25 / 08 / 2024

Kredi çekmeden önce sorulması gerekenler

Kredi çekmeden önce sorulması gerekenler

Her bankanın tahsis sistemi ve kredi işlemlerine bakış açısı farklılık gösteriyor. Farklı bankaların şartlarını kıyaslamadan kredi işlemlerine başlamak en doğru seçim olmayabilir.

9 bankada bu kez 7 şiddetinde deprem! QNB, Ziraat, Akbank, Garanti, Yapı Kredi, İş, ING ve 2 banka daha az önce açıkladı

Altın ve dolar yükselirken, ihtiyaç kredisi faizlerinde de peş peşe değişiklik yapıldı. QNB, Ziraat, Akbank, Garanti, Yapı Kredi, İş, ING ve 2 banka daha az önce resmen açıkladı

10 bankada peş peşe deprem! Fibabanka, Akbank, Garanti, Ziraat, Yapı Kredi, İş, ING ve 3 banka daha az önce açıkladı!

Para piyasalarında sert rüzgarlar eserken bankalar da ihtiyaç kredisi faiz oranlarını değiştirdi. Peki 50 bin TL için 36 ay vadeli olarak hangi banka yüzde kaç faizle kredi veriyor? 

3 yıl önce kredi ile ev alanların kira geliri kredi taksitinin çok üzerine çıktı!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 3 yıl önce kredi ile ev alanların kira gelirlerinin kredi taksitinin çok üzerine çıktığını belirtti.

Kredi kartı ile altın alınır mı? Kredi kartı ile altın almak isteyenler kuyumcuya gitmeden önce bakın!

Bankalar kredi kartlarında yeni düzenlemeye gitti. Alınan karara göre, nakit avans ve taksit sayıları azaltıldı. Peki kredi kartı ile altın alınır mı? Kredi kartı ile taksitle altın alınır mı? 

Yapı Kredi Yatırım açıkladı! 2024 yılında borsada en fazla getiri potansiyeli hangi sektörde?

Yapı Kredi Yatırım'ın hazırladığı rapor kapsamında, yabancı yatırımcıların önce tahvillere ve sonraki zamanlarda da hisse senetlerine olan ilgisinin yükseleceği belirtildi. Açıklanan raporda, bu sene yüksek getiri beklenen sektörler de sıralandı.

KYK burs ödemeleri başladı! İşte 2023-2024 KYK burs-kredi ödeme takvimi!

KYK burs ve öğrenim kredisi ödeme tarihleri az önce belli oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından burs almaya hak kazanan öğrencilerin ödemeleri T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre 3 farklı günde yapılıyor. İşte 2023-2024 KYK burs-kredi ödeme takvimi...

Kredi çekmek isteyenlere kötü haber! Kredi faizlerinde 21 yılın rekoru! İlk kez yüzde 60 sınırı aşıldı! 

Seçimlerden önce yüzde 25 olan ihtiyaç kredi faizleri, 21 yıl aradan sonra ilk kez yüzde 60 sınırın aşarak tarihi rekorunu kırdı.

Kredi kartı olanlar hemen baksın! Bu haberi okumadan kartınızı kullanmayın! Limitler düşüyor mu? Uzman isim açıkladı!

Devletin tüketim talebini kısıtlamak için kredi kartlarında kullanımı azaltmak için limitlerin düşürülüp düşürülmeyeceği merak konusu olmaya başladı. Limitler düşüyor mu? Uzman isim az önce açıkladı...

Akbank, Denizbank, Vakıf, Yapı Kredi’de hesabı olan vatandaşlar acil olarak baksın. Son dakika açıklaması geldi

Akbank, Denizbank, Vakıf, Yapı Kredi’de hesabı olan vatandaşlarla ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Son dakika açıklaması kısa bir süre önce geldi. İşte detaylar...

QNB Finansbank'tan Yeni Kampanya: Faizsiz 10.000 TL Kredi Fırsatı!

QNB Finansbank, müşterilerine yönelik son derece avantajlı bir kampanya başlattı! Banka, daha önce müşterisi olmayanlara özel olarak, 10.000 TL tutarında faizsiz kredi imkanı sunuyor. Bu fırsatla, acil nakit ihtiyaçlarınızı hızlı ve kolay bir şekilde karşılayabilirsiniz.

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Az önce açıklandı!

Bireysel kredi veya kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düşen kişi sayısı mayısta geriledi. Türkiye Bankalar Birliğince (TBB) yapılan açıklamaya göre, bireysel kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düşen kişi sayısı 2023 yılı mayısında 76 bin kişi oldu.

Kredi ve Kredi Kartı Borçlularını Üzen Haber: Kredi ve Kredi Kartı Borçlarına %50 Zam Geldi, Nasıl Etkileyecek

Kredi ve kredi kartı borçlularını ilgilendiren bir haber gündeme geldi. Resmî Gazete'de %50 oranındaki artış, kredi ve kredi kartı borçlularını üzecek. Yapılan bu zam daha önce hiç görülmedi. İşte kredi ve kredi kartı kullanıcıları için yapılan düzenlemenin önemli detayları haberin devamında...

Yapı Kredi'den bomba emekli promosyon atağı. Promosyon miktarı değişti

Temmuz ayından itibaren emekli maaşlarına zam gelmesi bekleniyor. Emekli maaşlarına zam gelmeden önce bankalar da promosyon atağına başladı. Yapı Kredi, emekli promosyon yarışında ben de varım diyerek önemli bir açıklama yayınladı.

Kredi çekmeden önce sorulması gerekenler Haberi

Kredi çekmeden önce sorulması gerekenler

Faiz ve maliyet oranı 

Kredi kullanım kararı verirken sadece faiz oranını sormanız sizler için yanıltıcı olabilir. Bunun nedeni, faiz dışı alınan ücretlerin ne kadar olduğunun hesaba katılmamasıdır. Bu ücretleri ve masrafları hesaba katan nihai oran, maliyet oranıdır. Bu yüzden, bankaları kıyaslarken maliyet oranına göre karar vermeniz daha doğru olur.

Dosya masrafının ne kadar olduğu ve içerisinde hangi masrafların yer aldığı 

2014’ün dördüncü çeyreğinde çıkan yasalar ile birlikte dosya masraflarında çeşitli düzenlemeler yapılsa dahi bankalar hala masraf almaktadır. Ve dosya masrafı içerisinde hangi kalemlerin yer aldığını öğrenmeniz faydalı olacaktır.

Hangi sigortaların zorunlu olduğu, ücretleri, ve kapsamları 

Kredi türüne göre bankalar çeşitli sigortaları zorunlu tutabiliyorlar. Örneğin DASK ve Konut sigortası bütün bankalarda zorunlu sigortalardır. Fakat bankalar hayat sigortası, BES, ferdi kaza gibi sigortaları da zorunlu tutabiliyorlar....