17 / 05 / 2024

Köyde oturanlara kira yardımı

Köyde oturanlara kira yardımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümün ardından kırsal alanda yapılacak dönüşüm projelerinde köylülere de kira yardımı yapacak. Köydeki vatandaş da kenttekiler kadar kira yardımı alacak.

Mağdur ev sahibi: 1 aylık aldığım kira ile 2 öğün yemek yiyebiliyorum!

Ev sahipleri arasında tahliye ve kira artış oranı için yaşanan tartışma ve kavgalarda sular durulmuyor. Mağdur bir ev sahibi, 1 aylık kirasının 2 öğün yemeğe denk olduğunu söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesinin bir yıllık yapılmış olması, sene sonunda çıkacağınız anlamına gelmiyor!

Kiracı ve ev sahibini yakından ilgilendiren kira sözleşmesinde önemli ayrıntılara dikkat edilmesi gerekiyor. Ev sahipleri bir yıllık yapılan kira sözleşmesinde kiracısını evden çıkartma girişiminde bulunabiliyor, fakat süreç bu şekilde ilerlemiyor. İşte ayrıntılar...

Memurlara son dakika 2023 müjdesi! Büyükşehirlerdeki memurlara kira ve lojman desteği geliyor: Tek tek açıklandı!

Büyükşehirlerde yaşayan memurların şartlarının iyileştirilmesi için harekete geçiliyor. Bu kapsamda, metropollerde çalışanlara büyükşehir tazminatı ödenecek, lojman imkanı sunulacak ve kira yardımı da yapılacak. İşte merak edilen ayrıntılar...

Belediye 17 ticari işletmeyi kiraya veriyor! Aylık 270 TL kira ödeyerek işyeri açabilirsiniz!

Çok sayıda kişi uygun kira ve çeşitli fırsatlarla iş yeri açarak para kazanmanın yollarını araştırıyor. İzmit’te belediye 17 ticari işletmeyi kiraya veriyor. Aylık 270 TL kira ödeyerek kolaylıkla işyerinizi açabilirsiniz. İşte detaylar…  

Kiracılar bunu mutlaka bilmeli! 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ne olur?

Kiracılar kendi haklarının neler olduğunu en az ev sahipleri kadar bilmelidir. Bu yüzden sık sık kiracılardan kira sözleşmesine dair sorular sorulmaktadır.

Kütahya'da kira karşılığı yapım işi ihalesi!

Kütahya Belediye Başkanlığı, Kütahya'da kira karşılığı yapım işi ihale ediyor. İhale 21 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.

Kütahya'da kira karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Kütahya Belediye Başkanlığı, kira karşılığı inşaat yapım işi ihalesi gerçekleştiriyor. İhale 29 Haziran 2021 tarihinde yapılacak.

Kütahya'da kira karşılığı inşaat yapım işi!

Kütahya Belediye Başkanlığı, kira karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. ihale 16 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kuşadası Belediyesi balıkçıların kira ödemelerini erteleyecek!

Aydın Kuşadası Belediyesi, balıkçı esnafın kira borçlarını erteleme gecikme faizlerini silme kararı aldı. 

Isparta Gelendost'ta bir köyde yapımına başlanan baraj inşaatı mecliste!

Isparta ilinin Gelendost ilçesine bağlı bir köyde yapımına başlanan baraj inşaatı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cesur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa Büyükşehir'den kira ücretlerinde yüzde 50 indirim!

Bursa Büyükşehir Belediyesi açıkladığı üçüncü destek paketiyle tüm belediye kiracılarının kira ücretlerinde yüzde 50 indirime gittiklerini duyurdu.

Köyde ve kırsal alanlarda yaşayanlar dikkat! O süre uzatıldı!

Köyde ikamet eden ve köy nüfusuna kayıtlı evi bulunmayan ihtiyaç sahiplerine satılan taşınmazlar üzerinde bina yapılmaması veya bunların taksitlerinin zamanında ödenmemesi durumunda taşınmazın köy tüzel kişiliği adına tescil edilmesi için öngörülen süre 31 Aralık'a uzatıldı.

Giresun'da ağır hasarlı evler yıkılacak, kira yardımı yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Giresun'daki sel felaketine ilişkin ağır hasar gören, oturulamayacak durumda olan evlerin yıkılacağını, kira ve taşınma yardımının da hızlıca gerçekleştirileceğine vurgu yaptı.

Köyde oturanlara kira yardımı Haberi

Köyde oturanlara kira yardımı


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümün ardından kırsal alanda yapılacak dönüşüm projelerinde köylülere de kira yardımı yapacak. Köydeki vatandaş da kenttekiler kadar kira yardımı alacak. 

Bakanlık kırsal dönüşüm kapsamında Kütahya'daki Kııreyşler Köyü, Kahramanmaraş'taki Gücüksu Köyü ve Karaman'daki Güldere Köyü pilot olarak belirledi. Son aşamaya gelen çalışmalar kapsamında yöresel dokuyu ve kimliği de yansıtan kırsal dönüşüm çalışmaları yapılacak. 

2017 yılı sonuna kadar Türkiye genelinde Köy Tasarım Rehberi hazırlanacak. Bakanlık proje kapsamında Kalkınma Bakanlığı ile görüşmeler yaparak kırsal dönüşüm için 2015 yatarım programına 25 milyon liralık proje teklifi yaptı.


Anadolu'da...