05 / 05 / 2024

Koza İpek

Koza İpek

Koza İpek’e kayyum atanmadan önce 50 milyon liralık arsa İpek Üniversitesi’ne bağışlanarak kaçırılmış. İpek Üniversitesi’ne bağışlanan bu arsa şimdi 35 milyona satışa çıkarıldı.

Mesa Koza 66 projesine World Architecture Community’den ödül!

Gayrimenkul sektörünün köklü şirketlerinden olan Mesa Mesken, MESA KOZA 66 projesi ile dünyanın pek çok farklı ülkesinden projenin de katıldığı World Architecture Community Awards’dan (Dünya Mimarlık Topluluğu Ödülleri) ‘Architecture-Realised (Mimari-Tamamlanan)’ kategorisinde ödül aldı.

FETÖ'nün hain darbe girişimi sonrası TMSF'ye devredilen şirketlerin aktifleri yüzde 43 arttı!

FETÖ'nün hain darbe girişimine ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında, bugüne kadar aralarında Erciyes Anadolu, Koza İpek, Aydınlı Giyim ve Uğur Soğutma'nın da bulunduğu toplam 796 şirket TMSF'ye devredildi.

Koza Holding: Otel Angel’s Marmaris satılmayacak!

FETÖ/PDY soruşturması nedeniyle el konulan ve TMSF'ye devredilen Koza - İpek Grubuna ait Otel Angel’s Marmaris'in 230 milyon Euro'ya satışa çıktığı iddia edilmişti. Koza Holding'ten yapılan açıklamaya göre otel satılmayacak.

Angel’s Peninsula Oteli 230 milyon Euro’dan satışa çıkarıldı!

Marmaris’teki, Koza - İpek Grubu’na ait olan ve bir süre önce el konularak kayyum atandıktan sonra adı ’Otel Angel’s Marmaris’ olarak değiştirilen Angel’s Peninsula Oteli, bir gayrimenkul şirketi aracılığıyla 230 milyon Euro’ya internetten satışa çıkarıldı.

Koza Altın İşletmeleri'nin mal varlıklarına el konuldu!

Koza Altın İşletmeleri, Ankara 6.Sulh Ceza Hakimliği tarafından, Hamdi Akın İpek, Cafer Tekin İpek, Melek İpek, Pelin Zenginer, Ali Serdar Hasırcıoğlu ve Şaban Aksöyek'in üzerinde kayıtlı bulunan her türlü mal varlığı değerlerine el konulmasına karar verildi.

TMSF'ye devredilen şirket sayısı 500'e yaklaştı!

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, bugüne kadar aralarında Boydak, Koza İpek, Naksan, Dumankaya, Alfemo ve Kadıoğlu Grubu'na bağlı şirketlerin de bulunduğu 500'e yakın şirket TMSF'ye devredildi

200 şirket TMSF'ye devredildi!

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, bugüne kadar Koza İpek Holding, Boydak Holding ve Dumankaya Grup ve bağlı şirketlerinin de aralarında bulunduğu Türkiye'nin dört bir yanında 200 şirket TMSF'ye devredildi

Koza İpek Holding hisseleri uçuşa geçti!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildikten sonra güçlü alımların görüldüğü Koza-İpek hisselerinde yükseliş sürerken, hisselerin ay başından beri kaydettiği prim yüzde 50'yi buldu

Angel’s Marmaris Oteli'nin arazisinde arama yapılıyor!

FETÖ’nün kasası olduğu iddia edilen Koza-İpek Grubu’nun kayyum atanan Marmaris’teki "Angel’s Peninsula" adlı otelinin arazisinde Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü (TKİ) ekip ve ekipmanlarının da yardımıyla arama yapılıyor.

TMSF, Akın İpek’in 18 şirketin el koydu!

Fetullahçı Terör Örgütüne finans sağladığı gerekçesiyle kayyum atanan Koza-İpek şirketleri Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı ile TMSF'ye devredildi. Toplamda 10 milyar dolar değerindeki şirketler TMSF tarafından satışa çıkarılacak.

Akın İpek'in İncek'teki evinin duvarı yıkıldı!

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’in annesi Melek İpek’in Gölbaşı İncek’te bulunan evinin önündeki duvar yolu gasp ettiği gerekçesi ile yıkıldı.

İpek Üniversitesi'ne bağışlanan arsa 35 milyona satışa çıkarıldı!

Koza İpek’e kayyum atanmadan önce 50 milyon liralık arsa İpek Üniversitesi’ne bağışlanarak kaçırılmış. İpek Üniversitesi’ne bağışlanan bu arsa şimdi 35 milyona satışa çıkarıldı.

Marmaris Angel’s Peninsula kiraya veriliyor!

Fethullahçı Terör Örgütü’ne finans desteği sağladığı gerekçesiyle kayyuma devredilen Koza- İpek Holding’e ait otel kiraya veriliyor. Marmaris’teki 7 yıldızlı Angel’s Peninsula otelinin, 7 milyon 500 bin TL kira bedeliyle kiralanması bekleniyor.

Koza İpek Haberi

Koza İpek

Paralel yapının finans merkezi Koza İpek Holding’in tüm şirketlerine kayyum atanmadan önce milyonluk arazi ve gayrimenkulleri hülle yoluyla kaçırdığı ortaya çıktı.Paralel yapının kayyum atanacağını yargı içindeki köstebekleri tarafından daha önceden öğrenip apar topar holdinge ait arsa ve gayrimenkulleri aktardıkları ortaya çıktı. Yapılan araştırmada paralel yapının İpek Holding’e ait Ankara Etimesgut Ballıkuyumcu semtinde 50 milyon lira değerindeki araziyi kayyum atanmayan İpek Üniversitesi’ne ‘bağış’ olarak devrettikleri belirlendi. Araştırmada İpek Üniversitesinin ‘bağış’ olarak İpek Holding’den aldığı 50 milyon liralık arsayı elinden çıkarmak için hemen harekete geçildiği belirlendi.


Değerinin altında


İpek Üniversitesi daha birkaç ay önce bağışlanan araziyi 35 milyon liradan satışa çıkardı. Üniversite yönetiminni hülle araziyi yok pahasına satıp parayı da paralel yapıya aktaracağı...