05 / 05 / 2024

kredi çekenlere tazminat hakkı

kredi çekenlere tazminat hakkı

Bankalar ortak faiz uyguladı ve ceza aldı. 12 bankadan 2007-2011 arasında kredi çekenlere tazminat hakkı doğdu. Avukat Hilal İmal, 3 katı tazminat alındığını söyledi.

EYT'deki kıdem tazminatı çıkmazı! İşverenden yeni talep var

Milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) Mart ayından bu yana emekli oluyor. EYT'lilerin kıdem tazminatı ödemeleri için ise işverene kredi desteği verildi. Ancak, yükselen faizler, işvereni zor duruma soktu. Küçük esnaf, EYT kredisi için kolaylık istedi. İşte tüm detaylar...

EYT'liler kıdem tazminatına hemen kavuşacak! Detaylar sonunda netleşti! Hemen bakın!

Hazine destekli EYT kredisi ile ilgili detaylar netleşti. EYT'liler için ayrılan kıdem tazminatı ödemeleri, kredi verenler tarafından doğrudan emekli olacak çalışanın hesabına aktarılacak.

Kredi çekenlere bayramı yaşatacak haber! Bu parayı geri almayın sakın unutmayın!

Paraya sıkışanların ilk tercihi kredi çekmek olurken, imzalanan bir sürü evrak arasında neyi niye imzaladığınızın farkına varmadığınız oluyor.  Kredi çekerken bazı bankaların  zorunlu tuttuğu o işlem nedeniyle hesabınızdan kesilen o parayı geri alabilirsiniz.  Peki nasıl başvuru yapılacak? E- Dev

TOKİ'den ev almak için kredi çekenlere kötü haber! Çalışmalar durduruldu

TOKİ'den ev almak için kredi çekerek borca giren hak sahipleri 2 yıl önce anahtar teslim edileceği söylenen konutlarını alamadı. TOKİ'nin inşaat yaptığı alanda zemin kayması tespit edildiği iddia edildi çalışmalar durduruldu ev bekleyen hak sahipleri mağdur oldu.

Nakit sıkıntısı çekenlere dev müjde! İşte kolay kredi için yapılması gerekenler…

QNB Finansban, düzenli olarak bankamatik ve kredi kartı kullanan müşterilerine 7 bin liraya kadar kredi imkanı sunan bir fırsat kampanyasını duyurdu. Kısa bir sorgulamanın ardından kullanılabilecek bu kredinin avantajı ise ödeme kolaylığı. İşte tüm detaylar…

Bankadan kredi çekenlere güzel haber! Eğer bu şartları yerine getirirseniz ücret ve masraflar iade edilecek

Banka kredileriyle ilgili yeni düzenleme. Kredi borcunu erken ödeyen vatandaşlardan ücret ve masraf alınmayacak, ayrıca devre mülklerin satışında ön ödemeli usulü de yasaklandı.

Evi yıkılan depremzede bankanın tazminat talebiyle şoka uğradı!

İzmir'de 2020 yılındaki depremde dairesi yıkılan depremzedeye kesilen "kredi erken ödeme tazminatı"nın iade edilmesine karar verildi.

Kredi çeken milyonlarca vatandaşa faiz müjdesi!

Türkiye'deki 12 dev bankadan 2007-2011 yılları arasında kredi çeken, mevduat yatıran, kredi kartı faizi ödeyen vatandaşlara müjde geldi. Bu tarihler arasında faiz zararına uğrayan vatandaşlar tazminat davası açabilecek.

Kredi kullananlara tazminat kazanma fırsatı!

Bankalar ortak faiz uyguladı ve ceza aldı. 12 bankadan 2007-2011 arasında kredi çekenlere tazminat hakkı doğdu. Avukat Hilal İmal, 3 katı tazminat alındığını söyledi.

Kredi çekenlere kritik uyarı!

Kredi ve kredi kartı faizlerini kartel oluşturarak 21 Ağustos 2007 ile 22 Eylül 2011 tarihleri arasında tüketiciden fazla faiz tahsil eden 12 banka için hukuki süreç tamamlandı. Banka müşterileri, 4 yılda ödedikleri fazla parayı almak için bankaya başvurabilecek.

Kredi kullananlara tazminat hakkı doğdu!

Yrd. Doç. Dr. Murat Şahin, 16 bankanın 2007-2011 tarihleri arasında kullanılan kredilere olması gerekenden fazla oranda faiz uyguladığını, bu ihlalden dolayı bu tarihler arasında kredi kullanan tüketicilere tazminat davası açma hakkı doğduğunu dile getirdi.

Konut kredisi erken ödeme tazminatında değişiklikler yapıldı!

Konut kredisi erken ödeme tazminatı 12 ay içinde %2’den %1’e düşürülürken, bankaların yaptığı hayat sigortası zorunluluğu kaldırıldı. Hayat sigortası, tüketici isteğine bağlı olarak kredi alınan banka dışından da yaptırılabilecek.

Kredi masrafları için ödenecek icra inkar tazminatı nasıl hesaplanır?

Banka, tüketiciden konut kredisi, ihtiyaç kredisi ya da taşıt kredisinin kullanım aşamasında kredi masrafı alır. . İcra inkar tazminatı ise alacağın yüzde 20 ’si oranında hesaplanır.

kredi çekenlere tazminat hakkı Haberi

kredi çekenlere tazminat hakkı

2007-2011 arasında kredi ve kart kullananlar dikkat! 12 bankanın ortak faiz belirleyerek mağdur ettiği vatandaşların, bu bankalardan tazminat talep etme hakkı var. 21 Ağustos 2007 ve 22 Eylül 2011 arasında kredi çekenler ve kredi kartı kullananlar, ödedikleri fazla faizler için 3 katı kadar parasını geri alabiliyor. Öyle ki; 150 bin lira kredi çeken kişiye, 57 bin lira tazminat ödeniyor. Avukat Feride Hilal İmal, Rekabet Kurulu'nun yaptığı inceleme sonucu 12 bankanın 2007-2011 arasında mevduat, kredi ve kredi kartı faizlerinde kartel yaptıklarının ortaya çıktığını anlatarak, "Yüksek faiz oranları ile 12 banka yaklaşık 35 milyon müşterisini mağdur etti. Bu haksız eylem nedeniyle vatandaşların uğradığı zarar oldukça büyük" dedi. Kredi kullanan veya bu bankalarda mevduatı olan banka müşterilerinin dava açarak haksız bir şekilde...