13 / 05 / 2024

köy okulları yenileme projesi

köy okulları yenileme projesi

Herkes için Mimarlık Derneği, eğitime sunduğu gönüllü hizmetle gönülleri kazanıyor. "Atıl Köy Okulları Projesi" ile artık kullanılmayan okul binaları elden geçirilerek yeniden eğitime hizmet edebilir hale getiriliyor...

Adıyaman Milletvekilleri depremde yıkılan okullar için Milli Eğitim Bakanı’ndan talepte bulundu!

Adıyaman Milletvekilleri Milli Eğitim Bakanı’nı ziyaret ederek depremde yıkılan okullar için 7 maddelik talepte bulundular. 

Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğe göre, belgesiz işletmeler artık emlakçılık yapamıyor. Peki yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak? Emlakçılık yetki belgesi ne zaman yenilenecek? İşte Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021...

Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında belgesi olmayan emlakçılar artık faaliyette bulunamayacak. Yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak? Emlakçılık yetki belgesi ne zaman yenilenecek? İşte emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021...

Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2020!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında belgesiz işletmeler artık emlakçılık yapamayacak. Yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak? Emlakçılık yetki belgesi ne zaman yenilenecek? İşte Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2020...

Köy okulları açılsın, bakım ve onarımını biz yapalım!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, kapatılan köy okullarının yeniden açılmasıyla ilgili bir mesaj yayınladı.

TANAP atıl durumdaki köy okullarını turizme kazandırıyor!

TANAP'ın destek verdiği atıl durumdaki köy okulları, sosyal alan ve donatılara dönüştürülecek. Bölge turizmine katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında, Eskişehir'de iki eski okul binasının tadilatı tamamlandı.

Antalya Büyükşehir'den Alanya'ya mahalle konağı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, eğitimin taşımalı sisteme geçtiği kırsal mahallelerde yer alan atıl durumdaki eski köy okullarına tekrar hayat veriyor. 

Niğde'de kapatılan köy okulları ve lojmanlar TBMM'de konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'deki öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan köy okullarına ve binalarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kadıköy'de yatakhane binası yıkılacak okullar TBMM'de!

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bulunan yatılı anadolu liselerine ve yatakhane bölümünün yıkılması planlananlara ilişkin olarak CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal soru önergesi hazırladı..

Kadıköy’de kentsel dönüşüm yok, kentsel yenileme var!

Taka Gazetesi, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile röportaj yaptı. Nuhoğlu kentsel dönüşümle ilgili sorular bir soruya, "Kadıköy’de kentsel dönüşüm yok. Kentsel yenileme var." dedi.

Beyazıt Kütüphanesi Yenileme Projesi 40 çağdaş yapı arasında!

Tabanlıoğlu Mimarlık, Mies Van Der Rohe Ödülü 2017'de yüzlerce projeyi geride bıraktı. Tabanlıoğlu, Beyazıt Kütüphanesi Yenileme Projesi ile 40 çağdaş yapı arasında gösterildi.

Kadıköy'de 3 yılda 2 bin 311 bina test edildi!

Kadıköy Belediyesi Beton Zemin Laboratuvarı’nda son üç yılda 2 bin 311 binanın beton kalitesi test edildi. Beton Zemin Laboratuvarı, Zemin, Kentsel Yenileme Bürosu ve Yeni İnşaatlardan Alınan Taze Beton Alım Birimi olmak üzere üç farklı aşamada testlerini yapıyor.

Kadıköy'ün parkları yenileniyor!

Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçedeki parklarda bir süredir devam eden yenileme çalışmalarını tamamlayarak Kadıköylülerin hizmetine sundu.

köy okulları yenileme projesi Haberi

köy okulları yenileme projesi

Herkes için Mimarlık Derneği, eğitime sunduğu gönüllü hizmetle gönülleri kazanıyor. "Atıl Köy Okulları Projesi" ile artık kullanılmayan okul binaları elden geçirilerek yeniden eğitime hizmet edebilir hale getiriliyor.



Sosyal sorunlara mimarlık alanında zümler üretmek amacıyla kurulan Herkes için Mimarlık Derneği, "Atıl KÖy Okulları Projesi" ile Türkiye'nin farklı noktalarında faaliyetlerine devam ediyor. Ülke genelinde atıl kalmış okulların tadilatını yaptıklarını belirten Herkes için Mimarlık Derneği İzmir Proje Sorumlusu Didem Veryeri, "Şimdiye kadar Ordu'da, Edirne'de, İzmir'de çalışmalarımız oldu. Ordu'nun Kargı köyünde yaptığımız çalışmayı geçen sene tamamladık ve okul eğitime başladı. Amacımız diğer bölgelerde başlattığımız projelerin de uygulamaya geçmesi. Bu amaçla bize destek olmak isteyen tüm yardımseverlere kapımız açık" dedi.


YENİDEN DEĞERLENDİRİLİYOR 

Ülke genelinde bir sorun olarak beliren atıl köy okullarından, potansiyel yeni kazanımlar yaratmayı hedeflediklerini ve...