29 / 04 / 2024

Sefer Durak: Korsan emlakçılarla mücadele şart!

Sefer Durak: Korsan emlakçılarla mücadele şart!

Son dönemde kayıt dışı çalışan emlakçı sayısının hızla arttığını söyleyen Tuse Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Durak, ''Korsan emlakçılarla mücadele şart'' diye konuştu.



Balıkesir'in Bandırma ilçesinde faaliyet gösteren emlakçılar, son yıllarda gelişen sektörlerinde kayıt dışı çalışanların sayısının arttığını ve bunlarla mücadele edilmesi gerektiğin söyledi. İlk Haber Gazetesi'nden Tuse Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Durak, son dönemlerde emlak sektöründeki gelişmeyle kayıt dışı çalışan emlakçı sayısının da ciddi artışların olduğunu ifade etti. 

Denetimler sıklaştırılmalı

Korsan emlakçılarla mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizen Durak, vergi ve oda kaydı olmadan ruhsatsız çalışan emlakçıların itibarsızlaştırılması için vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

Durak “Kayıt dışı çalışan emlakçılara devletin kurumların da kanuni uygulama yapmaları gerekmektedir. Gayrimenkul sektörünün güvenilir aracı kurumları olan emlakçıların dikkate alınması gerekmektedir. Hiç emek sarf etmeden emlakçılık yapmaya çalışan birçok insan da emlakçılığı bırakıp, ofisi kapatıp cep telefonu ve internet siteleri üzerinden korsan emlakçılığa başladı” diye konuştu. 

Haksız rekabet ediyorlar

Korsan emlakçıların devlete hiç vergi vermeden, hiçbir kurumsal hizmet üretmeden, sadece renkli fotoğraflarla internet sitelerinden müşteri avına çıktıklarını sözlerine ekleyen Durak “Bu yöntemle konut hayali kuran vatandaşlarımızın mağdur olmaları kaçınılmazdır. İlçede kahve köşelerinde ve kafeteryalarda korsan emlakçılık yapan kişi sayısı ciddi boyutlara ulaşmıştır. Bu konuda denetimler sıklaştırılmalıdır” açıklamasında bulundu. 
 


Geri Dön