04 / 05 / 2024

kozan çarşısı kentsel dönüşüm

kozan çarşısı kentsel dönüşüm

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kentsel dönüşümün dünyanın en zor işlerinden biri olduğunu Yüreğir'deki konutların yüzde 80'ninden fazlası deprem yönetmenliğine uygun olmayan ve ruhsatsız yapılardan oluşan konut olduğunu belirtti.

Yüreğir kentsel dönüşüm projesi bakanlığa sunulacak!

Tarihi Kentler Birliği toplantısı için Adana'ya gelen Kayseri Belediye Başkanı Mustafa Çelik Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ı ziyaret etti. Kentsel dönüşüm hakkında bilgi veren Çelikcan, projeyi onay için bakanlığa sunacaklarını belirtti.

Konya Mevlana Çarşısı'nda dönüşüm çalışmalarının yüzde 80'i bitti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda kentsel dönüşüm Mayıs'ta tamamlanacak!

Ankara Kızılcahamam'da bir takım ziyaretlerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kasaplar Çarşısı'nda devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Konya Altın Çarşısı'nda yıkım çalışmaları tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. Çalışmaları değerlendiren Başkan Altay Altın Çarşısı'nda yıkımların tamamlanma aşamasına geldiğini dile getirdi.

Konya Mevlana Çarşısı tamamen yıkıldı!

Konya tarihinin önemli kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı dönüşüm alanında çalışmalara devam ediliyor. 

Erzurum Demirciler Çarşısı'nın yıkım çalışmaları tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Eski Aşkale Garajı ve Demirciler Çarşısı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni tam gaz sürdürüyor.

Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'ndaki işyerleri satışa çıkıyor!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın en önemli projelerinden biri olan eski terminal alanı kentsel dönüşüm projesi, Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'ndaki işyerleri satışa çıkıyor.

Düzce eski sanayi çarşısına kentsel dönüşüm projesi!

Düzce belediyesi tarafından Uzun Mustafa ile Kültür mahallelerinde bulunan eski sanayi çarşısı olarak adlandırılan bölgede 'Kentsel Dönüşüm’ projesi revize edildi.

Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'nda ticari alanlar satışa çıkıyor!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın en önemli projelerinden birisi olan eski terminal alanı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan Piri Mehmet Paşa Çarşısında sona gelindi.

Bursa'ya Vişne Han Kapalı Çarşısı inşa edilecek!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Vişne Caddesi’nde inşa edilecek Vişne Han Kapalı Çarşısı'nın öneminden bahsetti. Edebali, yeni konutlar inşa etmenin kentsel dönüşümün sadece bir yönü olduğunu belirtti.

Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'nda çalışmalar bu yıl bitecek!

Aksaray'da eski terminal alanı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan Piri Mehmet Paşa Çarşısı'nda çalışmalar hızlandı. Modern çarşının büyük bir kısmının tamamlandı.

Adana Kozan Çarşısı modern pazar olacak!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan. Sanayi Çarşısı ve Kozan Çarşısı olarak bilinen alan üzerinde bulunan binaların eski ve Adana'ya yakışmayan bir görüntü sergilediğini söyledi.

Adana Kozan Çarşısı yenilenecek!

Sinanpaşa'daki kentsel dönüşüm mezbeliliğine sırtını dönen Yüreğir Belediye Başkanı Kozan Çarşısı'nı kurtarmaya soyunuyor.

Yüreğir Kozan Çarşısı dönüşümünde konut sayısı artırıldı!

Yüreğir Belediyesi, Kozan Çarşısı ve Sanayi Çarşısı dönüşümünde 192 olan konut sayısını yaklaşık 5 kat artırıp 916’ya çıkaracak. Belediye 800 iş yerine karşılık sadece 140 iş yeri açacak.

kozan çarşısı kentsel dönüşüm Haberi

kozan çarşısı kentsel dönüşüm

Yüreğir Belediyesi'nin 9 ayrı bölgede sürdürdüğü 'Kentsel Dönüşüm' hamlesi hız kesmeden devam ediyor. Kışla 1. etap kentsel dönüşüm çalışmalarını tamamlayan Yüreğir Belediyesi Kozan Çarşısı'nda yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarını da hızla devam ettiriyor. 


Çevre Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü'nden Mart ayı içerisinde imar planı onaylanan yer ile ilgili olarak inşaat yapım izni alındı. Vatandaşlarla antlaşma safhasına geçildi. Alan içerisinde yer alacak modern ofis binaları, mağazalar, konutlar ve konut altı işyerlerinin yanı sıra Adana yeni bir Kent Meydanına kavuşacak. Alan içerisinde dini, sosyal ve kültürel tesislerde olacak. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM ZOR İŞ

Kentsel Dönüşümün dünyanın en zor işlerinden biri olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Yüreğir'deki konutların yüzde 80'ninden fazlası deprem yönetmenliğine uygun olmayan ve ruhsatsız yapılardan oluşan konutlardır. Yeşil alanı ve hiçbir...