06 / 05 / 2024

Körfez ülkelerinden gelen yatırımcıların ilgisi

Körfez ülkelerinden gelen yatırımcıların ilgisi

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Yönetici Yardımcısı Esra Adıbelli Neşeli, "İstanbul yabancı yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor" dedi.

Körfez ülkelerinden Türkiye'ye yatırım 5 yılda 2,5 milyar doları buldu!

A-S Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Akkuş, yaptığı açıklamada 2015-2019 döneminde Körfez ülkelerinden Türkiye’ye gelen doğrudan yatırım miktarının 2,5 milyar dolara ulaştığını dile getirdi.

Körfez ülkelerinden residencelere talep!

Avrupa Residence Suites Genel Müdürü Ercan Yılmaz, Körfez ülkelerinden residence konseptine yoğun talebin olduğunu ifade etti...

Ordu'ya Körfez yatırımcı ilgi gösteriyor!

Ordu’da Körfez ülkelerinden gelerek gayrimenkul sahibi olan Arap turist sayısı her gün daha da artıyor. 2015, 2016 ve 2017 yıllarında 79’u Suudi Arabistan uyruklu 98 kişinin gayrimenkul aldığı Ordu’da 2018 yılı Ocak-Eylül döneminde 19 Suudi Arabistanlı daha gayrimenkul satın aldı. 

Arap iş adamları Karadeniz'e yöneldi!

Karadeniz'de son yıllarda turist sayısında artış yaşanırken Körfez ülkelerinden gelen iş adamlarının bölgeye yatırım yapmak için girişimleri devam ediyor. 

Kocaeli Körfez'de eski binalar yıkılıyor!

Kocaeli Körfez’de uyuşturucu madde, alkol kullanımı gibi suçların odağı haline gelen ve görüntü kirliliğine sebep olan metruk binaların yıkımı gerçekleştiriliyor.

Körfez yatırımcıları Türkiye'den 1,5 milyar dolarlık gayrimenkul aldı!

Körfez ülkelerinden Türkiye'ye doğrudan yatırım tutarı, bu yılın ocak-mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 397 artışla 111 milyon dolardan 552 milyon dolara yükseldi.

Uzungöl'de imara çözüm yok!

Son dönemde, Suudi Arabistan başta olmak üzere körfez ülkelerinden gelen turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Uzungöl'de imar sorununa çözüm bulunamadı.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkeleri talip!

Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkelerinden bazı şirketleri ilgi gösterdi. Rus yetkilileri "2018 yılında proje için yatırım anlaşmalarına girmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Körfez yatırımcısı referandumu bekliyor!

Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Osman Arslan yaptığı açıklamada 16 Nisan'daki referandumdan sonra körfez ülkelerinden ciddi yatırımlar beklediklerini dile getirdi.

Trabzon Yomra 5 yıldızlı otellerin adresi oldu!

13 yıl önce tek bir otelin dahi bulunmadığı 8 bin nüfuslu Trabzon'un Yomra ilçesi, yapılan yatırımlarla hem nüfusunu 40 bine çıkardı hem de açılan 5 yıldızlı oteller sayesinde Körfez ülkelerinden gelen turistlerin konaklamadaki ilk tercihi oldu.

Türkiye, Körfez yatırımcısını bekliyor!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcileri uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape’de buluştu. Dubai'den tüm dünyaya birlik mesajı veren sektör temsilcileri, "Türkiye 15 Temmuz sonrası hainlerden kurtuldu. Güçlü Türkiye Körfez yatırımcısını bekliyor" şeklinde konuştu.

Aydın Söke'de gayrimenkule yabancı ilgisi arttı!

Söke'de yıllardır emlak ve gayrimenkul danışmanlığı yapan Poyraz Emlak'ın sahibi Barış Kılıçarslan, "2012 yılından sonra Kuşadası ve Söke'de. özellikle Körfez ülkelerinden gelen Arap yatırımcılar yoğunluk kazandı. İki ilçede 20 bine yakın yabancı, konut sahibi oldu" dedi.

Körfez yatırımcılarının Türkiye'ye güveni tam!

Körfez ülkelerinden yatırımcılar, darbe girişimi sonrası demokrasisi ve ekonomisine güven duydukları Türkiye'nin kendileri için artık daha cazip olduğunu belirtirken, ülkedeki yatırımlarının da artacağı mesajını veriyor.

Körfez ülkelerinden gelen yatırımcıların ilgisi Haberi

Körfez ülkelerinden gelen yatırımcıların ilgisi

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Yönetici Yardımcısı Esra Adıbelli Neşeli, "İstanbul yabancı yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor" dedi. Neşeli, yaptığı yazılı açıklamada, konut satışlarını değerlendirirken Türkiye'de son yıllarda önem kazanan ve satış potansiyeli olan yabancı yatırımcıların konut edinim hızını da değerlendirmek gerektiğini belirtti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2014'te toplam konut satışlarının yüzde 2'ye yakın bir kısmının yabancılara yapıldığını hatırlatan Neşeli, Antalya'dan sonra yabancılara en çok konut satılan ilin yüzde 29'luk satış oranıyla İstanbul olduğu bilgisini verdi. Neşeli, İstanbul'da son 5 yıllık süreçte inşa edilen nitelikli konut stokunun oldukça yüksek olduğu Esenyurt, Bahçeşehir, Ispartakule ve Beylikdüzü semtlerindeki marka projelere, özellikle Körfez ülkelerinden gelen yatırımcının yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti. 


Diriliş...