülkelerine Mayıs ayında 1,6 milyar dolarlık ihracat!

Açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye'nin Körfez ülkelerine ihracatı, Mayıs ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 29 arttı ve 1 milyar 691 milyon dolar şeklinde oldu.

SaleFish'den Türkiye pazarı için önemli ortaklık!

Kanadalı Merkezli uluslararası online gayrimenkul satış platformu SaleFish, Türkiye, Orta Doğu ve Körfez ülkeleri temsilciliği GMK Group ve Plus Group'a verme kararı aldı. 

Körfez ülkeleri Avrupa'da gayrimenkule yatırım yapıyor!

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi'nin (ORSAM) raporuna göre; Körfez ülkeleri Avrupa'da en çok gayrimenkul alanında yatırım yapıyor. 

Körfez ülkelerinden Türkiye'ye yatırım 5 yılda 2,5 milyar doları buldu!

A-S Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Akkuş, yaptığı açıklamada 2015-2019 döneminde Körfez ülkelerinden Türkiye’ye gelen doğrudan yatırım miktarının 2,5 milyar dolara ulaştığını dile getirdi.

İzmir Körfez Geçişi'nin etüt projesi tamam!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün düzenlenen Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada,  "İzmir Körfez Geçişi projemizin etüt projesini tamamladık, imar planı çalışmaları sürüyor." dedi...

İsrail'den Körfez ülkelerine demiryolu projesi planı!

Tel Aviv yönetimi, uzun zamandır yapmayı planladığı İsrail ve Suudi Arabistan'ı kapsayan Körfez ülkeleri arasında demiryolu inşa edilmesine yönelik planını açıklayacak.

Türkiye'deki konut projelerini Körfez yatırımcılarıyla buluşturan işbirliği!

Gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat.com, yatırım ortağı olan Ortadoğu'nun lider emlak platformu PropertyFinder ile Türkiye'deki konut projelerini Körfez yatırımcılarıyla buluşturan işbirliği yaptı..

Türk müteahhitler Körfez'de 51.3 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk müteahhitler 2002’den bu yana Körfez’de milyarlarca liralık projeler hayata geçirdiller. Büyük altyapı işleri ve dev inşaatların yer aldığı projelerin toplam değeri 51.3 milyar dolar olarak kaydedildi. 

Körfez yatırımcıları Türkiye'den 1,5 milyar dolarlık gayrimenkul aldı!

Körfez ülkelerinden Türkiye'ye doğrudan yatırım tutarı, bu yılın ocak-mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 397 artışla 111 milyon dolardan 552 milyon dolara yükseldi.

İnşaat sektöründe Körfez endişesi!

Körfez ülkeleri tarihsel olarak Türk müteahhitlik sektörünün en önemli pazarlarından. Katar krizi, kısa zamanda çözüme kavuşmazsa, inşaat ve inşaat malzemeleri sektörünün etkileneceği söyleniyor.

Körfez'de Türk inşaat yatırımları azalacak mı?

Katar krizi Türkiye’deki yatırımcıları endişelendiriyor. Türkiye’de hız kazanan müteahhitlik sektörünün Körfez'de inşaat projelerinin askıya alınmasıyla yavaşlaması bekleniyor.

Kocaeli Körfez İlimtepe'de yürütülen yol çalışması TBMM'de!

Kocaeli Körfez İlimtepe'de yürütülen yol çalışmasına ve çıkan hafriyatın satışıyla ilgili iddialar meclis gündemine taşındı. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Türkiye'ye Arap ve Körfez yatırımlarından büyük pay!

QT Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Al Meer, "Arap ve Körfez yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmayı seviyor. Türkiye, Arap ve Körfez yatırımları pastasından büyük pay alıyor" dedi.

körfez ülkeleri türkiyeden konut mu alıyor Haberi

körfez ülkeleri türkiyeden konut mu alıyor

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, Türkiye'nin yabancılar için konut anlamında bir cennet haline geldiğini belirterek, "Özellikle körfez ülkelerinin konut alımı anlamında en çok tercih ettiği ülkelerin başında geliyoruz. Araplar, ağırlıklı olarak istanbul'u tercih ediyor. Onların dışında Alınan, Rus ve İngilizlerden ve Türk Cumhuriyetleri'nden de ciddi konut talebi var. Ama onlar daha çok güney sahillerini cazip buluyor" dedi. 


Aşa, mayıs ayında yabancılara yapılan konut satışında yaşanan rekoru değerlendirdi. Aşa, geçen yılın aynı ayıyla kıyaslandığında satışta yüzde 20 artış söz konusu olduğunu söyledi. Yabancıların en çok konut aldığı yerlerin başında İstanbul'un geldiğini ifade eden Aşa, bu alıcıların da büyük çoğunluğunu Körfez ülkelerinden gelen yatırımcıların oluşturduğunu dile getirdi. 


Arap alıcıların da kendi içinde kategorilere ayrıldığını anlatan Aşa, "Suudi Arabistan ve Kuveyt'ten gelen alıcılar...