06 / 05 / 2024

Köylere sosyal tesis projeleri

Köylere sosyal tesis projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İskan Kanunu yönetmeliğin 14’üncü maddesi bazı değişiklikler yaptı. Köylere sosyal tesisler artık daha kolay bir şekilde yapılacak.Önceki mevzuat hükümleri gereği sosyal tesisler ve alt yapı hizmetleri yapılamıyordu.

Büyükşehir Belediyesi akaryakıt, ticaret ve sosyal tesis alanı imarlı 4 arsa satacak!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Erzurum Palandöken ve Yakutiye'de yer alan dört adet arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsalar akaryakıt, ticaret ve sosyal tesis alanı imarlı olarak belirtildi.

Avcılar Belediyesi'nden kiralık sosyal tesis, lokanta, büfe ve kafeterya!

İstanbul İli Avcılar Belediye Başkanlığı, Avcılar Üniversite Mahallesi'nde yer alan sosyal tesis, lokanta, büfe ve kafeterya için kiralama ihalesi düzenliyor. İşte ihale detayları...

Balıkesir'de vav ile hilali buluşturan sosyal tesis projesinde sona gelindi!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesince şehre hakim bir tepede inşa edilen, sosyal tesis projesinin inşaatı tamamlandı.

Emlak Konut Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı, Spor Tesis Alanı ve Park İnşaatı İle Ada İçi Altyapı, Yol ve Çevre Düzenleme İşi projesi için hazırlatılan 2019 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Antalya Kaş'a çok amaçlı sosyal tesis!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş'a çok amaçlı sosyal tesis kazandırdı.

Denizli Büyükşehir'den İnceler'e yeni sosyal tesis!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, Bozkurt'un İnceler Mahallesi'nde kısa bir süre önce inşaatına başladığı sosyal tesis ve pazar yerini tamamladı.

Ankara Mamak'a sosyal tesis!

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Kartaltepe’nin daha fonksiyonel hale gelmesi için bir takım düzenlemeler yapacaklarını belirtti. Bölgeye kafetaryası olan bir sosyal tesis yapılacak.

Denizli Bozkurt'a yeni sosyal tesis!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, Bozkurt'un İnceler Mahallesi'nde inşa edeceği sosyal tesis ve pazar yeri inşasına başladı. 

Şahinbey Belediyesi'nden 1 günde 7 sosyal tesis!

Sosyal tesis ağında rekora doğru adım adım ilerleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu dün açtığı 3 sosyal tesisten sonra yaklaşık 14 milyon liraya mal olan, 6 sosyal tesisi ve Mavikent Park’ını hizmete açtı.

Gaziantep Yaylacık'a yeni sosyal tesis!

Şahinbey Belediyesi, Yaylacık Mahallesi'nde hayata geçirdiği cami ve sosyal tesis açılışını yaptı.

Manisa Sarıgöl'e 400 dönümlük sosyal tesis!

Manisa Sarıgöl Belediyesi tarafından Manisa Orman İşletme Müdürlüğü'nden kiralanan 400 dönüm alana sosyal tesis yapılacağı açıklandı. 

Gaziantep Büyükşehir'den 4 yılda 41 sosyal tesis!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 4 yılda 41 adet sosyal tesis inşa etti.

Kayseri Köşk'e sosyal tesis!

Yatırımlarına hız kesm eden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, beş yıldızlı sosyal yaşam merkezleri inşa ediyor.

Köylere sosyal tesis projeleri Haberi

Köylere sosyal tesis projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İskan Kanunu yönetmeliğin 14’üncü maddesi bazı değişiklikler yaptı. 


Halihazırda yürütülmekte olan ve kırsal alanda fiziksel yerleşimin düzenlemesi amacıyla yapılan, afet nedeniyle parçalanmış köylerin birleştirilmesi, yerinde kalkındırılması mümkün olmayan köylerin daha elverişli yerlere nakli ve toplulaştırılması, mevcut köylerin üst yapılarının depreme ve doğal afetlere dayanıklı hale getirilmesi çalışmaları hak sahipleri tarafından veya hak sahipleri ile inşaat konularında yeterli deneyim ve donanıma sahip olamayan kişiler arasında düzenlenen ve idarenin mevzuat gereği taraf olamadığı anlaşmalara göre yapılmaktaydı.


Bu şekilde yapılan yapılarda inşaatların gecikmesi, yarıda bırakılması, eksik imalatların yapılması veya imalatların kalitesiz yapılması söz konusu olmakla beraber yapılan inşaatlar ihale kanunu kapsamında yapılmadığından herhangi bir kontrol teşkilatı da atanamamaktaydı.


Tüm bu nedenler hak sahiplerinin büyük çapta mağduriyetlerini gündeme getirdiğinden, kırsalda 5543 sayılı...