04 / 05 / 2024

Köyü taşınan çiftçilere ne verildi

Köyü taşınan çiftçilere ne verildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Alaköprü Barajı nedeniyle köyü taşınanlara her türlü imkanı sundu. Baraj ve diğer nedenlerle köyü taşınan çiftçilere devlet tarafından hem ev hem de tarım arazisi veriliyor.

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

Emlakçılardan çiftçilere ‘İmar tamamlanana kadar arazinizi ekmeyin’ çağrısı!

Batman Tüm Emlakçılar Derneği Başkanı Mehmet Emin Değirmenci, Batman kenti konusunda son derece büyük önem arz eden imar, yeni yol ve bazı yatırımların gecikmemesi konusunda arazi sahipleri ve çiftçilere seslendi. Değirmenci, “İmar tamamlanana kadar arazinizi ekmeyin” dedi.

Miras davalarında buna dikkat! Büyük önem taşıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme’den Yasemin Zaimoğlu yaptığı açıklamada gayrimenkul değerleme raporlarının mirasçıların mirası kendi aralarında adil bir paylaşım yapabilmesi ve ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların önüne geçilebilmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Çiftçilere %70 destekli mobil güneş enerjisi sistemi desteği geldi!

Çankırı'daki çiftçilere yönelik başlatılan projede, güneş enerjisi sistemini yüzde 70 destekleme imkanı sunuldu. Bu fırsat üretimin artmasına büyük katkı sağladı ve çiftçiler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında yüzde 70 hibe verilecek. 

Tarım Bakanı Yumaklı'dan büyük müjde: Çiftçilere 64 Milyar Lira desteği ve su tasarrufunda dev adımlar

Orman ve Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, yılın ilk 8 ayında çiftçilere toplamda 40 milyar lira mali yardım sağlandığını açıkladı ve yıl sonuna kadar bu rakamın 64 milyar liraya çıkacağını ifade etti. Bunun yanı sıra hizmet güvenilirliğini artırmak amacıyla 55 bin denetim yapıldığını açıkladı.

Natura Ovacık yüzde 50 peşin kalanı 12 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Natura Ovacık, Forum Ankara’ya yakın konum konumda yükseliyor. Fırat Life Style ve Ata Yıldız tarafından hayata geçirilen Natura Ovacık yüzde 50 peşin kalanı 12 ay vade fırsatıyla satışta. İşte Natura Ovacık ile ilgili detaylar...

My Port Tiny House Yaşam Köyü projesi satışta! Yeni proje

Konut fiyatlarının artmasıyla birlikte TinyHouse’lar konut yatırımının en büyük alternatifi haline geldi. Yatırımcısına fırsat sunan My Port Tiny House Yaşam Köyü projesi satışta. 

Botanik Köy Taş Evler'de yeni etap başlıyor! Ayvalık'ta yeni proje!

Botanik Köy Taş Evler projesi Ayvalık'ta hayata geçiriliyor. Projede yeni etap Eylül'de başlıyor. İşte Botanik Köy Taş Evler projesi ile ilgili detaylar...

TMO'dan çiftçilere son dakika uyarısı: Buğdayı ucuza satmayın! 

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, buğday alımında büyük bir yoğunluk yaşandığına dikkat çekerek, çiftçilere uyarılarda bulundu. İşte Güldal'ın o açıklamaları...

Çiftçilere müjde üstüne müjde! Şimdi sıra buraya geldi! Tam yüzde 50 indirim uygulanacak! Hemen bakın!

Çiftçilere 2023 yılına ilişkin destek ödemeleri ve indirimler devam ediyor. Şimdi de tarımsal amaçlı su kullanım hizmet bedelleri ile ilgili indirime gidilecek. Tam yüzde 50 indirim uygulanacak! Hemen bakın!

İBB resmen açıkladı: Çiftçilere bu yıl 97 milyon TL hibe veriliyor! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu sene İstanbullu çiftçilere 97 milyon TL destek sağlayacak. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı'ndan çiftçilere 10 yeni müjde! Tek tek açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda yapımı sona eren köy evlerinin anahtar teslim töreninde konuştu ve özellikle çiftçilerimiz önemli müjdeler verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere 10 yeni müjde açıkladı. İşte Cumhurbaşkanı'nın o açıklamaları...

Son dakika: Köy evleri teslime diliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı!

Yeni bir son dakika gelişmesi açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep ve Kahramanmaraş anahtar teslim köy evleri töreninde konuşma yaptı. Çiftçilere yeni müjdeler açıklandı. %0 faizli kredi verilecek. İşte tüm detaylar…

Köyü taşınan çiftçilere ne verildi Haberi

Köyü taşınan çiftçilere ne verildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, KKTC’ye içme ve kullanma suyu temin etmek amacıyla yapılan Alaköprü Barajı nedeniyle köyü taşınanlara her türlü imkanı sundu. Barajın yapımından etkilenen Sarıağaç, Akine ve Ormancık köylerinden 326 aile için 208 milyon TL, proje bedeliyle 326 konut, 3 adet köy konağı, 3 adet 300 kişilik cami, 1 adet 16 derslikli okul, arıtma tesislerini yaparak hak sahiplerine dağıtımını gerçekleştirdi. Bakanlığa bağlı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında hak sahibi ailelerin geçimlerini temin etmek amacıyla tarımsal iskan projesi de hazırlandı ve ihalesi yapıldı. Edinilen bilgilere göre hak sahibi her vatandaşa yaklaşık 4.5 dönüm çilek üretimine uygun tarım arazisi verilecek.  


Bakanlık kaynakları “Taşınma köylünün ihtiyaçları da gözetilerek yapıldı. Buradaki çiftçiler tarafından taşınan köyün etrafında çilek üretimi yapılıyordu....