03 / 05 / 2024

Kral Kulesi

Kral Kulesi

Kingdom Tower'ın yüksekliği 1 kilometrenin üzerinde olacak. İnşaat çalışmaları bu ayın sonunda başlayacağı Kingdom Tower, Burj Halife'nin unvanını elinden alacak. Binanın inşaatı 63 ay sürecek.

1962 yılında Galata Kulesi turistik kule olacakmış!

1962 yılında Galata Kulesi restore edilecekmiş. Kule, Türkiye'nin Eyfel'i olacakmış. Kule restore edilerek içinde çay salonu, turistik eşya satan yerler inşa edilecekmiş. Bu iş için bir milyon liraya ihtiyaç duyulmuş.

Son Kral İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Son Kral İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İbrahim Kurt, Özgür Kurt, Umut Kurt tarafından 800 bin TL'lik sermaye bedeli ile 12 Kasım'da kuruldu.

Manavgat Kültür Merkezi Meydanı'na Anıtsal Saat Kulesi yapılacak!

Manavgat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü; Anıtsal Saat Kulesi yapım işini 28 Kasım 2014 tarihinde ihaleye çıkarıyor. Söz konusu saat kulesi yapım işi 60 gün sürecek.

Nemrut'a Kral yolu yapılıyor!

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Nemrut Dağı'na ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yapılan yolda çalışmalar sürüyor. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş Arsemia ve Nemrut Dağı arasında yapımı devam eden Kral yolunda incelemelerde bulundu.

İzmir Saat Kulesi pembe renkle ışıklandırılacak!

Ekim ayının “Meme Kanseri Farkındalık Ayı”olması nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleyen Ege Üniversitesi Kanserle Savaş Araştırma ve Uygulama Merkezi,bu ayı muhteşem bir uygulamayla noktalayacak. Saat Kulesi pembelere bürünecek.

Eyfel Kulesi’nin ilk katına cam zemin döşendi!

Fransa’nın sembolü olarak bilinen Eyfel Kulesi’nin ilk katına cam zemin döşendi. Organizatörler, 324 metre yüksekliğindeki tarihi yapının 125. yılı kutlamaları kapsamında böyle bir yenilik düşündüklerini söyledi.

Dünyanın en yüksek binası Krallık Kulesi'nin inşasına başlanıyor!

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde yapılacak olan 'Krallık Kulesi' tamamlandığında 1 kilometre yükseklikte olacak. İnşaatında 80 bin ton çelik kullanılacak gökdelenin maliyeti ise 1,23 milyar dolar...

Eyfel Kulesi artık şeffaf!

Fransa’nın sembolü olarak bilinen Eyfel Kulesi'nin zemini artık şeffaf oldu. Organizatörler, 324 metre yüksekliğindeki tarihî yapının 125. yılı kutlamaları kapsamında böyle bir yenilik düşündüklerini söyledi.

Çamlıca TV-Radyo Kulesi Projesi için 27 firma başvuru yaptı!

İstanbul Çamlıca tepesindeki anten ve görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak çalışmanın tüm hızıyla sürdürüldüğünü belirterek, Çamlıca TV-Radyo Kulesi Projesi için 27 firmanın ön yeterlilik başvurusunda bulunduğunu bildirdi...

Çift Kral Yapı Malzemeleri Kimyevi Madde İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çift Kral Yapı Malzemeleri Kimyevi Madde İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, İsmail Serkan Gezmiş, Hüseyin Kurt tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 1 Ekim'de kuruldu.

Folkart Towers’da B Kulesi sahiplerine teslim edilmeye başladı!

Avrupa’nın en yüksek ikiz kulelerinden Folkart Towers’ın 2. Etabı da bitti ve B Kulesi sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Rezidanslarda yaşayan ve ofislerde çalışan sayısı arttıkça hayat daha hareketli ve renkli olmaya başladı.

Sivas Kalesi kazı çalışmalarında saat kulesi bulundu!

Tarihi Sivas Kalesi'nde başlatılan kazı çalışmalarının ilk gününde "Geç Osmanlı dönemi"ne ait saat kulesi temeline ulaşıldı.Kalenin doğu tarafındaki çay bahçesinin bulunduğu kısımda 3'ü uzman 8 kişilik ekiple kazı çalışması başlatıldı...

Kız Kulesi Turizm Danışmanlık İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kız Kulesi Turizm Danışmanlık İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi, Hassan Akas tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 10 Eylül'de Fatih, Fındıkzade, Molla Şeref Mahallesi'nde kuruldu.

Kral Kulesi Haberi

Kral Kulesi

SUUDİ Arabistan'da dünyanın en yüksek binası olacağı açıklanan "Kral Kulesi" için inşaat çalışmaları bu ayın sonunda başlıyor. 

Yüksekliğinin 1 kilometrenin üzerinde olması beklenen Kingdom Tower (Kral Kulesi) Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde inşa edilecek. 

Kule, 828 metrelik yüksekliğiyle rekoru elinde bulunduran Dubai'deki Burj Halife'nin unvanını elinden alacak. Binanın inşaatı 63 ay sürecek ve 2019 yılında tamamlanmış olacak. Bina ayrıca inşaatına bu yılın içinde başlaması planlanan Çin'in Changsha şehrindeki 838 metrelik Sky City'yi de geride bırakmış...