01 / 05 / 2024

Korsan emlakçı kayıt

Korsan emlakçı kayıt

SAMSUN Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, hazırlık aşaması tamamlanan Emlak Müşavirlik Yasa Tasarısı'nın içeriği hakkında bilgi verdi..

Gayrimenkulde fahiş fiyatlar mercek altında: Kayıt dışı emlakçılar bakanlığın radarına girdi!

Ticaret Bakanı Bolat, gayrimenkul sektöründe spekülatif fiyat artışları kaynaklı tüketici mağduriyetleri için bakanlığın çalışmalarına devam ettiğini belirtti. TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan ise Kayıt dışı emlakçılara dikkati çekti.

Kayıt dışı emlakçılara 54.5 milyon TL ceza kesildi! Ticaret Bakanlığından son dakika açıklaması!

Ticaret Bakanlığı tarafından, emlak sektöründe kayıt dışı manipülatif ve manipülasyon amaçlı ilan paylaşan 545 kişiye 54 milyon 500 bin TL ceza kesildiğini duyurdu. İşte detaylar...

Emlak sektörünün en büyük sorunu 'korsan emlakçılar'!

ALEMDER Başkan Yardımcısı Ali Özsoy, Alanya emlak sektörünün en büyük sorununun korsan ve kayıt dışı emlakçılar olduğunu söyledi.

Antalya'da 105 kaçak yapının Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'da müfettişler, özellikle denize yakın hazine arazilerinde hak sahibi olmak için 1 Ocak 2018 sonrasında yapıldığı tespit edilen 105 kaçak yapının Yapı Kayıt Belgesi'ni iptal etti. 

İmar barışında Yapı Kayıt Belgesi ödemelerine taksit talebi!

İTO Başkanı Avdagiç, "Yapı Kayıt Belgesi'nde 100 bin lirayı aşan bedellerin 12 ay, 500 bin lirayı aşan bedellerin ise 24 ay taksitlendirilmesi, firmalara finansman anlamında ciddi fayda sağlar" dedi...

Yapı kayıt belgeli Hazine taşınmazlarını satın alma fırsatı!

AK Parti Grubu, çevre ve şehircilik alanında bir dizi uygulama değişikliği için 28 maddelik yasa teklifi hazırladı. Teklif kapsamında yapı kayıt belgesi alınan Hazine taşınmazını satın almak isteyenlere 31 Aralık 2019 tarihine kadar başvuru süresi veriliyor.

Yapı kayıt bedeli ödemeleri için son 10 gün!

İmar barışı uygulamasında başvuru süresi sona erdi. Başvuru yapan vatandaşlar için yapı kayıt bedeli ödemeleri için son günler....

Beylikdüzü Park Teras AVM için Yapı Kayıt Belgesi alındı!

CHP İBB Başkan Adayı İmamoğlu'nun şirketi SSB Gayrimenkul ile Beyaz İnşaat, birlikte yaptıkları Beylikdüzü Park Teras AVM'de yaklaşık 160 metrekarelik kaçak yapılaşma yaptı. AVM'deki kaçak katlar için İmamoğlu ve ortakları, Yapı Kayıt Belgesi aldı...

Sefer Durak: Korsan emlakçılarla mücadele şart!

Son dönemde kayıt dışı çalışan emlakçı sayısının hızla arttığını söyleyen Tuse Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Durak, ''Korsan emlakçılarla mücadele şart'' diye konuştu.

Yapı Kayıt Belgesi bedeli nasıl hesaplanıyor?

İmar barışı başvuruları için son günlere girildi. İmar Barışından yararlanmak isteyen vatandaşların 15 Haziran tarihinde kadar başvuruda bulunması gerekli. Peki Yapı Kayıt Belgesi bedeli nasıl hesaplanıyor?

6 soruda Yapı Kayıt Belgesi'nin kullanım yerleri!

İmar barışı başvuruları 15 Haziran'da sona eriyor. Bu kapsamda, mevzuata aykırı yapılar için yapı kayıt belgesi alınıyor. Peki, Yapı Kayıt Belgesi'nin kullanım yerleri nerelerdir? İşte 6 soruda Yapı Kayıt Belgesi'nin kullanım yerleri...

Çeşme'de kaçak yapılara Yapı Kayıt Belgesi verildi!

İzmir Çeşme'de hazine arazisindeki temeli atılmış üç inşaatla ilgili Yapı Kayıt Belgesi alındığı ortaya çıktı. 

Yapı kayıt belgesi sorgulama 2019!

Yapı kayıt belgesinin nasıl sorgulandığını, nasıl alınacağını birçok vatandaş araştırmaya başladı. Yapı kayıt belgesi, imar barışına yapılan başvuru sonucunda alınabiliyor ve kişinin beyanına göre düzenleniyor.

Korsan emlakçı kayıt Haberi

Korsan emlakçı kayıt

SAMSUN Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, hazırlık aşaması tamamlanan Emlak Müşavirlik Yasa Tasarısı'nın içeriği hakkında bilgi verdi. 

Yasa tasarısına İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıda son şeklinin verildiğini belirten Oral "Yasa çıktığı zaman kayıtdışı çalışan korsan emlakçılar kayıt altına alınacak. Ayrıca kanunda vatandaşı bir kaç defa mağdur eden emlakçıya kınama, üçüncü defa mağdur eden emlakçıya ise 3 ila 5 yıla kadar hapis cezasının verileceği belirtiliyor "dedi. 


Emlak Müşavirlik Yasa Tasarısı ile komisyoncu, danışman ve emlakçı gibi meslek tanımlamalarının emlak müşavirliği altında toplanacağını söyleyen Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral" Yasa tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldükten sonra kriterleri tutmayan emlakçılar Maliye Bakanlığı tarafından kapatılacak. İnternetten ev satışı yapan ve kiralayanlar takibe alınacak, 1 daireden fazla satış yada kiralayanlar bir daha...