08 / 05 / 2024

Korsan Salih kulesi restorasyon

Korsan Salih kulesi restorasyon

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yüzlerce yıldır ayakta duran ve Türk denizcilerinden Turgut Reis'in arkadaşı Korsan Salih'in kendisi için yaptırdığı kule evin restore edilmesi için çalışma başlatıldı.

Muğla'daki Korsan Salih kulesi restore ediliyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yüzlerce yıldır ayakta duran ve Türk denizcilerinden Turgut Reis'in arkadaşı Korsan Salih'in kendisi için yaptırdığı kule evin restore edilmesi için çalışma başlatıldı.

Adana Seyir Kulesi çıkış emniyeti olmadığı için mi hizmete açılamıyor?

Adana'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan ve tamamlanmasının ardından yıllar geçmesine rağmen bir türlü faaliyete geçirilemeyen ‘Seyir Kulesi'nin’ çıkış emniyetinin olmamasından kaynaklı hizmete açılmadığı ileri sürüldü.

Thyssenkrupp Encasa, Mekke Saat Kulesi’ndeki uygulaması 2014 Yılının Projesi seçildi!

Thyssenkrupp Encasa, Elevator World Dergisi tarafından Mekke Saat Kulesi’ nde, dünyanın en yüksek irtifasında gerçekleştirilen koltuk asansörü uygulaması ile 2014 Yılının Projesi ödülüne layık görüldü...

Salih Zeki Salalı kimdir?

Mimar Salih Zeki Salalı kimdir? Mimar Salih Zeki Salalı, bugüne kadar hangi projelere imza attı? Mimar Salih Zeki Salalı bugün hangi mimarlık şirketinde çalışıyor? İşte Mimar Salih Zeki Salalı'nın biyografisi...

Avrupa'nın en yüksek kulesi yıkıldı!

Almanya'nın Frankfurt kentinde bulunan ve Avrupa'nın en yüksek yapısı olan 116 metre yüksekliğindeki üniversite kulesi, kontrollü şekilde yıkıldı. Binanın yıkımı için 500'den fazla ekibin görevlendirildi...

Kapadokya'da hava trafiği kontrol kulesi kuruluyor!

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, " Kapadokya' da balon sayısının artmasından dolayı balon trafiğinin izlenerek uçuşların düzenlenmesi amacıyla bölgeye Hava Trafiği Kontrol Kulesi kurulacak " dedi...

Salih Bezci: 300 metrekarelik imalathane ile mobilyacılık sektörü gelişmez!

Salih Bezci, Ankara'nın mobilyacılık alanında uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşması için apartman katında 300-500 metrekarelik imalathanelerin 3-5 bin metrekarelik imalathanelere dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı...

Yemen Salih Camisi mimarisi ile göz kamaştırıyor!

Salih Camisi modern mimarisi ve kusursuz işçiliği ile Sana’nın sembolü oldu. 2008 yılında ibadete açılan cami devrik lider Ali Abdullah Salih’in adını taşıyor. Cami Yemen ve Arap mimarisini modern bir platformda birleştiriyor.

Kız Kulesi'nde borcun tahsilatı için restoranda haciz işlemi başlatıldı!

Kız Kulesi'ni restoran olarak işleten Ahmet Hamoğlu'nun kardeşine olan borçları başına bela oldu. Yaklaşık 50 milyon liralık borcun tahsilatı için restoranda haciz işlemi başlatıldı. Mekâna gelen müşterilerin hesaplarını icra memurları topladı...

Kız Kulesi'ndeki restorana haciz şoku!

Restoran olarak işletilen tarihi Kız Kulesi 'nde dün akşam yaklaşan teknede konuklar değil, avukatlar vardı.Avukatlar, restoranın günlük hasılatına el koyduktan sonra kuleden ayrıldı.

Salih Tatlıcı'nın 3 milyar dolarlık mirası için yaşanan kavga bitmiyor!

Londra'da 5 yıl önce ölen Salih Tatlıcı'nın 3 milyar dolarlık mirasıyla ilgili davaların arkası kesilmiyor. Torun Salih Ziya Tatlıcı, üvey amcası Uğur Tatlıcı'ya gönderdiği hakaret içerikli mesajlar yüzünden ceza aldı.

Salih Bezci: Isı yalıtımında KDV muafiyetiyle yılda 6-7 milyar dolarlık israfın önüne geçilebilir!

Salih Bezci: "Türkiye’deki konutların yüzde 80 ’i 10 yaşından büyük ve yalıtımsız. KDV muafiyeti ile teşvik edilecek ısı yalıtımı aracılığıyla yıllık 6-7 milyar dolarlık tasarruf mümkün olacaktır"

Thyssenkrupp Encasa, Mekke Saat Kulesi’ndeki uygulaması ile yılın projesi ödülünü aldı!

Thyssenkrupp Encasa, Elevator World Dergisi tarafından Mekke Saat Kulesi’ nde, dünyanın en yüksek irtifasında gerçekleştirilen koltuk asansörü uygulaması ile 2014 Yılının Projesi ödülüne layık görüldü...

Korsan Salih kulesi restorasyon Haberi

Korsan Salih kulesi restorasyon

Mimar Erol: "Binanın birkaç yüzyıllık olduğunu tahmin ediyoruz. Korsan Salih, Turgut Reis'in arkadaşıymış. Bu evi kendine yaptırmış, daha sonra torunlarına kalmış. Şimdi yeni sahibi tarafından restore ettiriliyor"


 Bodrum'da, ünlü Türk denizcilerinden Turgut Reis'in arkadaşı ''Korsan Salih''in kendisi için yaptırdığı yüzlerce yıllık tarihi kule evin restorasyonu için çalışma başlatıldı.

Turgutreis Caddesi'nde şahsa ait bir arazide bulunan tarihi kule ev için arazi sahibi ile Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Bodrum Belediyesi ekipleri harekete geçti. Yüzlerce yıl önce yapıldığı tahmin edilen tarihi yapının çatısında çöküntüler meydana geldiği, duvarlarında da çatlaklar oluştuğu gözlendi.

Tarihi binaları restore etmesiyle tanınan Bodrumlu mimar Ebru Erol tarafından başlatılan restorasyon çalışması kapsamında Bayburt'tan 5 kişilik uzman bir ekip oluşturuldu. Ekip, tarihi yapıda restorasyon çalışmalarına başladı.

Mimar Erol, AA muhabirine yaptığı...