06 / 07 / 2024

kredi riski ve dar gelirli

kredi riski ve dar gelirli

Türkiye'de ki toplam konut kredilerinin yüzde 60'ını 0-2.673 lira arasında aylık geliri olanlar kullanıyor. Konut kredisinin daha düşük geliri grubunda yoğunlaşması artan risk unsuru olarak yorumlanıyor.

Başvuranın hesabına anında 10 bin, 20 bin, 25 bin TL yatıyor! Faizsiz kredi kampanyası ve faizsiz kredi veren banka...

Kredi çekecek vatandaşları ilgilendiren faizsiz kredi kampanyaları bir bir açıklandı. Sıfır faizli kredi ve nakit avans 25 bin liraya ulaşıyor. İşte faizsiz kredi kampanyası Haziran 2024 ve faizsiz kredi veren banka...

Bim’den nakit ödemeyi kaldırma kararı… Bazı marketlerde sadece kredi kartı geçecek!

BİM’in gurme market markası File bazı marketlerinde sadece kredi kartı ve banka kartlarıyla ödeme kabul edeceğini açıkladı. Nakit Ekonomist Şenol Babuşçu’nun sosyal medya hesabından duyurduğu nakit ödemelerin kaldırıldığı haberi tepkilere neden oldu.

9 bankada bu kez 7 şiddetinde deprem! QNB, Ziraat, Akbank, Garanti, Yapı Kredi, İş, ING ve 2 banka daha az önce açıkladı

Altın ve dolar yükselirken, ihtiyaç kredisi faizlerinde de peş peşe değişiklik yapıldı. QNB, Ziraat, Akbank, Garanti, Yapı Kredi, İş, ING ve 2 banka daha az önce resmen açıkladı

Opel haziran ayı kampanyalarını duyurdu! Opel birçok modelde sıfır faizli kredi imkanı sunuyor...

Opel Türkiye, haziran ayında da binek ve SUV modellerinde müşterilerine avantajlı kredi teklifleri ve online rezervasyona özel cazip fiyat seçenekleri sağlayacağını açıkladı. 

MG mayıs ayı kampanyasını duyurdu! MG HS modellerinde avantajlı kredi oranları ve cazip fiyatlar sizleri bekliyor...

Türkiye’nin 2023'te en hızlı büyüyen otomobil markası ödülünü alan MG, mayıs ayına özel fiyatlarını ve çok avantajlı satış desteklerini duyurdu. MG HS modellerinde özel indirim fırsatları.

Hangi kredi, konut ve ihtiyaç kredisi faiz oranı ne kadar? Hangi kredi konut ve ihtiyaç kredisi 2024 faiz oranları  

Konut ve ihtiyaç kredisi çekmek isteyen vatandaşlar, Hangi kredi konut ve ihtiyaç kredinin faizini merak ediyor. İşte Hangi kredi konut ve ihtiyaç kredisi 2024 faiz oranları...

Hangi banka ne kadar faiz veriyor? 4 banka mevduat faiz oranı belli oldu! Akbank, Yapıkredi, Anadolubank faiz oranları

Merkez Bankasının faizleri sürpriz şekilde artırmasıyla gözler mevduat faizlerine çevrildi. Hangi banka ne kadar faiz veriyor? 4 banka mevduat faiz oranı belli oldu! Akbank, Yapıkredi, Anadolubank ve Denizbank faiz oranı..

Bankaların güncel 100 bin TL ihtiyaç kredi oranları ve taksitleri nelerdir?

Vatandaşlar nakit ihtiyacını karşılamak için en uygun ihtiyaç kredisini bulmak istiyorlar. Buna göre, bankaların sunduğu farklı masraflı ve ödeme seçenekleri göz önünde bulundurularak kredi karşılaştırması yapılıyor. 

İstanbul'dan tersine göç başladı: Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'de arsa fiyatları resmen uçtu!

Megakentteki yüksek konut fiyatları, deprem riski ve hayat pahalılığı tersine göçü hızlandırdı. Megakentten kaçanlar, Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'yi mesken tuttu. Söz konusu illerde arsa fiyatları resmen uçtu. İşte detaylar...

Bankalardan sıfır faizli anında kredi imkanı! 

Yaşanan yüksek enflasyon ile vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyorlar. Buna göre vatandaşlar kredi kullanmak için bankaların vade ve faizlerini takip ediyorlar. Sıfır faizli kredi imkanı ve ödeme seçenekler neler? 

Otomobil alacaklara Halkbank  ve Vakıfbank'tan taşıt kredisi imkanı!

Otomobil almak isteyen vatandaşlar için taşıt kredi miktarlarını ve ödeme seçeneklerini sürekli araştırıyorlar. Buna göre, Halkbank  ve Vakıfbank'ın sunduğu kredi imkanları ve vade ve ödeme seçenekleri vatandaşların dikkatini çekiyor. 

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Kredi kart faizleri bankadan bankaya farklılık gösterebilir! Ekstrenizi mutlaka kontrol edin!

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 35'e yükselttikten sonra kredi kartı ve nakit avans kullanımı faizleri de artırıldı. Karşılaştırma sitesi encazip.com’un kurucusu ve tasarruf uzmanı Çağada Kırım kart faizleri konusunda uyarı yaptı.

kredi riski ve dar gelirli Haberi

kredi riski ve dar gelirli


Konut sektöründe bir taraftan satışların düşmesi diğer taraftan fiyatların artması,konut kredilerine ağırlıklı olarak da gelirlerin başvurması ve senetli satışların artması endişeleri arttırıyor. 


Merkez Bankası verilerine göre konut kredisinde yoğunluk 2.673 liraya kadar aylık geliri olanlarda artıyor. Buna göre Türkiye'deki toplam konut kredilerinin yüzde 60'ını 0-2.673 lira arasında aylık geliri olanlar kullanıyor. Yıllar içerisinde bu grubun payının artması da dikkat çekiyor.  2009'da bu grupta  yer alanlar toplam konut kredilerinin yüzde 35'ini kullanıyordu. Konut kredisinin yıllar içerisinde daha düşük gelir grubunda yoğunlaşması artan  bir risk unsuru olarak yorumlanıyor. 


TÜİK'e göre Nisan'da 83 bin 610 konut satıldı. Bu satış rakamı geçen yıla göre yüzde 12 düşüşe işaret ediyor. Yılın ilk 4 ayında ise satışlar geçen yıla göre yüzde 7,5 oranında azalarak 341.463 oldu. 2010'dan...