14 / 05 / 2024

köy içi ifraz şartları

köy içi ifraz şartları

İfraz işlemi, arsanın birden fazla parsele bölünmesi olarak tanımlanıyor. Peki ifraz işlemi nasıl yapılır? Köy yerleşik alanlarında ifraz işlemi nasıl yapılır? Köyde ifraz şartları nelerdir?

Kadıköy İç Mimarlık İnşaat Ve E-Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kadıköy İç Mimarlık İnşaat Ve E-Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Onur Çeçim ve Ömer Adıman ortaklığında kuruldu. 

Fethiye Hillside Beach Club Tatil Köyü 2020 yılı ekspertiz değerleme raporu!

Alarko GYO'nun portföyünde yer alan Fethiye Hillside Beach Club Tatil Köyü için değerleme kuruluşunca hazırlanan ekspertiz değerleme raporu yayınlandı. 

Hillside Beach Club Tatil Köyü 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Fethiye Hillside Beach Club Tatil Köyü için hazırlanan ekspertiz değerleme raporunu yayınladı...

Karaman'ın Madenşehri köyü için yeni imar planı!

Karaman'da yıllardır çivi bile çakılmayan Madenşehri köyü taşınıyor. İl Genel Meclisi'nin kararıyla bölge için yeni imar planı hazırlandı.

Foça Tatil Köyü 49 yıllığına kiraya verildi!

Türkiye'nin ilk tatil köylerinden biri olan Foça Tatil Köyü için ihale düzenlendi. 13 yıldır atıl durumda bulunan tatil köyü Arda Mühendislik'e 49 yıllığına kiralandı.

Çorum "Hitit köyü" projesi için imzalar atıldı!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde inşa edilecek "Hitit köyü" için sözleşme imzalandı. Proje Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) desteğiyle inşa edilecek.

Kütahya'da 24 köy için imar çalışması yapılıyor!

Kütahya'da 24 köy için imar uygulaması çalışması yapılıyor. Kütahya Belediye Başkanı Saraçoğlu imar çalışmalarında gelecek 25-30 yılı düşünerek hareket ettiklerini söyledi.

Ankara Doğanlar köy yolunun asfalt çalışmaları tamamlandı!

Ankara Çamlıdere Belediye Başkanı H.Caner Can çabalarıyla ve Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Daire Başkanlığı asfalt ekibi tarafından, Doğanlar Köyü ana yol bağlantısı ve Köy içindeki ara yollarda dahil olmak üzere tüm yollar asfaltlandı.

Ahmet Erkurtoğlu'ndan Kadıköy için dönüşüm uyarısı!

Kadıköy’deki kentsel dönüşüm projelerinin yüzde 40’nı yapan Mimar Ahmet Erkurtoğlu, bakanlığı dönüşüm projelerinde sorun çıkaranlara karşı uyardı. Erkurtoğlu, dönüşümü isteyenlerin haklarını korumak için projelere kayyum atanmasını istedi.

Ankara Polatlı'daki 6 köyün sorunları meclis gündeminde!

Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Polatlı'daki 6 köyün sorunlarını meclise taşıdı. Sorularını Başbakan Yıldırım'a ileten Gök, her köy için ayrı soru önergesi hazırladı..

Antalya'da Arap Köyü kurulacak!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Arap Turizm Örgütü’nün Antalya’da kurmak istediği Arap Köyü için çalıştıklarını ve New York’a direkt seferlerin başlayacağını müjdeledi.

Burj Al Babas Tatil Köyü İşletmeciliği ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Burj Al Babas Tatil Köyü İşletmeciliği ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Taha Yerdelen tarafından 500 bin TL sermaye ile 12 Nisan'da Arnavutköy, Arnavutköy Merkez Mahallesi, Eski Edirne Asfaltı Caddesi'nde kuruldu.

Kuştur Tatil Köyü işletmesi Kuştur Kuşadası Turizm'in!

Kuştur Kuşadası Turizm Endüstri A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Playformu'na yapılan yazılı açıklamaya göre, Kuştur Kuşadası Turizm Kuştur Tatil Köyü işletecek.

köy içi ifraz şartları Haberi

köy içi ifraz şartları

Köyde ifraz şartları nelerdir?

İfraz işlemi, arsanın birden fazla parsele bölünmesi olarak tanımlanıyor. İfraz işleminin yapılabilmesi için söz konusu gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye gerekli evrakların temin edilmesi ile başvurulması Ayrıca, o sene için belirlenen ifraz tapu harcının da ödenmesi gerekiyor. 


Köyde ifraz şartları Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından hazırlanan "Köy Yerleşik Alanlarında İfraz İşlemleri ve İkinci Konut Uygulaması" hakkında genelge kapsamında açıklanıyor.


T.C.

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI


Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü

ANKARA


26 Ağustos 1988


KONU: Köy Yerleşik Alanlarında İfraz İşlemleri

ve İkinci Konut Uygulaması


Belediye ve mücavir alan sınırları dışında valilik görev kapsamında kalan alanlardaki köy ve mezraların yerleşik alan sınırları içinde valiliklerce 1/1000 ölçekli imar planları yapılmadan geniş çapta ifraz işlemlerine girişildiği ve bu alanlarda ikinci konut niteliğinde toplu halde yapılacak konut veya kooperatif inşaatlarına...