29 / 04 / 2024

koronavirüs ev tasarımı

koronavirüs ev tasarımı

Kovid-19 salgını ile beraber evlerde geçirilen vakitler arttı. Uzaktan eğitim ve evden çalışma gibi sistemlerin uygulanması da ev tasarımlarında değişikliklere neden oldu. Bu sebeple iç mimarlık mesleği ön plana çıktı. Peki koronavirüs salgınıyla beraber iç mimarlık sektöründe neler oldu?

Evlerde Kovid-19 dönüşümü!

Kovid-19 salgınıyla birlikte iş, okul gibi yaşam alanları evlere taşındı. Yeni düzende evlerle olan ilişkiler değişti. Peki evlerde Kovid-19 dönüşümü nasıl olacak? Mimarlar ve tasarımlar evlerde Kovid-19 dönüşümünü anlattı...

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

BMW'nin en prestijli modeli sizi bekliyor! Zarif tasarımı ile BMW 8 Mayıs zammı ne kadar oldu?

BMW 8 Serisi, Alman otomobil üreticisi BMW tarafından üretilen lüks bir otomobil serisidir. Bu serinin amacı, yüksek performans, zarif tasarım ve lüks özellikleri bir araya getirmektir. 8 Serisi, BMW'nin en üst düzey GT (Grand Tourer) otomobillerinden biridir ve sürüş keyfi ile lüksü birleştirir.

OnePlus Nord Watch'ın sızdırılmadık detayı kalmadı! İşte özellikleri ve tasarımı

OnePlus Nord Watch hakkında sızdırılan bilgiler dikkat çekti. Akıllı saatin neredeyse tüm detayları ortaya çıktı. Henüz resmi tanıtımı yapılmayan OnePlus Nord Watch'un özellikleri, tasarımı ve hatta fiyatı dahi şimdiden ortaya çıkmış oldu.

ABD'de koronavirüs dolandırıcılığı! Dolandırıcılar paralarla Türkiye’den ev aldı!

ABD Adalet Bakanlığı 48 kişinin koronavirüs salgını sürecinde açlıkla mücadele programlarında dolandırıcılık yaptığını belirledi. Dolandırıcıların paralarla Türkiye’den ev aldığı ifade edildi...

Maryam Mimarlık Ve Ev Tasarımı Limited Şirketi kuruldu!

Maryam Mimarlık Ve Ev Tasarımı Limited Şirketi Kadıköy'de Maryam Salkhordeh tarafından kuruldu.

Küçük ev akımı turizm sektörünü de etkiledi!

Koronavirüs salgını ile başlayan küçük ev akımı turizm sektörünü de canlandırdı. Doğayla iç içe yaşamak isteyenlerin tercih ettiği bu akım yaşam standartlarını şekillendiriyor. 

Koronavirüs kiralık ev ilanlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını döneminde evini kiralamak isteyen mal sahipleri ilanlarda birbirinden ilginç taleplerde bulundu. Öyle ki bazı ilanlarda ev sahibi medeni durumunu gösteren döküm talep ediyor. 

Koronavirüs salgını sonrası ev arayışları ne oldu?

Koronavirüs salgını ile beraber yaşam standartlarımızın değişmesiyle gayrimenkul alım şekilleri de değişti. Eskiden 20 kişinin gezdiği daireleri şimdilerde en fazla 3-4 kişi inceliyor. Peki, daireleri gezmeden kiralamak mümkün mü? 

Bahçeli ve müstakil evlere koronavirüs akını!

Koronavirüs ile beraber yaşam standartlarının yanı sıra konut tercihleri de farklılaştı. Türkiye'de bahçeli ve müstakil evlerde talep patlaması yaşanıyor.

Koronavirüs salgınıyla ofisler eve, evler ofise dönüşüyor!

Mimarlık şirkti DİEM'in Kurucu Ortağı C. Melih Şamlı, koronavirüs salgınıyla beraber çalışanların nerede oturduğunun öneminin kalmadığını söyleyerek,  "Yeni dönem olarak adlandırdığımız yakın ve orta vadeli süreçte 'ofis+ev' konsepti, 2021 yılı itibarıyla bir daha çıkmamak üzere hayatımıza girdi." d

Koronavirüs müstakil villalara talebi artırdı!

İzmir’de uzun senelerdir proje yöneticiliği yapan Reel Yatırım - Co. Kurucusu Yeşim Dikmen, koronavirüsün müstakil villalara talebi artırdığını söyledi.

Koronavirüs sonrası hangi evler aranıyor?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle evde geçirilen zamanın artması nedeniyle ev arayışlarında tercihler de değişti. Pandemi sonrasında ev arayanların olmazsa olmazı balkonlu evler oldu. 

Yeşil Rapido - Nefes Alan Bir Dünya İçin Tasarım toplantısı 3 Mart'ta!

Yeşil Rapido - Nefes Alan Bir Dünya İçin Tasarım toplantısı 3 Mart 2021 tarihinde saat 18:30'da gerçekleştirilecek.

koronavirüs ev tasarımı Haberi

koronavirüs ev tasarımı

Konutlar geçen seneye kadar adeta akşamları sığınıp, büyük ölçüde kişisel otel şeklinde kullanılan yerlerdi. Özellikle çalışan çiftler dokunuşlarını ve zevklerini yaşadıkları yerlere yansıtma konusunda kendilerinde yetersizlik görür bunları gerçekleştirmek için bir türlü zaman yaratamazlardı. 

Para Dergisi'nden Merve Yılmaz'ın haberine göre; Kovid-19 salgınıyla beraber bu durum büyük ölçüde değişikliğe uğradı. Beyaz yakalı çalışanlar arasında evde geçirilen zaman çoğaldıkça, 'ev' kavramı gittikçe daha sıcak ve samimi mekan anlamını taşıyan “yuva' kavramı ile yer değiştirdi. Yeni normal şeklinde niyelendirilen süreçte insanlar yeni bir mekânsal düzen tasarımlarını tercih etmeye başladı. Konut içinde çalışma alanları önemli hale geldi, balkonlar tekar düzenlenmeye başladndı, mutfaklar hiç olmadığı kadar çok kullanılmaya başlandığı için organizasyonları konusunda yeni fikirlere gereksinim arttı. Bu durum iç mimari trendlerini de dönüştürdü. Yaşanan alanlarda ihtiyaç oluşan unsurlar değişikliğe...