29 / 04 / 2024

kredi dosya masrafı

kredi dosya masrafı

TÜSODER Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Bankaların tüketicilerden aldığı dosya masrafı mutasyona uğrayarak biraz da yasal haliyle 'kredi tahsis ücreti' oldu" dedi. Ağaoğlu, konuyu Danıştay'a taşıyacaklarını söyledi.

Bankaya dosya masrafı için haciz koydurdu!

Çektiği kredilere ödediği dosya masrafları için bankaya icra takibi başlatan Mehmet Kodalak, ihtarlara rağmen alacağını tahsil edemeyince, Türkiye hukuk tarihinde ilk kez bir bankaya haciz işlemi gerçekleştirildi.

Ödemiş'te bir tüketici konut kredisi dosya masrafını bankadan geri aldı!

Ödemiş Belediyesi’nde çalışan sağlık memuru Hasan Bıçkıcı konut kredisi dosya masrafı ve yapılandırma ücreti olarak alınan 3.526 TL'yi yasal faiziyle birlikte bankadan geri aldı...

Hakan Erilkun: Konut kredisinde dosya masrafı büyük risk!

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, "Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2013'ün ilk ve ikinci çeyreğinde gerçekleştirilen konut alımlarının yüzde 42'si Mortgage kredileri yoluyla gerçekleşti" diye konuştu...

Kredilerde dosya masrafları!

Bankalar arası rekabette yüzde 0,1’lik puan averajı dahi müşteriyi kazanmada hayati öneme sahip olabiliyor. Yalnızca kredi faizine bakarak karar veren, dosya masrafları konusunda araştırma yapmayan tüketiciler için bu durum oldukça sıkıntılı.

Ticaret mahkemesinden bildiri! Kredi çekerken ödenen komisyonlar iade edilecek! 

Bankaların müşterilerine yönelik olarak 'masraf ve komisyon alacağı' adını verdiği ve kredi sözleşmelerinde belirtilmeyen komisyon tahsilatları konusunda, mahkeme tarihi bir karar verdi. Çeşitli komisyon bedeli altında tahsil eden bankalara bu haber üzücü bir nitelik taşıyor. İşte bildiri detayları.

Anadolubank'tan dijitale özel kredi faizi! Dosya masrafı da yok

Anadolubank, düşük faizle 100 bin TL'ye kadar ihtiyaç kredisi imkanı sunuyor. Anadolubank'ın yeni ürünü dijital ihtiyaç kredisi, dijitale özel avantajlı faiz oranlı ve dosya masrafsız ve gelire uygun ödeme planı ile müşterilerine sunuluyor. 

Araba alacaklar dikkat! Renault Captur'da dosya masrafsız kredi fırsatı başladı! Captur fiyat listesi 8 Haziran 2022

Yeni Renault Captur'da Haziran ayı fırsatı başladı. Başlatılan kampanya kapsamında dosya masrafsız kredi fırsatı sunuluyor. Peki Yeni Renault Captur fiyatları ne kadar? İşte Captur fiyat listesi 8 Haziran 2022...

Dacia'dan Mayıs'ta çiftçilere özel kampanya! 8 bin TL'ye kadar indirim var, işte 13 Mayıs 2022 güncel fiyat listesi...

Dacia, Mayıs ayına özel kampanyaları art arda açıklamaya başladı. Mayıs'ta çiftçiler ve sağlık çalışanlarına özel olarak dosya masrafı alınmayacak, artı takasa gelenlere de 4 bin Tl indirim yapılacak. İşte 13 Mayıs 2022 güncel Yeni Sandero Stepway fiyat listesi...

Bankadan kredi çekenlere güzel haber! Eğer bu şartları yerine getirirseniz ücret ve masraflar iade edilecek

Banka kredileriyle ilgili yeni düzenleme. Kredi borcunu erken ödeyen vatandaşlardan ücret ve masraf alınmayacak, ayrıca devre mülklerin satışında ön ödemeli usulü de yasaklandı.

Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2022 nasıl olur?

Konut kredilerinde tüketiciden açık bir şekilde belirtilmeden talep edilen dosya masrafları iade alınabiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi 2022 nasıl olur?

Konut ekspertiz masrafını kim öder?

Konut satın alırken krediye başvurulması halinde bankalar ekspertiz raporuna göre kredi verir. Bu aşamada çıkan masrafın kime ait olduğu merak ediliyor. Peki, konut ekspertiz masrafını kim öder?

Kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Konut ve işyeri gibi gayrimenkullerin kredili alınması durumunda ne kadar tapu harcı ödeneceği merak ediliyor. Peki, kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2021!

Konut sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyerek parasını geri alabiliyorlar. Peki konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2021...

Konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2020!

Konut sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyebiliyor. Peki konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2020...

Konut kredisi kullanan tüketici dosya masrafına faiz ödemeyecek!

Kahramanmaraş'ta, Onikişubat İlçe Tüketici Hakem Heyetinin verdiği dosya masrafı faizinin iadesi kararına banka tarafından yapılan itirazı reddeden Kahramanmaraş 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, 855 lira 44 kuruş faizin müşteriye ödenmesine hükmetti...

Ziraat Bankası 0.99 konut kredisi masrafları ne kadar?

Ziraat Bankası kampanyalı konut kredisi dahilinde 0.99 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. Peki konut ürünü için ne kadar dosya masrafı ve zorunlu sigorta uyguluyor?

TEB konut kredi faizini yüzde 1,20’ye düşürdü!

TEB, konut kredisi faizini yüzde 1,20’ye düşürdü. Dosya masrafı da alınmayan kampanya ile TEB, uygun fiyatlamayla kredi veren bankalardan biri oldu...

kredi dosya masrafı Haberi

kredi dosya masrafı

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, bankaların tüketicilerden aldığı dosya masrafının, "mutasyona uğrayıp" biraz da yasal haliyle "kredi tahsis ücreti" olduğunu belirterek, bu bedelin tüketici haklarına aykırılık teşkil ettiği iddiasıyla Danıştay'da dava açacaklarını söyledi.


Ağaoğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK), 3 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanan "Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliği"ne göre, kredi kullananlardan alınan bedellere "tahsis ücreti" denildiğini belirtti.


Bu ücretin, kullandırılan kredi anaparasının binde 5'ini geçemeyecek şekilde yasal hale getirildiğini dile getiren Ağaoğlu, "Örneğin bir tüketici 100 bin liralık konut kredisi kullandı. Tahsis ücreti bunun binde 5'i olan 500 liranın üzerinde olamayacak" dedi.


"Dosya masrafı lekelendi"


Ağaoğlu, bankaların BDDK'ya başvurarak bu ücrete yeni bir isim verilmesi yönünde talepte bulunduğunu vurguladı.


Kurumun, dosya masrafının adını değiştirip...