06 / 05 / 2024

körfez ülkelerinin istanbula ilgisi arttı

körfez ülkelerinin istanbula ilgisi arttı

Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Yönetici Yardımcısı Esra Adıbelli Neşeli, "İstanbul yabancı yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor" dedi.

Kıbrıs Su Temini Projesi'ndeki askılı borular Körfez'in ilgisini çekti!

Kıbrıs Su Temini Projesi'nde kullanılan mühendislik yöntemleri Körfez ülkelerinin de ilgisini çekti. Dünyada ilk olan 'askılı borular' yakın zamanda birçok projede yer alacak

Körfez ülkelerinin konut alımında tercih ettiği bölgeler!

Körfez ülkeleri, İstanbul’da konut alımında Avrupa Yakası'na öncelik veriyor. Yabancıların gayrimenkul tercihini Taksim’e olan mesafe belirliyor. Yatırımcılar, İstanbul’da markalı konutlara büyük ilgi gösteriyor.

Körfez ülkeleri konut alımında Türkiye'yi tercih ediyor!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, Türkiye'nin yabancılar için konut anlamında bir cennet haline geldiğini belirterek, "Özellikle körfez ülkelerinin konut alımı anlamında en çok tercih ettiği ülkelerin başında geliyoruz."dedi

Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz'e rağbet arttı!

Körfez ülkelerinin Doğu Karadeniz'e ilgisinin artması sonucu 2015 turizm sezonu öncesi Suudi Arabistan'ın dört şehrinden Doğu Karadeniz'in merkezi Trabzon'a 171 charter seferi anlaşması yapıldı.

Körfez ülkelerinin yatırımdaki payı yüzde 35 arttı!

Körfez ülkeleri vatandaşları 2014 senesinde ülkemize 2013 yılına göre yüzde 153 daha fazla yatırım yaptı. Yatırım yapan kişi sayısının da yüzde 186 arttığını görüyoruz.

2014'te körfez ülkelerinin yabancı yatırımcılar içindeki payı yüzde 35'e çıktı!

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, yabancı yatırımcılarla ilgili son verileri değerlendirirken; "Türkiye hem sahip olduğu konumu, hem de iklimiyle Körfez ülkelerinin cazibe merkezi olmaya devam ediyor." dedi..

Körfez ülkelerinin yabancı yatırımlar içindeki payı yüzde 35'e çıktı!

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, yabancı yatırımcılarla ilgili son verileri değerlendirirken; “Türkiye hem sahip olduğu konumu, hem de iklimiyle Körfez ülkelerinin cazibe merkezi oluyor'' şeklinde konuştu.

Körfez ülkelerinin Türkiye'ye ilgisi arttı!

Mütekabiliyet yasasının 2012'de değişmesinin ardından, yabancıların Türkiye'den gayrimenkul edinimi hızla artıyor. Özellikle Körfez ülkelerinin Türkiye'ye ilgisi dikkat çekiyor. Satın alma yapan kişi sayısı yüzde 202 yükseldi.

Kadir Akyıldırım: BIG5 Dubai Fuarı ile Körfez ülkelerin yatırımlarıyla buluştuk!

Pakpen Dış Ticaret Müdürü Kadir Akyıldırım, dördüncü kez katıldıkları BIG5 Dubai Fuarı ile Körfez ülkelerinin yatırımalarıyla buluşma fırsatı yakaladıklarını belirtti. Akyıldırım, ''Arap ülkeleri projelerini üstlenmemizin yolu açılıyor'' dedi.

Pakpen BİG 5 Dubai Fuarı ile Körfez ülkelerine açılıyor!

Pakpen Dış Ticaret Müdürü Kadir Akyıldırım, dördüncü kez katıldıkları BİG 5 Dubai Fuarı ile Körfez ülkelerinin yatırımcılarıyla buluşma fırsatı yakaladıklarını belirterek, 'Fuarla, Arap ülkelerinde yeni alt ve üst yapı projeleri üstlenmemizin yolu açılıyo

Pakpen Big Dubai'de körfez yatırımcısı ile buluştu!

Pakpen Big Dubai'de körfez yatırımcısı ile buluştu. Pakpen Dış Ticaret Müdürü Kadir Akyıldırım, dördüncü kez katıldıkları BIG 5 Dubai Fuarı ile Körfez ülkelerinin yatırımcılarıyla buluşma fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Gebze-Körfez ilçeleri arasındaki yol çalışmalarına 20 Mayıs'tan itibaren ara veriliyor!

Gebze ile Körfez ilçeleri arasındaki Ankara yönünün, viyadüklerin üstyapı izolasyon çalışmaları nedeniyle 5 Mayıs'ta trafiğe kapatılması ile yaşanan trafik çilesi nedeniyle çalışmalara 20 Mayıs'tan itibaren ara verileceğini açıklandı...

Erdinç Varlıbaş: Projeye Avrupa ve Körfez ülkelerinden talep var!

Varyap Meridian ve Metropol İstanbul gibi projeleriyle bilinen Varyap, İstanbul'dan sonra yönünü tatil beldelerine çevirdi. Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş projeye Avrupa ve Körfez ülkelerinden talep olduğunu söyledi.

körfez ülkelerinin istanbula ilgisi arttı Haberi

körfez ülkelerinin istanbula ilgisi arttı

Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Yönetici Yardımcısı Esra Adıbelli Neşeli, "İstanbul yabancı yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor" dedi. Neşeli, yaptığı açıklamada, konut satışlarını değerlendirirken Türkiye'de son yıllarda önem kazanan ve satış potansiyeli olan yabancı yatırımcıların konut edinim hızını da değerlendirmek gerektiğini belirtti. 


2014'te toplam konut satışları 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2014'te toplam konut satışlarının yüzde 2'ye yakın bir kısmının yabancılara yapıldığını hatırlatan Neşeli, Antalya'dan sonra yabancılara en çok konut satılan ilin yüzde 29'luk satış oranıyla İstanbul olduğu bilgisini verdi. 


Neşeli, İstanbul'da son 5 yıllık süreçte inşa edilen nitelikli konut stokunun oldukça yüksek olduğu Esenyurt, Bahçeşehir, Ispartakule ve Beylikdüzü semtlerindeki marka projelere, özellikle Körfez ülkelerinden gelen yatırımcın yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.Bazı projelerde toplam dairelerin yüzde 25'ine varan...