29 / 04 / 2024

Yapı Kredi Yatırım açıkladı! 2024 yılında borsada en fazla getiri potansiyeli hangi sektörde?

Yapı Kredi Yatırım açıkladı! 2024 yılında borsada en fazla getiri potansiyeli hangi sektörde?

Yapı Kredi Yatırım'ın hazırladığı rapor kapsamında, yabancı yatırımcıların önce tahvillere ve sonraki zamanlarda da hisse senetlerine olan ilgisinin yükseleceği belirtildi. Açıklanan raporda, bu sene yüksek getiri beklenen sektörler de sıralandı.



Yapı Kredi Yatırım, 2024 yılı için hazırladığı 'Hassas Dengede Umutlu Bekleyiş' başlıklı hisse senedi strateji raporunu yayımladığı belirtildi.  Buna göre, Eaporda, faiz hassasiyeti yüksek ekonomisi ve dış finansman ihtiyacı ile Türkiye'nin 2024'te FED'in faiz indirimlerine başlamasından sonra en çok faydalanacak ülkelerden biri olabileceği değerlendiriliyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) veriye dayalı duruşunda ise ısrarı ile yabancı yatırımcının ilgisinin artabileceği kaydeden raporda, yabancı yatırımcıların, önce tahvillere ve sonraki zamanlarda hisse senetlerine olan ilgisinin yükseleceği bildiriliyor.

dunya.com'da yer alan habere göre; Rapor kapsamında, yüksek enflasyona karşı iyi donanımlı, yükselen faiz ortamında nakit akışı güçlü, borçluluğu düşük ve daha yüksek yabancı ilgisi çekme potansiyeli olan hisselere olan ilginin devam edeceği öngörülürken, gıda perakendesi, havacılık, holdingler ve telekomünikasyon şirketleri en yüksek artış potansiyeli beklenen sektörler olarak ifade edilmektedir.

Yapı Kredi Yatırım açıkladı! 2024 yılında borsada en fazla getiri potansiyeli hangi sektörde?

KONJOKTÜR ALTININ ARTIŞINA DİKKAT ÇEKİYOR

Raporda, başta altın olmak üzere değerli metalleri favori varlık sınıflarından biri olarak gördüklerini belirten Yapı Kredi Yatırım analistleri, FED'in şahin tutumu zirveye kadar ulaşırken, reel faiz oranlarının düşmeye devam etmesinin tarihsel olarak altın için yükselişe işaret eden bir durum olduğunu kaydediyor.

Yapı Kredi Yatırım Genel Müdürü Yılmaz Arısoy, bazı senaryolarında, para politikasındaki normalleşmenin devam edeceğini varsaydıklarını söyleyerek, "Bu senaryo, yeni ekonomik politikaların devamı ve ülke risk primindeki iyileşmeye paralel olarak yabancı yatırımcıları önce tahvillere, daha sonra da hisse senetlerine çekecektir. Küresel büyümeye baktığımızda 2024 yılında büyümenin 2023’e nazaran yavaşlayacağını düşünüyoruz." ifade etti.

Türkiye’nin de arasında bulunduğu gelişmekte olan piyasalar için getiri potansiyelinin gelişmiş piyasalara göre daha olumlu olduğunu düşündüklerini aktaran Arısoy, "Yapı Kredi Yatırım olarak tüm bu gelişmeler doğrultusunda içeride artan faiz ortamında nakit akışı güçlü, büyüklüğü ve likiditesi ile daha yüksek yabancı ilgisi çekme potansiyeli olan hisseleri önceliklendiriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Temettü hisseleriyle ev kirası gibi kazanç sağlamak mümkün mü?

Temettü ödeyen BIST elektrik şirketleri!

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı? En çok prim yapan hisse belli oldu!  

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön