02 / 05 / 2024

Kötü niyetli müteahhit önlem

Kötü niyetli müteahhit önlem

n Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm sürecinde yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Kötü niyetli müteahhitte karşı önlem aldıklarını belirtti..

Dev projelere Türk müteahhit imzası! 

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı M. Erdal Eren, “Suudi Arabistan’ın “Vizyon 2030” ve Irak’ın “Kalkınma Yolu” projelerinde önümüzdeki dönemde üyelerin kilit rol oynayacağına ve büyük işlere imza atacaklarını belirtti.

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

Türk müteahhitlere kamu ihalelerinde öncelik talebi!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Türk müteahhit ve müşavirlik firmalarının Irak'ın altyapı, hastane, okul, kamu binaları gibi projelerinde daha fazla yer almaları için, rekabet şartları içinde, pozitif ayrımcılık talebimizin olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Slovenya inşaat sektörüne Türk müteahhit imzası!

Slovenya inşaat sektöründe Türk şirketleri için önemli ülkelerden biri.  Yapı Merkezi, Cengiz Holding, Özaltın Grubu gibi inşaat devleri, ülkenin en büyük ölçekteki müteahhitlik işlerini kazanıyor. 

Türk müteahhite dünyanın her yerinde iş var!

Dünyanın her yerinde Türk müteahhite iş olduğunu söyleyen Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli yaptığı açıklamada “Türk müteahhit dünyaya açılarak hem iş hacmini genişletir hem de döviz getirir” diye konuştu.

Karacabey’e yeni şehir kütüphanesi hedefi!

Bursa'da Karacabey Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Sedat Özden'la buluşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, kütüphanenin işleyişinin ve imkanlarının daha kullanışlı hale getirilmesiyle fikir alışverişi yaparken ilçeye yakışacak standartlarda yeni bir kütüphane kurulması için de çalışma

Türk müteahhitler 127 ülkede 400 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörünün 127 farklı ülkede, 10 binden fazla sayıda ve 400 milyar doların üzerinde proje üstlendi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bu ülkeler arasında Endonezya'nın yer almadığını, Türk müteahhit ve müşavir firmalarının bu ülkede daha çok yer almasını beklediklerini belirtti.

Türk müteahhitlere Moldova'da güven tam!

DEİK Başkanı Nail Olpak, "Türk müteahhit firmalarının Moldova'da gerçekleştirdikleri projelerde kaliteli ve zamanında iş yapma konusundaki bilinirlikleri ve güvenirlikleri yüksek" dedi...

Pamukkale'de müteahhit inşaatı devam eden okulu bırakıp kaçtı!

Depreme dayanıksız olduğu nedeniyle yıkılan Adil Mustafa Musaoğlu İlkokulu’nun yeniden yapılması için çalışmalara başlayan müteahhit, inşaatı yarım bırakıp kaçtı.

Mehmet Küçüksakallı: Musul'da iş yapan Türk Müteahhit firmalarının armasını diliyoruz!

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Küçüksakallı başkonsolosluğun yeniden hizmete geçirilmesi için gerekli izinlerin alındığını belirtti. Küçüksakallı yaptığı açıklamada, 50 Türk mühendisi, teknisyen ve işçiyle projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başlandığını ifade etti...

Avrasya pazarına Türk müteahhit damgası!

2018'de yurt dışında 19,4 milyar dolarlık proje üstlenen Türk müteahhitleri bu projelerin yüzde 46'sını Avrasya bölgesinde hayata geçirdi.

Karabük'te 60 milyon liralık vurgun yapan müteahhite icra!

Karabük'te bir müteahhit aynı daireyi birden fazla kişiye satarak ve inşaat malzemesi satın aldığı esnafı da dolandırarak kayıplara karıştı..

Beylikdüzü'ne yeni kütüphane inşa edilecek!

İlçedeki okullarda incelemeler yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü'ne yeni kütüphane müjdesi verdi.

Kötü niyetli müteahhit önlem Haberi

Kötü niyetli müteahhit önlem

ANADOLU Aslanları "İşadamları Derneği'nde düzenlenen "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2015 Beklentileri ve Gelecek Vizyonu" toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm sürecinde yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Kötü niyetli müteahhitte karşı önlem aldıklarını belirten Güllüce, "Kötü niyetli müteahhitlerin, kötü işler yapmasını engelleyici bir yasa hazırlandı" dedi. 'Yapı denetimleri konusunda ellerinden geleni yaptıklarım belirten Güllüce, her gün 8-10 tane yapı denetimi İdris Güllüce cezası imzaladığım ifade etti. Yapı İşleri Genel Müdürlüğü üe ilgili bir takım değişiklikler olacağım söyleyen Güllüce, "Her bakanlık, kendi ihtiyacı olan binayı kendisi yapacak. Her bakanlığın kendi yapı işleri müdürlüğü olacak. 


Örneğin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kastamonu'da bir yurt, bir yoksul evi yapacaksa, oradaki kendi mühendislerine, yapı işlerine yaptırtacak" dedi. Bir başka soru üzerine...