30 / 11 / 2024

köyde mimari sanatı

köyde mimari sanatı

Mimar Prof. Dr Orhan Özgüner'in  1968’de yaptığı Köyde Mimari Doğu Karadeniz araştırmasının fotoğrafları Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde meraklılarıyla buluştu.Özgüner, köy evinin sosyal düzenin yansıtıcısı olduğunu söylüyor.

Köy Kanunu tepkisi: Köyde oturanlara devlet desteğiyle bedava arsa üretilmesi gerekirken, neden bedel ödetiliyor?

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Köy Kanunu'nu eleştirdi ve "Köyde oturanlara devlet desteğiyle bedava arsa üretilmesi gerekirken, neden bedel ödetiliyor?" sorusunu yöneltti. İşte o açıklama...

Tarihi Göztepe İstasyon Binası TCDD Kültür Sanat Merkezi oldu

Tarihi Göztepe İstasyon Binası biten restorasyonu sonrası "TCDD Kültür Sanat Merkezi" olarak hizmet verecek. Tarihi bina, açılış töreninin ardından kültür-sanat merkezine dönüşecek.

Yazlık evlerde mimari anlayış değişiyor!

Uzaktan çalışma sisteminin hayatımıza girmesiyle yazlıklara talep arttı. Artık sadece dinlenme mekanı olmayan yazlıklar mimari anlamda değişime uğradı.

Isparta Gelendost'ta bir köyde yapımına başlanan baraj inşaatı mecliste!

Isparta ilinin Gelendost ilçesine bağlı bir köyde yapımına başlanan baraj inşaatı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cesur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Köyde ve kırsal alanlarda yaşayanlar dikkat! O süre uzatıldı!

Köyde ikamet eden ve köy nüfusuna kayıtlı evi bulunmayan ihtiyaç sahiplerine satılan taşınmazlar üzerinde bina yapılmaması veya bunların taksitlerinin zamanında ödenmemesi durumunda taşınmazın köy tüzel kişiliği adına tescil edilmesi için öngörülen süre 31 Aralık'a uzatıldı.

Elazığ depreminde hasar gören 18 köyde yeni konutlar inşa ediliyor!

Elazığ depreminde ağır hasar gören 18 köyde konut yapımına devam ediliyor. TOKİ tarafından inşa edilen konutların 2 ay sonra tamamlanması planlanıyor.

Koronavirüs sonrası otellerin ve tatil köylerinin mimari açıdan değişimi!

Ödüllü projeleri ile ulusal ve uluslararası çapta başarılar hayata geçiren Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, Covid-19 pandemisinin ardından turizm sektöründe otellerin ve tatil köylerinin mimari açıdan ne tür değişiklikler yapması gerektiğinden bahsetti.

İran'daki depremde 43 köyde evler hasar gördü!

İran'ın Türkiye sınırındaki Batı Azerbaycan eyaletinde meydana gelen depremde 25 kişinin yaralandığı, 43 köyde evlerin hasar gördüğü belirtildi...

Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi açıldı!

Restorasyon çalışmaları tarihi Kayseri Kalesi, 6 sene aranın ardından kültür ve sanat merkezi olarak kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Hatay Meclis binası kültür-sanat merkezi oluyor!

Hatay Devleti döneminde meclis binası olarak kullanılan ve geçtiğimiz günlerde kamulaştırılan tarihi bina, yanında bulunan konakla beraber kültür-sanat merkezi olacak.

İstanbul dünyanın kültür ve sanat merkezi olacak!

Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, 2.5 yıllık dönemde gerçekleşen ve yürüyen projelerle İstanbul’un dünyada iddialı bir kültür-sanat merkezine dönüşeceğini anlattı.

İstanbul 5 milyar dolara kültür-sanat merkezi oluyor!

İstanbul’da 2.5 yıllık dönemde 5 milyar dolarlık yatırım gerçekleşmiş olacak. Bu yatırımlar kentin kültür-sanat çıtasını yükseltecek.

TOKİ Hanımeli Kültür Sanat Merkezi açıldı!

Tokat'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Tokat Belediyesi tarafından yapılan TOKİ Hanımeli Kültür Sanat Merkezi açılışı gerçekleştirildi. 

köyde mimari sanatı Haberi

köyde mimari sanatı

Rize Araştırmaları Vakfı (REVAK), ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nin kurucularından Prof. Dr. Orhan Özgüner’in “Köyde Mimari Doğu Karadeniz” başlıklı fotoğraf sergisini, Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde meraklılarıyla buluşturdu. 

Yeni Şafak Gazetesi'nden Merve Akbaş hem yaşamının önemli ayrıntılarını, hem de Köyde Mimari’yi konuştu. İşte Merve Akbaş'ın röportajı... 

1-) Sedat Hakkı Eldem, Louis Kahn gibi mimarlık tarihinin önemli isimlerinin öğrencisi oldunuz. Mimarlığa olan yönelişiniz nasıl başladı?

Aslında ben Bedri Rahmi Eyüpoğlu gibi ressam olmak istemiştim. Bedri Rahmi, Trabzon Lisesi’nde babamın öğrencisi olmuştu. Babam Mustafa Mümtaz Bey, Trabzon Lisesi’nin müdürüydü. Ayrıca tarih, coğrafya derslerini veriyordu. Bir süre sonra babamın İstanbul, Cağaloğlu’ndaki, kız orta okuluna müdür olarak tayini çıktı. Bu benim için de yaşamımın bir dönüm noktası idi ve biz Trabzon’dan ayrıldık. Bedri Rahmi’nin ismi evde sıklıkla geçerdi....