06 / 05 / 2024

köy senedi tapu yerine geçer mi

köy senedi tapu yerine geçer mi

Ancak, kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri tapuda yapılamıyor. Bu noktada köy senedi olarak da bilinen muhtar satış sözleşmesi söz konusu oluyor. Peki, köy senedi geçerli midir?

Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı?

Tapu işlemleri arasında gayrimenkul alım satımlar büyük yer kaplıyor. Bu işlemlerde bazı belgeler istenmektedir. Bu belgelere ilaveten bir de sağlık raporu isteniyor. Peki Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı? İşte merak edilen detaylar!

Kadastro çalışması yapılan tarla için tapu iptali davası açılır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1948 yılında yapılan hisseli tarla köy senedi olduğunu ve 1988'de kadastroda kesinleştiğini belirten okuyucu, senedin kayıtlı olduğu kişinin vefat ettiğini söyledi ve tapu iptal davası açıp açamayacaklarını sordu. 

2020 yılı tapu masrafı hesaplama nasıl yapılıyor?

Kamu bankaları tarafından uygulanan düşük faizli kredilerler beraber ev satışlarında artış yaşandı. Peki 2020 yılı tapu masrafı hesaplama nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

Köyüne izinsiz konut yapana ceza yağacak!

Kıyılardan mera ve yaylalara kadar ülkenin neredeyse tamamının imar sisteminde değişiklik öngören yeni Tapu Kanunu yasa teklifi taslağı, köyüne izinsiz konut yapan ve konutunu izinsiz onaranlara da ceza getiriyor.

Çanakkale Bilaller köyünde 41 yıl sonra tapu sevinci!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Bilaller köyünde muhtarlıkça cami yapımı için gerekli paranın temin edilmesi için satılan arsaların tapuları 41 yıl sonra 11 hak sahibine teslim edildi. 

Yeni yılda tapu harçları artacak mı?

Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'na göre, 2018'de tahsil edilmesi beklenen 23 milyar 690 milyon 379 bin liralık harcın yaklaşık yüzde 56,5'ini tapu harçlarından olacak. 

Ataşehir ve Kadıköy Tapu Müdürlüğü'nün kiraları mecliste konu oldu!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ataşehir Tapu Müdürlüğü ve Kadıköy Tapu Müdürlüğü hizmet binalarının kira bedelleri ve kiralanma usullerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kağızman'ın Kötek köyünde tapu sıkıntısı yaşanıyor!

Kars Kağızman'daki 140 haneli Kötek köyünde yaşayan vatandaşlar Osmanlı döneminden kalma tapuları nedeniye sıkıntı çekiyor. Köy muhtarı köylerine tapu ve kadastronun gelmemesinden şikayetçi...

Kocaeli Kabaoğlu Köyü’nde tapu heyecanı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Umuttepe Bölgesinde yer alan Kabaoğlu Köyündeki şuurlandırma çalışmalarını tamamladı. Sekbanlı Köyü’nün batısında bulunan yaklaşık 15 hektarlık alanda çalışma yapıldı.

Köy yerleşim alanlarında ifraz nasıl olur?

İfraz tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre ayrılması işlemine deniyor. Peki, köy yerleşim alanlarında ifraz nasıl olur?

2015 Yılı Tapu ve Kadastro Harçları!

2015 yılında uygulanacak tapu ve kadastro harçları, 30 Aralık 2014 tarih ve 29221 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Harçlar Kanunu Genel Tebliği (Seri No:73) kapsamında yer alıyor. İşte 2015 Yılı Tapu ve Kadastro Harçları..

Eminevim Kütahya'da tapu dağıtımı yaptı!

EMİNEVİMİN Kütahya'daki tapu teslimle ilgili organizasyonuna 900 davetlinin yanı sıra Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Üstün ve birçok iş adamı katıldı.

Eminevim'den Kütahya'da tapu teslimi!

Eminevim'in Kütahya'daki tapu teslimle ilgili organizasyonuna 900 davetlinin yanı sıra Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Üstün de katıldı...

köy senedi tapu yerine geçer mi Haberi

köy senedi tapu yerine geçer mi

Köy senedi geçerli midir?

Kadastro görmüş ve tapuya kayıtlı taşınmaz mal alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Ancak, kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri tapuda yapılamıyor. 


Bu noktada köy senedi olarak da bilinen muhtar satış sözleşmesi söz konusu oluyor. 


Satış sözleşmesinin yapıldığı tarihte kadastro yapılmamış ise, sözleşme geçerli kabul ediliyor. 


Ancak kadastro çalışması yapılmış, gayrimenkuller tapu kütüğüne kaydedilmişse bu sözleşme geçersiz olarak kabul ediliyor.


Köy senedi geçerliliği..

Tapu kütüğüne kaydı yapılmamış ve dolayısı ile tapuya gidildiğinde kayıt bulunamayacağı için satış işlemi muhtar huzurunda yapılabiliyor.


Satış ispatı için yazılı bir devir sözleşmesinin yapılması gerekiyor. Muhtar huzurunda yapılan bu sözleşmeye mührün basılması durumunda; sözleşme muhtar satış senedi niteliği kazanıyor.


Köy senedi geçerlilik süresi..

Kadastro Kanunu

Kadastro tutanaklarının kesinleşmesi ve hak düşürücü süre:

Madde 12 – 30 günlük ilan süresi geçtikten sonra, dava açılmayan kadastro...