27 / 04 / 2024

kredi fek ücreti nedir

kredi fek ücreti nedir

Konut satın almak için bankadan kredi talebinde bulunduğunuzda banka kredinin teminatı olarak kredili konutu ipotek altında alıyor. Peki, konut kredisi ipotek fekki nedir?

Kredi kartı aidatlarına zam! Kredi kartı aidatları ne kadar oldu?

Kredi kartı aidatlarını yüzde 70 oranında yükselten bankalar, ücreti 1.500 TL'ye kadar çıkardığını duyurdu. Buna göre, bankalar ile vatandaşların senelerdir yaşadıkları kredi kartı aidat sorunu sürerken senede bir defa alınan kredi kartı aidatları 400 ila 1500 TL arasında değişiyor.

Asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla bir ev alabiliyor! Aylık kredi taksitleri 4 asgari ücreti geçti!

Son günlerde fahiş konut fiyatları ve yüksek kredi faizleri sık sık gündem oluyor. Yapılan hesaplamalara göre,  asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla birikim yaparak ortalama bir konut alabiliyor. İşte ayrıntılar...

Kredi kartınız varsa 1001 TL alacaksınız! Bu habere hemen bakın

Türkiye'de Kredi kullanan milyonlarca vatandaş var. Bankalar, kredi kartı sahiplerinde her sene muntazam olarak kart ücreti tahsil ediyor. Ancak bu ücreti ödemek mecburiyetinde olmadığınız gibi geçmiş ödemelerinizi de tahsil edebilirsiniz.

Yapı Kredi zirveden inmiyor! Emekliler böyle promosyon ücreti bir daha gelmez! Fırsatı kaçırmayın

Yapı Kredi, emekliler için bankaların ayarladığı promosyon bedellerinde en yükseği vermek ve müşteri kapmak için cazip tekliflerine devam ediyor. İşte emekli promosyon ödemeleri hakkında merak edilen tüm ayrıntılar.

Hangi banka ne kadar maaş promosyonu veriyor? Yapı Kredi promosyon ücreti ne kadar?

Emekli promosyon ödemeleri hala gündemde yer almaktadır. Vatandaşlar, banka banka promosyon miktarları araştırılmaktadır. O bankalar arasında Yapı Kredi bankasının da promosyon ödemesi sorgulanmaktadır. İşte detaylar!

İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar?

İpotek fekki, üzerinde ipotek bulunan bir gayrimenkulün ipoteğinin kaldırılması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu işlemin mali yönü nedir? İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Kredi kartı olanlar dikkat! Flaş karar çıktı

Kredi kartı olanları yakından ilgilendiriyor. Mahkemeden flaş karar çıktı. Faiziyle geri Ödenecek. Kahramanmaraş'ta bir vatandaş, bin liralık kartı aidat ücreti kesildiği için mahkemeye başvurdu. Tüketiciyi haklı bulan mahkeme, bankanın kesilen ücreti faiziyle ödemesine hükmetti.

Fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Konut kredisi alan kişiler kredi borcunu tamamen ödediğinde evin üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından fek yazısı alıyor. Peki, fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Dikkat! Kredi kullandırım ücretleri artırıldı!

Kredi kullandırım ücreti için daha önce kullandırılan kredinin yüzde 1'ini aşamayacağı şeklinde belirlenen sınır, yüzde 1,1'e yükseltildi.

Konut finansmanı sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredisi kullanacakları zaman nelere dikkat etmelidirler, kullanılan kredi tahsis ücreti sınırı ne kadar olmalı? İşte detayları...

Ne kadar kredi alabileceğinizi hesaplayın!

Kredi hesaplamadan sonra başvuruda bulunmak isteyen kişilerin öncelikle kredi faiz oranları, kredi masrafları, kredi sigorta ücreti ve kredi maliyeti gibi koşullara bakmaları gerekiyor. Kredinin uygun olması ise kredi tutarını değiştirmiyor.

Konut ekspertiz ücreti 2016!

Konut kredisi kullanmak isteyen kimselerin kredi kullanım süreçlerinde, ekspertiz raporunu almaları gerekli oluyor. Bunun için belli bir ücret ödemesi yapılıyor. Peki, konut ekspertiz ücreti 2016 ne kadar?

İpotek fekki ücreti dilekçe örneği!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olanların, kredi ödemesinin bitmesi halinde konut üzerindeki ipoteğin kaldırılması gerekiyor. İşte, ipotek fekki ücreti dilekçe örneği!

kredi fek ücreti nedir Haberi

kredi fek ücreti nedir

Konut kredisi ipotek fekki nedir?

Konut satın almak için bankadan kredi talebinde bulunduğunuzda banka kredinin teminatı olarak kredili konutu ipotek altında alıyor. Konut kredisi ödemeleriniz bitse de ipotek otomatik olarak ortadan kalkmıyor. 


Bunun için kredi kullanan kişi tarafından yapılması gereken işleme ipotek fekki deniyor. Kredinin tamamının ödenmesi halinde, bankadan bir yazı almanız gerekiyor. 


Bu yazı “ipotek fekki yazısı” olarak biliniyor. Bu yazı ile birlikte Tapu Sicil Müdürlüğü’ne giderek konut üzerindeki ipotek kaldırılabiliyor. 


Kredi borcu biten kişilerin tapularındaki ipoteği kaldırmak için bankalarca karşılarına çıkan ipotek fek yazısı ücretini vererek bankalardan alınan ‘ Borcu Bitmiştir’ yazısı olarak da ifade edilebiliyor. 


Gayrimenkulün üzerindeki satılamazı ipoteği kaldırmak için ipotek fek yazısı gerekiyor. İpotek fekki tapuya bildirilmezse taşınmaz malın üzerinde ipotek kalıyor. 


Tapu Müdürlüğü’ne müracaat edilerek alınacak olan ipotek fekki...