15 / 05 / 2024

koronavirüs kredi borcu

koronavirüs kredi borcu

New York Valisi Andrew Cuomo, virüs salgını nedeniyle finansal zorluk çeken vatandaşların 90 günlük ev mortgage borçlarının silineceğini açıkladı.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 155 milyar dolar oldu!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu Mayıs sonu itibarıyla 2022 yıl sonuna oranla 2,5 milyar dolar azalarak 155,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Kredi borcu olanlar dikkat: Yeni karar!

Bankalara kredi borcu olan şirketler için başlatılan 'finansal yeniden yapılandırma' uygulaması 2 yıl daha devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan sürenin uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Koronavirüs küresel ticaret ilişkilerindeki değişiklikleri hızlandıracak!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tedarik zinciri değişikliklerini hızlandıracağını belirterek, tedarik zincirlerinin daha sağlam, parçalı ve bölgesel odaklı hale geleceğini bildirdi. 

ABD'den küçük işletmelere 521.4 milyar dolarlık koronavirüs kredisi!

ABD hükümeti, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen küçük işletmelere yönelik uygulamaya konulan Maaş Koruma Programı kapsamında, bu zamana kadar toplam 521.4 milyar dolarlık kredi onayladı.

Koronavirüs emlak tercihlerini nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını birçok sektörü etkiledi. İnşaat ve emlak sektörü de virüsten etkileniyor. Peki koronavirüs konut tercihlerini nasıl etkiledi? LEVELUP ajansının başkanı Onur Yılmaz, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...

Koronavirüs çimento sektörünü nasıl etkileyecek?

ÇEİS, Deloitte Türkiye iş birliğiyle “Yeni Koronavirüsün Türk Çimento Sektörüne Etkileri” başlıklı bir rapor hazırladı. Raporda, koronavirüsün Türk Çimento sektörü üzerindeki etkileri analiz edildi...

Koronavirüs bahçeli ev satışlarını artırdı!

Koronavirüs salgını sürecinde yapılan “evde kal” çağırılarından sonra gayrimenkul sektöründeki tüketici dinamiklerinin değişmesine sebep oldu. Deprem beklentisi ve peşinden gelen pandemi süreci, konut alıcılarının öncelikli tercihlerini, bahçeli evlere yöneltti...

Kerkük'te koronavirüs nedeniyle 325 imar projesi durduruldu!

Kerkük'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle 325 imar projesinin durdurulduğu bildirildi.

Koronavirüs dijital konut satışına talebi artırdı!

Koronavirüs salgını sebebiyle evden çıkılmayan dönemde ev gezme işleri dijital ortama aktarılırken pazarlıklar da yan yana gelmeden gerçekleştiriliyor. Tapu işlemleri de evden çıkmadan yapılıyor. Bu dönemde satın alınan evlerin yarısı, evden çıkılmadan alındı...

AOÇ kira alacaklarını koronavirüs salgını nedeniyle 3 ay erteledi!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Müdürlüğü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle taşınmazlarına ilişkin kira alacaklarına 3 ay erteleme imkanı tanıdı.

Koronavirüs sebebiyle kira ödememek mümkün mü?

Koronavirüs salgını sebebiyle faaliyetleri durdurulan iş yerlerinin kira ödememe imkanı olup olmadığı tartışılmaya devam ediyor. TBM Hukuk Komisyonu Üyesi Avukat Yunus Gün, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...

Tüketicilerin yarısı Koronavirüs sonrası cadde mağazalarını tercih edecek!

GfK araştırmasına göre, her 2 kişiden biri tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sona erdiğinde AVM içindeki mağazalar yerine cadde üzerindeki mağazalardan alışveriş yapacak.

Koronavirüs salgınında kiracıların ve kiralayanların durumu!

Koronavirüs salgını döneminde işten çıkarılan, geliri düşen kiracılar kiralarını ödemekte zorlanmakta ve çoğu zaman kiraya veren ile bu konuda bir anlaşma sağlayamamakta. Peki kiracıların ve kiralayanların durumu ne olacak?

koronavirüs kredi borcu Haberi

koronavirüs kredi borcu

New York genelinde 4 bin 152 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası ve 27 ölüm olduğu belirtildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, çarşamba günü 11 ölüm ve bin 871 vaka olduğu bildirilirken bir gün sonra ABD'nin New York Belediye Başkanı Bill de Blasio tarafından teyit edilen ölü sayısı 27 ve pozitif vaka sayısı 4 bin 152 oldu.

 - Ev kredi borçlarına yardım paketi

New York Valisi Andrew Cuomo, virüs salgını dolayısı ile finansal zorluk çekenlerin 90 günlük ev mortgage borçlarının silineceğini açıkladı.

Cuomo, perşembe günkü basın toplantısında "Eğer çalışmıyorsanız, veya yarı zamanlı çalışıyorsanız, bankaların ve finans kurumlarının 90 gün boyunca mortgage ödemelerinden feragat etmesini sağlayacağız. Bu gerçek bir ekonomik fayda olacak." şeklinde konuştu.

 Ev kredilerinin ödenmesinde kolaylık sağlamak adına Federal Konut Finansmanı Ajansı...