21 / 09 / 2024

köy yerleşim planını kim yapar

köy yerleşim planını kim yapar

Köy yerleşim alanı uygulama yönetmeliğinde bu yerler için planların nasıl yapılması gerektiği açıklanıyor. Peki, köy yerleşim planı nasıl yapılır? Köy yerleşim planını kim ne zaman yapar?

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Gaziantep Nurdağı'nda depremzedeler köy evlerine yerleşti! Bakan Kurum köy evlerinin videosunu paylaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Nurdağı ilçesinde inşası tamamlanan ve depremzedelerin yerleştiği köy evlerinin fotoğraflarını paylaştı. Bakan Kurum, konu ile ilgili açıklamada da bulundu. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'deprem bölgesinde inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu' duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılında yaşanan İzmir depreminin ardından başlatılan konut ve köy evi inşaatı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, deprem bölgesinde inşa edilen konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu söyledi.

Emlak Konut GYO Köy Projesi 2. Etap'ın değeri belli oldu!

Emlak Konut GYO, Köy Projesi 2. Etap 2021 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. Peki, Köy Projesi 2. Etap'ın değeri ne oldu?

Mesrur Barzani: PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor!

Terör örgütünün bölgede dağları, hatta yerleşim alanlarını işgal ettiğini ve bu nedenle 800 köyün yeniden inşa edilemediğini anlatan IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, ''PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor'' dedi.

Gönen Tarihi Köy Enstitüsü Binası'nın restorasyonu meclis gündeminde!

Isparta'nın Gönen ilçesinde bulunan Tarihi Köy Enstitüsü Binası'nın restorasyon ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kadıköy-Sultanbeyli metro hattının inşaatı başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan 18.4 kilometre uzunluğundaki Kadıköy-Sultanbeyli Metro Hattı'nın inşaatı için geri sayım başladı.

İran ABD'nin yasa dışı Yahudi yerleşim kararını kınadı!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, ABD'nin yasa dışı Yahudi yerleşim kararını  şiddetle kınadı. 

Çatalca Yalıköy Mahallesi'nin plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Çatalca İlçesi, Yalıköy Bölgesine ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 14 Eylül 2018 tasdik tarihli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı. 

Samsun Kavak'ın imar ve yerleşim planı hazırlandı!

Samsun Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, model bir Kavak’ı ortaya çıkartmak için proje başlattıklarını açıkladı. Sarıcaoğlu, bölgede imar ve yerleşim planlarının hazırlandığını söyledi.

Fortis Sinanlı Kadıköy'de Sevgililer Günü kampanyası!

Fortis Sinanlı Kadıköy'de Sevgililer Günü kampanyası başladı. Yiğit Group ve Sinanlı Yapı ortaklığı tarafından hayata geçirilen projede ev alanlara yüzde 14 indirim yapılıyor ve tek taş yüzük hediye ediliyor.

Kadıköy'de üniversitelere yakın 8 konut projesi!

İstanbul Anadolu Yakası'nda kentsel dönüşüm kapsamında projelerin yoğunlaştığı Kadıköy Fikirtepe son zamanların en çok tercih edilen bölgelerinden oldu. Peki bölgede hangi konut projeleri var? Hangi üniversiteler yer alıyor? İşte cevabı...

Kadıköy Kozyatağı imar planı değişikliği askıda!

İBB tarafından Kadıköy Kozyatağı imar planı değişikliği askıya çıkarıldı. Plan, 17 Aralık'ta mesai bitiminde askıdan indirilecek..

köy yerleşim planını kim yapar Haberi

köy yerleşim planını kim yapar

Köy yerleşim planı nasıl yapılır?

18 Mart 1924 tarih ve 442 sayılı Köy Kanununa eklenen 20/5/1987 tarih ve 3367 sayılı kanunun Ek 17 nci maddesine göre hazırlanan köy yerleşim alanı uygulama yönetmeliğinde bu yerler için planların nasıl yapılması gerektiği açıklanıyor.


Yönetmelik gereğince; Köy hizmetleri il müdürlüğü, hazırlanan harita veya ölçekli kroki üzerinde Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünce tespit edilecek teknik esaslara göre; konut, komisyon tarafından tespit edilen sosyal tesisler ve köyün diğer ihtiyaçları için gerekli parselleri ve yolları ölçek dahilinde işleyerek, köy yerleşme planını hazırlar.


Köy yerleşme planını zemine aplike ederek parsel köşe noktalarını işaretliyor. 


Köy yerleşme planlarını yapmak üzere, köy hizmetleri il müdürlüğü veya bağlı bulunduğu bölge müdürlüğünde gerekli teknik elemanların bulunmaması halinde, bu çalışmalar Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılır veya yaptırılır.


Hazırlanan...