12 / 05 / 2024

Korkut Ata Üniversitesi

Korkut Ata Üniversitesi

Osmaniye'nin çehresini değiştirecek bulvarda çalışmalar son hızda devam ediyor. Prof. Dr. Alper Akınoğlu Caddesi'nde başlatılan alt yapı ve üst yapı işlemleri kapsamında 1. etap çalışmalarında sona gelindi.

Novada Ataşehir AVM'nin yeni sahibi Fenerbahçe Üniversitesi oldu! 

Novada Ataşehir AVM satıldı. AVM’nin yeni sahibi Fenerbahçe Üniversitesi oldu.  AVM'nin 60 milyon doların üzerinde bir fiyatla satıldığı iddia ediliyor. İşte ayrıntılar...

Başak Cengiz'in ismi Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi!

İstanbul Ataşehir'de Can Göktuğ Boz tarafından öldürülen Başak Cengiz'in adı, Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi...

İki ayda 250 bin kişi konut kredisi kullandı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde düzenlenen "Osmaniye İş Dünyası Buluşması" programına katıldı. Berat Albayrak; "Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız sayısı şu birkaç aylık süreçte 250 bine ulaştı" dedi...

Motto Mimarlık’a World Architecture Community Awards’dan  2 ödül!

Motto Mimarlık tarafından tasarlanan “Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlük Ek Binası” projesine iki ödül birden verildi. 

Cezayir'de 5 bin kişilik cami yapılıyor!

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Tosyalı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'ya fahri doktora unvanı verdi. Tosyalı konuşmasında Cezayir'de 5 bin kişilik cami yaptırdıklarını ve Ramazan ayında tamamlanacağını belirtti.

İnşaat Yüksek Mühendisi Korkut Özal vefat etti!

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi 1951 mezunlarından Korkut Özal vefat etti.

Osmaniye'ye yeni öğrenci yurdu inşa ediliyor!

Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Osmaniye yeni bir yurt yapılacağının müjdesini verdi. Önal, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerin yurt sorunu bu sayede ortadan kalkacağını belirtti.

Ataşehir Yeditepe Üniversitesi'nin binası kaçak araziye mi yapıldı?

Orman Bakanlığı'nın Beykoz'daki Mahmut Efendi Külliyesi projesini iptal kararının ardından Kur'an Kursu binasının belediye ekipleri tarafından yıkılması, akıllara Kayışdağı'nda kaçak orman arazisi üzerine yapılan Yeditepe Üniversitesi'ni getirdi.

Osmaniye Fakıuşağı bağlantı yolunda 2. etap çalışmaları başladı!

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesini, D-400 karayoluna bağlayan, belediyenin itfaiye ve kademe tesislerinin önünden geçen Prof. Dr. Alper Akınoğlu Caddesi’nin ikinci etap yapım çalışmaları başladı.

Korkut Ata Bahçe Yüksekokulu'nun tapusu teslim edildi!

Bahçe Kaymakamlığı ve Bahçe Belediyesi tarafından tahsis edilen 13 dönümlük arazinin tapusu Vali Kerem Al tarafından Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca'ya törenle teslim edildi.

Osmaniye'nin Depremselliği ve Kentsel Dönüşüm paneli düzenlendi!

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde (OKÜ) 'Osmaniye'nin Deprem selligi ve Kentsel Dönüşüm" konulu panel düzenlendi.Osmaniye'deki zemin yapısı ve binaların buna uygunluğu ele alındı.

Ataşehir'e yeni üniversite geliyor!

Kadıköy Hayvan Barınağı'nın ve yanındaki arazisinin cep otogarı olacağı konuşulmuştu. Ataşehir Cep Otogarı projesi şimdilik askıya alındı, cep otogarının kurulacağı araziye ise yeni bir vakıf üniversitesi inşa ediliyor...

Doğa Turizmi Paneli 29 Aralık'ta düzenlenecek!

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Osmaniye Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Osmaniye Şube Müdürlüğü ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi işbirliği ile 29 Aralık'ta "Doğa Turizmi Paneli" düzenlenecek.

Korkut Ata Üniversitesi Haberi

Korkut Ata Üniversitesi

Korkut Ata Üniversitesi'ni D-400 karayoluna bağlayan ve okullar kampüsünü de içerisinde bulunduran bulvarın bitmesiyle birlikte öğrenciler ve Fakıuşağı Mahallesi sakinlerinin ulaşım sıkıntıları ortadan kalkmış olacak. Çalışmaları yerinde inceleyen Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, bu tip ana yolları bulvar standartlarına getirmeye büyük önem verdiklerini söyledi. Bu yolun Osmaniye'nin dışarıya açılan bir kapısı konumunda olduğunu dile getiren Başkan Kara, "Osmaniye'mizde yapmış olduğumuz ulaşım planlamamız dahilinde özellikle ulaşımı sağlayan ana aks yollarımızda bulvar ve yol genişletme çalışmalarına ağırlık vermiş vaziyetteyiz" dedi. 


Sabah...