05 / 07 / 2024

Kosova Priştine Havalimanı

Kosova Priştine Havalimanı

Enterasys Networks, Türkiye’deki havalimanlarının ardından şimdi de Kosova Priştine Havalimanı’nın altyapı çözümünü kuruyor....

Priştine Merkez Camisi’nin inşaatı başladı!

 Kosova İslam Birliğince 2012 yılında temelleri atılan ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) katkılarıyla inşa edilecek olan Priştine Merkez Camisi'nin inşası başladı.

Limak İnşaat Kuveyt Uluslararası Havalimanı ihalesini kazandı!

Limak İnşaat; Priştine, Kahire ve Rostov’un ardından Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatı ihalesini de kazandı.

Limak inşaat Kuveyt Uluslararası Havalimanı ihalesini kazandı!

Limak İnşaat; Priştine, Kahire ve Rostov'un ardından Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatı ihalesini de kazandı.

Yunanistan'da Kosova Ofisi açılacak!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikolas Kotzias, "Ülkemizde bir Kosova Ofisi'nin açılmasını kararlaştırdık" dedi. Kotzias, Kosova'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Dışişleri Bakanı Haşim Thaçi ile başkent Priştine'de görüştü.

Limak'ın işlettiği Priştine Havalimanı 6 ödül kazandı!

Limak'ın Kosova'da işlettiği Priştine Havalimanı, sosyal sorumluluk ve çevreyle ilgili yaptığı çalışmalarla şimdiye kadar 6 ödül topladı. Şirket, havalimanının yanındaki 2 köyün su sorununu çözdü.

Türkiye Kosova'ya dev cami inşa edecek!

Türkiye, Balkanların en büyük camisini Kosova’nın başkenti Priştine’ye yapacak. Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Ternava, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık tarafından Kosova’nın Priştine şehrine Balkanların en büyük camisinin yapılacağı müjdesini verdi.

Ahmet Şuyun: Ulusal Çelik Yapı Ödülü'ne layık görüldük!

Mim Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şuyun: Kaliteye attığımız imzaların haklı gururunu yaşıyoruz. Son olarak, Kosova Priştina Havalimanı işinde, Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından "Ulusal Çelik Yapı Ödülü"ne layık görüldük.

Türk arkeologlar, Kosova'da 4. yüzyıla ait kilise buldu!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Arkeoloji Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Çetinkaya başkanlığındaki arkeologlar, Kosova 'nın başkenti Priştine yakınlarındaki Graçanitsa'da 4. yüzyıla ait Roma kilisesi buldu

ENKA-Bechtel tarafından Kosova'da yapılacak otoyol 42 ayda tamamlanacak!

ENKA, ortağı Bechtel ile beraber, Kosova'nın başkenti Priştinâ'yı komşu Makedonya'ya bağlayacak 900 milyon dolar değerindeki yeni otoyolun yapımı için Kosova Hükümeti tarafından müteahhit olarak seçildi...

Enka ve Bechtel, Kosova'da 900 milyon dolarlık otoyol yapacak!

ENKA, ortağı Bechtel ile beraber, Kosova'nın başkenti Priştinâ'yı komşu Makedonya'ya bağlayacak 900 milyon dolar değerindeki yeni otoyolun yapımı için Kosova Hükümeti tarafından müteahhit olarak seçildi.

Bechtel-Enka şirketi Kosova'da 2. otoyol projesine başladı!

ABD -Türk ortaklığı Bechtel-Enka şirketi tarafından yapılacak ve Priştine' yi Üsküp' e bağlayacak 600 milyon Euro'ya mal olacak projenin temelini, Kosova Başbakanı Hashim Thaçi attı...

Enka, Kosova’da 900 milyon dolarlık otoyol yapacak!

Enka, ortağı Bechtel ile beraber, Kosova’nın başkenti Priştina’yı komşu ülke Makedonya’ya bağlayacak 900 milyon dolar değerindeki yeni otoyolun yapımı için Kosova Hükümeti tarafından müteahhit olarak seçildi.

Medicine Hospital Kosova ve İstanbul’da sağlık üniversitesi açacak!

Medicine Hospital Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yusuf Elgörmüş, Kosova ve İstanbul’da sağlık üniversitesi açacaklarını duyurdu. Yusuf Elgörmüş, Kosova’nın Priştine şehrinde yeni bir hastane hizmete sunacaklarını da müjdeledi....

Kosova Priştine Havalimanı Haberi

Kosova Priştine Havalimanı

Limak, Priştine Uluslararası Havalimanı için çözümünü seçti. Priştine Uluslararası Havalimanı’nda hava kontrol kulesinden valiz teslim sistemlerine kadar her noktada Enterasys Networks’un akıllı ağ cihazlarını kullanarak, 7/24 Enterasys Networks’un kesintisiz, performanslı ve güvenli platform sağlanacak.


Kosova’daki Priştine Havalimanı’nın genişletilmesi ve 20 yıllığına işletme hakkını alan Limak Holding, tamamen yenileyeceği havalimanının IT alt yapısı için Enterasys Networks ile çalışacak. Enterasys Networks, Priştine Havalimanı’nın IP Network alt yapısından CCTV sistemine kadar tüm işletim sistemini kuracak ve yönetecek.


Türkiye’de 1996 yılından bu yana kurumların iş ortağı olarak hizmet veren Enterasys Networks, çözümleri ile aralarında İstanbul Atatürk, Sabiha Gökçen de olmak üzere Dünyanın önde gelen havalimanlarının IT altyapısını kurdu. Enterasys Networks’un kuracağı hizmet platformu altyapısı ile Kosova Priştine Uluslararası Havalimanı’nın tüm BT kaynakları, ağ üzerinden güvenli...